|
| Autor |
Správa |
ShotySk Novice

Stav:  Založený: 31.05.2006 Príspevky: 4
Zaslal: 31 Máj 2006, 1:07 Predmet: Pamät na 620MHz - PROBLEM |
|
|
Mám taký jeden problém.Mám ramky A-data vitesta 566MHz.Procák ide na 2.8 ghz 311x9 ale ramky musím mať nastavené na deličke 6:5 cl 2.5 3-3-5-1T 516Mhz 2.9V.
Vobec nemám takto využité tie ramky,by som rád šlapal na 622 MHz 2.9V bez deličky (1:1) s časovaním cl 2.5 4-4-8-1T .A to nieje možné,vždy nenabehne ani winXP.Buď to doska DFi Infinity ultra nezvládne alebo nato ešte nieje stavaný bios.Ramky som skúšal na doske DFi LanParty ultra a tam šlapali pri CPu 2.8GHz 311x9 a ramky na 622MHz 2.9V v pohode bez deličky.(1:1)
Potom som skúšal na Infinity ultra procák na 2.6 GHz 289x9, tak to ešte išlo s tými ramkami na 577MHz 2.9V bez deličky (1:1) ale ako som potom začal
zvyšovať FSB vo winXP pomocou clockgenu tak to stuhlo.Chcel by som sa dostať s tými ramkami tak ďaleko ako na LP.Poraďte kde by mohla byť chyba.
Dík
Shoty |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3667 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 31 Máj 2006, 8:05 Predmet: |
|
|
| prakticky si si odpovedal sám. je to v tej základnej doske. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ShotySk Novice

Zaslal: 31 Máj 2006, 11:24 Predmet: |
|
|
| krija napísal: |
| prakticky si si odpovedal sám. je to v tej základnej doske. |
To viem že to bude v doske.ale vyriešil by to nejaký iný bios?????
zatial som skúšal najnovší bios a nepomohlo.že by skúsiť staršie verzie biosu??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
jjj King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.09.2004 Príspevky: 1860 Bydlisko: kade tade Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 0:16 Predmet: |
|
|
Nemal si setrit no Infinity sa na Lanparty nehrabe ani omylom
Tu mas moje nastavenie z A64 Tweakera snad ti pomoze //obrázky pridávajte do príloh
Sam som mal vitesta 600-vky to hore je moje nastavenie 12H primestable na 624mhz  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ShotySk Novice

Zaslal: 01 Jún 2006, 1:44 Predmet: |
|
|
| to nastavenie na pamate si mal na infinity alebo na lan party |
|
| Návrat hore |
|
 |
jjj King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.09.2004 Príspevky: 1860 Bydlisko: kade tade Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 16:08 Predmet: |
|
|
ved som pisal ze mam LP ze infinity sa s LP v OC schopnostiach a moznostiach nastavenia pameti v biose nemoze zrovnavat no druha vec co ma napadla ze mas statie na cpucko s blbym pametovy radicom ktore tych 600 nezvladne ake mas cpu ?
rozpis celu zostavu mozno bude chyba inde a dobra rada vyskusat to na 312*8 takto bude iste ze cpu nema problem s vysokymi taktami |
|
| Návrat hore |
|
 |
ShotySk Novice

Zaslal: 01 Jún 2006, 19:26 Predmet: |
|
|
| jjj napísal: |
ved som pisal ze mam LP ze infinity sa s LP v OC schopnostiach a moznostiach nastavenia pameti v biose nemoze zrovnavat no druha vec co ma napadla ze mas statie na cpucko s blbym pametovy radicom ktore tych 600 nezvladne ake mas cpu ?
rozpis celu zostavu mozno bude chyba inde a dobra rada vyskusat to na 312*8 takto bude iste ze cpu nema problem s vysokymi taktami |
procesor mám opterona 144 .na LP doske to ten procesor zvladol bez problemov s tymi mojimi ramkami .ked som vo windowse pomenil v tweakerovi casovania tak som sa cez clocgen dostal bez deliciek na 2.7 GHz a ramky isli na 600 MHz,no takze sa to musi dat aj v biose nejako ulahodit,či nie??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3667 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 20:07 Predmet: |
|
|
pravdepodobne nie
| Kód: |
Časování pamětí
Řada BIOSů nabízí pouze velmi omezené možnosti nastavení časování pamětí. Přitom Athlon 64 má možností více než dvacet. To, co výrobce základní desky nedovolí uživateli, nastaví automatika dle údajů z SPD (Serial Presence Detect) informačního čipu, který je na každém DIMM modulu. Tyto nastavení však často nemusí být zcela korektní a dokonce se může stát, že si v Setupu něco zvolíte, ale deska to nastaví úplně jinak! V takovém případě lze přenastavení provést manuálně, tentokrát ale naprosto jasně. A pokud by nám náhodou nešlo o nápravu neschopnosti výrobce základní desky, můžeme časování měnit pro dosažení vyššího výkonu. |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
jjj King

|
Zaslal: 01 Jún 2006, 21:52 Predmet: |
|
|
Skus pouzit google a nejake tie nastavenia a64 tweakera naist. Zameraj sa na TCCD a Brainpower pcb.
Problem shitnych dosiek riesi prave a64 tweaker Umoznuje nastavene hodnoty automaticky zmenit hned pri starte OS nootazne je ze ci ti to vobec do toho os bootne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|