tomas nepi!
jasne ze poznas vacsiu cache pri realnom vykone
hlavne pri vypocitavani matic!
popripade pri prepocitavani cohokolvek, nepriklad hesiel na archivy a tak
a myslim ze je to aj riadne citit pri renderovani napr v 3dcku alebo aj v hrach
pre toho kto sa pytal ci je lepsi 2500Barton ako 2600.
2500Bartici bola velmi dobra sada - da sa taktnut na 3200 rovnako ako 2600. Musis mat ale stastie na dobry kusok, ale ak ho mas kupovany aspon pred rokom tak by mal byt unlocked cize pri dobrej doske fpohode vyzenies FSB na 200+ a to potom stoji za to..
D Tomas
ja sa do toho moc nevyznam no raz som skusil akurat to ze som mu namiesto frekvencie 166Mhz dal 200Mhz ale to si uz ani nepamatam co sa vlastne stalo.Moj nazor je ze ak chcem vyssi vykon tak si kupim druhy procesor a ak nan nemam musim si vystacit s mojou 2500+
Tak to vidim ja.
a preco vyhadzovat prachy za to ze vyrobca naschval nastavil default procu na 2600? preco by som mal dat tie prachy aby som mal 3200 ked staci par nastaveni v biose?
pozeral som to v BIOSe tak to nebolo asi pri zatazeni a mam 65°C ..neviem asi je to preto, ze som to tam nejak nahovno dal ked som to montoval alebo som tu teplovodivu vrstvu zle dal.. no co, ..ale uz sa smazi viac ako rok a ide ..ale na taktovanie radsej kaslem ...ved aj tak hram len stare veci... :smt028
masterrr napísal:pozeral som to v BIOSe tak to nebolo asi pri zatazeni a mam 65°C ..neviem asi je to preto, ze som to tam nejak nahovno dal ked som to montoval alebo som tu teplovodivu vrstvu zle dal.. no co, ..ale uz sa smazi viac ako rok a ide ..ale na taktovanie radsej kaslem ...ved aj tak hram len stare veci... :smt028
Tak tych 65c v biose je dost brutal alebo ti bios zle ukazuje
Skus Aidu alebo SpeedFan koklo budes mat pri zatazi.
Ten chladic bi som nasadil esete raz
u nekterych typu desek muze bios ukazovat nepresne teploty/jadro/.zkus se mrknout kolik je pri-po zatezi,typuju kolem neco k 80 a zaroven si zkus sahnout na chladak jestli na nom urzis ruku,a uvidis.samozr.muze byt i nespravne nasazeny chladic.
Chcel by som sa opytat kolko by sa asi dalo dostal z mojho P4 3.0Ghz na doske MSI Neo2-pfs (bez dusika a vodneho chladenia samozrejme) . Skusal to niekto
Este chcem dodat ze mam PRESKOTA a bez zataze sa hreje na 45°C.
Pocas hrania teplota stupne az na 60°C. Tak neviem co s toho sa da dostat. Chladic mam Intelacky (BOX) .Viem akurat ze P4 sa neda lahko odpiect teplotov.
vsetcia co maju Bartona 2500+
je to jeden z najvydarenejsich procov - da sa taktnut az na 3200+.
Ak mate viac ako rok stary tak mate odomknuty nasobic. Ak mate teda dobru doskyu co zvladne FSB cez 400 tak mozes znizit nasobic a vyhnat FSB na 200+. Nezabudnut pri tom dvihat napatie na procy a pozriet ci to vydrzia RAMky. Samozrejmost je chladic - ja mam pri full loade 57°C.
dobra utilitka je ClockGen ale je to pre dosky s chipovou sadou nForce2.
Jednoducho nechcem sa tu vypisovat pozrite si to forum co som sem poslal, je tam toho popisaneho viac ako dost.