Partner na cely zivot

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
BuffyAngel
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BuffyAngel »

mám kamošku a tá od svojich 14 chodí s jedným chalanom...teraz bude mať 18...čiže 3 roky... viem, že mala krízu, ked´ sa jej páčil ešte jeden chalan..ale všetko sa vyriešilo..a ona vždy vedela, že chce byť len s tým jediným... ja si zatiaľ neviem prestaviť, že by som mala byť s nejakým chalanom navždy... asi som ešte nedospela k tomuto ´bodu´... asi neverím, že niekto v tejto dobe naozaj vydrží s partnerom navždy... no dúfam, že sa to zmení....
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

BuffyAngel napísal:mám kamošku a tá od svojich 14 chodí s jedným chalanom...teraz bude mať 18...čiže 3 roky... viem, že mala krízu, ked´ sa jej páčil ešte jeden chalan..ale všetko sa vyriešilo..a ona vždy vedela, že chce byť len s tým jediným... ja si zatiaľ neviem prestaviť, že by som mala byť s nejakým chalanom navždy... asi som ešte nedospela k tomuto ´bodu´... asi neverím, že niekto v tejto dobe naozaj vydrží s partnerom navždy... no dúfam, že sa to zmení....
to je len o kompromisoch, uvedomit ze neexistuje ziaden pan dokonaly a to ze ta ma niekto nezistne rad je asi to najlepsie na svete, aj ked nema najlepsie auto, byt alebo ze nieje prave ten najvtipnejsi. proste ked ta niekto berie takeho aka si a nebude sa pozerat nikam inam tak potom zistis co je na tom pekneho a ze sa to oplati chranit, branit, rozvijat. ale nie kazdy to dokaze
BuffyAngel
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BuffyAngel »

zelovoc napísal:to je len o kompromisoch, uvedomit ze neexistuje ziaden pan dokonaly a to ze ta ma niekto nezistne rad je asi to najlepsie na svete, aj ked nema najlepsie auto, byt alebo ze nieje prave ten najvtipnejsi. proste ked ta niekto berie takeho aka si a nebude sa pozerat nikam inam tak potom zistis co je na tom pekneho a ze sa to oplati chranit, branit, rozvijat. ale nie kazdy to dokaze
to je pekne napísané.... ono to je asi tým, že nemám zrovna šťastie na chalanov...a rozhodne nechcem nikoho dokonalého- taký nieje... a ani ja niesom dokonalá.... dík:)
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

mojho kamosa sestra boli s frajerom od 14 rokov a teraz ked mali 22 sa zobrali a myslim ze im to vydrzi
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

matko888 napísal:mojho kamosa sestra boli s frajerom od 14 rokov a teraz ked mali 22 sa zobrali a myslim ze im to vydrzi
pekny priklad :wink:
r4wMUnt34q
Star
Star

Re: Partner na cely zivot

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

zuzkazuzka napísal:Zamyslala som sa nad jednou vecou a zaujimal by ma vas nazor. Myslite si, ze ked sa dvaja ludia zoznamia povedzme v 17-tke a ich vztah funguje a vezmu sa, moze im to takto vydrzat na cely zivot? Nepride potom nejaka kriza stredneho veku, ked jeden z nich zisti, ze si v podstate neuzil velmi zivota a zatuzi po zmene a po novom partnerovi? Nemal by clovek nejako prirodzene prejst viacerymi vztahmi, trochu okusit zivot a az potom si najst partnera na manzelstvo, s ktorym vydrzi? Ale co ma potom robit mlady clovek, ktory ma niekolkorocny perspektivny vztah so svojim prvym partnerom? I ked si rozumeju, nie je to risk a neistota?

Pridajte svoje nazory, skusenosti, odporucania.... cokolvek. :)
No pokial si rozumeju a nechaju si potrenbu mieru volnosti (myslim na zabavanie sa s kamaratmi bez polovicky), tak podla mna maju dobry nabeh na vztah na cely zivot, pretoze toleruju vzajomne potreby a navzajom si dôveruju.

Clovek musi najprv spoznat sam seba, aby vedel akeho chce partnera (mal by chciet sebe co najpodobnejsieho, aby si rozumeli) a ak ma sebapoznanie prist po niekolkych vztahoch, tak prosim, skusajte. Ja som to zvladol aj bez toho (mal som zatial jeden 3 tyzdnovy vztah v 15-tych,mam 18, v Novembri 19) a urcite nie som sam. Kazdy by si mal najst vlastnu cestu.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Napadla ma jedna otázka a som zvedavá ako to vidíte vy:
Ako sa pozeráte na vzťah do ktorého práve vstupujete? Idete do vzťahu s tým vedomím, že to dievča (chlapec) ktoré javí záujem o vás si viete predstaviť ako svoju jedinú partnerku (aj keď si uvedomujete, že to nemusí tak vyjsť, ale dúfate v to) alebo idete do toho s tým, že celkom fajn baba, dobre vyzerá a dokonca ma aj chce, tak prečo to neskúsiť?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

