|
| Autor |
Správa |
Smarton Medium Star

Stav:  Založený: 03.01.2005 Príspevky: 368
Zaslal: 17 Jún 2006, 13:18 Predmet: Ovladanie PC cez siet |
|
|
| Mam taky mensi problem, mam doma 2 pc ktore su presietovane, na jednom je net, je to v podstate server a bez neho nejde net na druhom pc, cize musia byt zapnute oba naraz a ked ich chcem vypnut musim behat po dome, tak sa chcem opytat, ci neexistuje nieco na vzdialene ovladanie pc aby som mohol vypnut obe pccka naraz. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jjhacker Medium Star

Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 368 Bydlisko: Brno Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Smarton Medium Star

Zaslal: 18 Jún 2006, 10:23 Predmet: |
|
|
| Pozeral som to, ale tam nic take nieje, teda je tam nejaky program, ale to vobec nefunguje.... teda aspon neviem ako, nevies mi nejak konkretnejsie poradit? |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 6440 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2006, 10:33 Predmet: |
|
|
z jedného počítača môžeš vypnúť druhý z príkazového riadka príkazom:
kde IP je adresa toho servera. Ešte si to môžeš upraviť podľa chuti, zadaj do príkazového riadka shutdown help a vypíše ti všetky podporované prepínače, napríklad čas do vypnutia, hlášku..
//edit: ty ich chceš vypnúť naraz? potom to nemusíš zadávať zakaždým do cmd, vytvor si v notepade takýto súbor:
| Kód: |
@echo off
shutdown -s -m \\IP
shutdown -s -t 5
|
a ulož ho ako niečo.bat (dôležitá je ta prípona bat. ) potom ho iba dvojklikom spustíš a vypnú sa oba pc |
|
| Návrat hore |
|
 |
Smarton Medium Star

Zaslal: 18 Jún 2006, 11:04 Predmet: |
|
|
shutdown -s -m \\10.1.1.1
ked to tam vlozim takto, tak mi to nejde  |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 6440 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2006, 11:09 Predmet: |
|
|
| Smarton napísal: |
shutdown -s -m \\10.1.1.1
ked to tam vlozim takto, tak mi to nejde  |
keď tam vložíš svoju IP (localhostu) tak to vypne tvoj comp:
shutdown -s -m \\127.0.0.1
takže chyba je niekde inde |
|
| Návrat hore |
|
 |
Smarton Medium Star

Zaslal: 18 Jún 2006, 11:26 Predmet: |
|
|
Ani za boha, svoje pc mi vypne v pohode, ale to druhe nie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jjj King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.09.2004 Príspevky: 1860 Bydlisko: kade tade Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2006, 11:40 Predmet: |
|
|
REAL VNC Na ovladane pc nahodis server a na ovladacie klienta Staci iba ked na klientovi zadas IPecku pc ktore xces ovladat stym ze na tom ovladanom pc si nastavis heslo a IPecku toho pc ktoremu povolis jeho ovladanie .
Vinikajuca je kombinacia s NO-IP.com sluzbou((sluzba ktora na zaklade vytvoreneho konta vzdy aktualizuje Ipecku teda napr das si smarton.no-ip.info a toto bude tvoja virtualna ipecka toho pc na ktorom je klient spusteny a nalogovany z konta smarton.no-ip.info .))
Takto mozes pc ktore mas doma ovldat s lubovolneho miesta na zemeguli a nemusis ani poznat jehoip staci ze spustit klienta sluzby no-ip . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Smarton Medium Star

Zaslal: 18 Jún 2006, 14:48 Predmet: |
|
|
super, toto mi funguje dakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2005 Príspevky: 1768 Bydlisko: Trenčín Aglomeration :)) Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2006, 19:00 Predmet: |
|
|
| audiotrack napísal: |
z jedného počítača môžeš vypnúť druhý z príkazového riadka príkazom:
kde IP je adresa toho servera. Ešte si to môžeš upraviť podľa chuti, zadaj do príkazového riadka shutdown help a vypíše ti všetky podporované prepínače, napríklad čas do vypnutia, hlášku..
//edit: ty ich chceš vypnúť naraz? potom to nemusíš zadávať zakaždým do cmd, vytvor si v notepade takýto súbor:
| Kód: |
@echo off
shutdown -s -m \\IP
shutdown -s -t 5
|
a ulož ho ako niečo.bat (dôležitá je ta prípona bat. ) potom ho iba dvojklikom spustíš a vypnú sa oba pc |
ty si zabudol len dodat, ze musi byt do toho vzdialeneho kompu po sieti prihlaseny ako administrator  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jjhacker Medium Star

Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 368 Bydlisko: Brno Karma: 
|
Zaslal: 21 Jún 2006, 6:47 Predmet: |
|
|
| Smarton napísal: |
| Pozeral som to, ale tam nic take nieje, teda je tam nejaky program, ale to vobec nefunguje.... teda aspon neviem ako, nevies mi nejak konkretnejsie poradit? |
neviem co lamis, ale mne to funguje bez chyby, aj shutdown aj wakeonlan
program sa vola "Remote Shutdown" instalnes server a klientom vypinas. Ak chces zapnut na dialku a nemas total crep sietovku tak tam mas "Wake On Lan GUI Magic Packet Sender" - vsetko odskusane, funguje.
!!!!!!!!!!!!!PRECITAJ SI NAVOD!!!!!!!!!!!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Smarton Medium Star

Zaslal: 26 Jún 2006, 22:17 Predmet: |
|
|
| jjhacker napísal: |
neviem co lamis, ale mne to funguje bez chyby, aj shutdown aj wakeonlan
program sa vola "Remote Shutdown" instalnes server a klientom vypinas. Ak chces zapnut na dialku a nemas total crep sietovku tak tam mas "Wake On Lan GUI Magic Packet Sender" - vsetko odskusane, funguje.
!!!!!!!!!!!!!PRECITAJ SI NAVOD!!!!!!!!!!!!! |
skusal som a REAL VNC je omnohol lepsi...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dead_Warrior Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.09.2005 Príspevky: 1342 Bydlisko: BrickField/ Samsung Arena Karma: 
|
Zaslal: 27 Jún 2006, 12:35 Predmet: |
|
|
Alebo dobry je Remote Administartor  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |