open suse sekaaa

Všetko ohľadom Linuxu...
mateu
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mateu »

Cesar napísal:Akú máš grafickú kartu? Je to málo, ja mám ale s nvidia ovládačom 64 MB/GeForce4- 800 s compiz a 1200 bez. Trhá ti obraz?

hdparm -t /dev/hda

ti píše koľko? Toto zmerá rýchlosť hdd, či nie tam je chyba..
netrha mi obraz :-/ no ja mam Geforce 4 taktiez nvidia ovladac 64MBjtovu grafiku mam, tak neviem teda.
a ten prikaz na hardisk som neskusal, ale tam chyb anebude, v XP mi bezi vsetko poho
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Zabudni na XP, to ze to ide tam v poriadku neznamena, ze nemoze byt v linuxe problem. Cesar mi uz velakrat pomohol a ani raz sa nemylil, tak to skus. Inak xorg.conf a ostatne subory mozes editovat aj v textovom mode, myslim, ze CTRL+ALT+F1 sa donho dostanes, to v pripade, ze ti to tak rychlo mrzne.
mateu
Medium Star
Medium Star

pato83 napísal:Zabudni na XP, to ze to ide tam v poriadku neznamena, ze nemoze byt v linuxe problem. Cesar mi uz velakrat pomohol a ani raz sa nemylil, tak to skus. Inak xorg.conf a ostatne subory mozes editovat aj v textovom mode, myslim, ze CTRL+ALT+F1 sa donho dostanes, to v pripade, ze ti to tak rychlo mrzne.
lenze mne sekne aj ten mod, mne sekne aj klavesnicu, len myska sa híbe
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Nejaký proces ti zaťažuje procesor na 100%? Ksysguard, v konzle htop alebo top. V konzole spustíš htop ako root a dáš kill keď...

Koľko máš RAM-u? Máš swapový oddiel? Keď nie je a máš málo ramu vtedy to robí tiež takto.

Bios setup defaults..

DMA je zapnuté? Rýchlosť hdd?

A úplne neuveriteľný návrh, keď ti začne toto robiť stlač Esc. :D
mateu
Medium Star
Medium Star

Cesar napísal:Nejaký proces ti zaťažuje procesor na 100%? Ksysguard, v konzle htop alebo top. V konzole spustíš htop ako root a dáš kill keď...

Koľko máš RAM-u? Máš swapový oddiel? Keď nie je a máš málo ramu vtedy to robí tiež takto.

Bios setup defaults..

DMA je zapnuté? Rýchlosť hdd?

A úplne neuveriteľný návrh, keď ti začne toto robiť stlač Esc. :D
ramku mam 512 a mam swapovy pri instalacii mi ho formatlo a pisalo ze bude swap. a DMA a HDD som nezistil lebo uz len co sa zapne linux, tak ho sekne hned sfleku.
Napísať odpoveď