|
|
|
| Autor |
Správa |
Hossa1881 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 31.07.2005 Príspevky: 672 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2006, 11:07 Predmet: otazky na dejepis |
|
|
potreboval by som pomoct s tymito otazkami:
1. Ktora augsburska bankarska rodina bola v 15. a 16. storoci taka bohata ze financovala aj papezov?
2.Aky vyznamny predstavitel Uhorska niesol na korunovacii M. Terezie svatostefansku kurunu? Uved aspon jednu jeho funkciu
3.Uvedte meno rimsko-nemeckeho cisara z obdobia nonoveku v risi kde "slnko nezapadalo"(toto viem bol to Cisár Karol V) Preco sa to onom tvrdilo?(toto neviem)
dik za pomoc(aspon dufam ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
mirak2 King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.09.2005 Príspevky: 1687 Bydlisko: na ihrisku medzi kruhmi Karma: 
|
Zaslal: 14 Máj 2006, 11:09 Predmet: |
|
|
| 3. ta risa bola asi taka velka ze sa zdalo ze ked na jedno konci slnko zapadalo tak na druhom vychadzalo..hovorilo sa to aj o ZSSR.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hossa1881 Star

|
Zaslal: 19 Máj 2006, 22:57 Predmet: |
|
|
fakt neviete niekto tu druhu otazku? Ja som znej cely zufali  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kinjeril Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.10.2005 Príspevky: 4622
Zaslal: 19 Máj 2006, 23:25 Predmet: |
|
|
| Hossa1881 napísal: |
fakt neviete niekto tu druhu otazku? Ja som znej cely zufali  |
... Miestny vikár niesol kríž, za ním hlavný kráľovský pohárnik gróf Ľudovít z rodiny Batthyányovcov niesol meč považovaný za meč sv. Štefana. Za ním kráčal kráľovský taverník gróf Leopold z Nádasdu s ostenzóriom a kráľovský kuriálny sudca gróf Jozef Esterházy. Korunu niesol palatín gróf Ján Pálffy a za ním pred kráľovnou hlavný kráľovský stajník František Esterházy obnažený meč. Kráľovnú usadili na trón, ktorý stál v strede kňaziska na vyvýšenom pódiu pred novým nádherným oltárom. Zástavníci piatich krajín a hlavný kráľovský stajník sa postavili naľavo, vpravo stál palatín krajiny s ďalšími piatimi zástavníkmi. Cez omšu zaodeli Máriu Teréziu plášťom sv. Štefana a opásali ju jeho mečom. Potom ju prímas arcibiskup knieža Imrich Esterházy korunoval za uhorskú kráľovnú. Do pravej ruky jej dal žezlo, do ľavej krajinské jablko a spolu s palatínom Pálffym jej položil na hlavu korunu. V chráme prítomný zvolali : „Vivat Domina et Rex Noster“, pretože ju korunovali ako „kráľa“ a nie ako „kráľovnú“. Potom si kráľovná s korunovačnými insígniami sadla na iný trón vpravo od oltára. ...
Zdroj:
| Kód: |
| http://referaty.atlas.sk/vseobecne_humanitne/dejepis/8456/?print=1 |
A ktej prvej otazke, mohol by to byt Juraj Thurzo. Niesom si celkom isty, radsej si to skus niekde overit  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hossa1881 Star

|
Zaslal: 20 Máj 2006, 22:28 Predmet: |
|
|
| fest dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
kinjeril Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.10.2005 Príspevky: 4622
Zaslal: 20 Máj 2006, 23:16 Predmet: |
|
|
Neni zac, 10 min googlovania  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|