V kazdej vidim matku mojich deti...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

mi-chau napísal:V kazdej vidim matku mojich deti...
Tak to ma byt. :happyrespect:
111zuzu111
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 111zuzu111 »

mam 17 a s priatelom(21) sme spolu uz skoro rok a pol.predtym som mala take vztahy ze tyzden a dost...a potom BUM a prisla velka LASKA... :) neviem ci nam to vydrzi do konca zivota ale uz mame presne naplanovane aky budeme mat dom psa a podobne somarinky:D..asi by som uz nenasla cloveka s ktorym by som si tak rozumela ako s nim neviem...a samozrejme ze sa bojim ze sa napr v 40 zobudime nedame si ani pusu na dobre ranko proste stereotyp a budeme spolu len koli detom chcem aby to ostalo take krasne ako je to teraz...skoda ze nevieme predvidat buducnost aby sme vedeli ci s tym kym sme nam to vydrzi az kym nepomrieme ako sa hovori...ale podla mna ak sa chce tak sa da kazda kriza prekonat je to len o tom aby vo vztahu nebol stereotyp a aby sa vzdy bolo na com zasmiat... :)PS:ak bude svatba tak vam dam vediet :D laska lubiiim ta SVM a nechcem ta stratit
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Vo vztahoch som este trochu bojazlivy kktko. Posledne 4 mesiace sa mi strasne paci spoluziacka, zo dna na den ju mam radsej, lubim ju.
Dnes pred sprchou som si dal chvilku zamyslenia (a nie, nehonil som si, Ty prasa).
Napadli mi predstava... jej smrti, mrtveho tela v rakve. Slzy sa mi hrnuli do oci v kupelni, hrnu sa mi aj teraz. Zblaznim sa, ak umrie skor ako ja alebo kym moj cit vyprcha.
Mam 17 rokov, ziaden riadny vztah za sebou, nebozkaval som sa, nesulozil som.
Mozno je to cele len "prva prava laska", kedy mi napadaju aj myslienky na spolocnu smrt na starobu.
Co v tej prekrasnej dievcine vidim?
Nadherneho cloveka, doveryhodnu butlavu vrbu, sveto temnych chvil a nalad, inspiraciu k zivotu, motivaciu byt lepsi a aj matku svojich deti v buducnosti ako mi-chau pisal.

Ci vztah z adolescencie vydrzi do smrti jedneho z nich?
Ano, moze. Zalezi vsak na ludoch, okoli... je totiz rozdiel, sobasit sa pre zveladovanie majetku ci vychovu "dietata nahody" alebo pre bezvyhradnu lasku. :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ked som bol mladší tak ked som balil dievča s úmyslom s nou chodiť tak nebolo za tým nič len to že mám holku a ostatné veci spojené s tým.. pak ked som bol kus starší tak tam išlo aj sex.. áno bol som svina ku dievčatám ale ani jedno som "nenamotával" s tým že by bola matkou mojich detí.. ani ma to nenapadlo..
pak sa stali určité veci, prvé sklamania a bla bla - pak som kus dospel a uvedomil som si, že najblyžšia známosť už nemôže byť len a len o sexe.. a chcel by som aby bol ten posledný...

ted som so svojou priateľkou skoro pol roka a ked sa mi stala podobná vec ako tvrdasovi (samozrejme za iných okolností) - meškali nám krámy asi tri či 4 dni - uvedomil som si, že si ju viem a dokonca asi aj chcem predstaviť ako matku mojich detí :) :oops:
Stanley30
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Stanley30 »

111zuzu111 napísal:mam 17 a s priatelom(21) sme spolu uz skoro rok a pol.predtym som mala take vztahy ze tyzden a dost...a potom BUM a prisla velka LASKA... :) neviem ci nam to vydrzi do konca zivota ale uz mame presne naplanovane aky budeme mat dom psa a podobne somarinky:D..asi by som uz nenasla cloveka s ktorym by som si tak rozumela ako s nim neviem...a samozrejme ze sa bojim ze sa napr v 40 zobudime nedame si ani pusu na dobre ranko proste stereotyp a budeme spolu len koli detom chcem aby to ostalo take krasne ako je to teraz...skoda ze nevieme predvidat buducnost aby sme vedeli ci s tym kym sme nam to vydrzi az kym nepomrieme ako sa hovori...ale podla mna ak sa chce tak sa da kazda kriza prekonat je to len o tom aby vo vztahu nebol stereotyp a aby sa vzdy bolo na com zasmiat... :)PS:ak bude svatba tak vam dam vediet :D laska lubiiim ta SVM a nechcem ta stratit
Ahoj 111zuzu111.. nechcem ta nijako strasit, ale aspon pre ukazku.. Ja (25) som bol s mojou priatelkou (20) 2 a pol roka. Tiez sme planovali vsetky tie somarinky, dokonca sa ma obcas ked sme stretli znamych s malymi detickami pytala ze kedy budeme mat aj my take. Pred mesiacom sme sa rozisli, odisla na intrak, zistila ze aky moze byt zivot iny a zaujimavy a zrazu som jej nestacil.. chce viac volnosti a pritom som jej nikdy nic nezakazoval a mali sme uzasny vztah 2 roky a 3 mesiace. Posledne 2 mesiace som sa snazil zachranit co sa dalo, lebo ju milujem a nechcem o nu prist, ale bohuzial nedalo sa. Povedala mi ze ma lubi, chybam jej, nie je presvedcena ze to co sa stalo ze bolo spravne a aj napriek tomu nechce zrazu bojovat o nas vztah. zahodila len tak 2 a pol roka. Ale ako pises, v 40-ke by to uz bolo tazke, keby to urobila.. takto sa s tym musim vyrovnat, vymazat vsetky tie nase spolocne plany a nejak sa znovu nastartovat.
Toto bol len moj priklad ako sa vztahy mozu zvrtnut. Ak sa obaja lubite, neprestante o seba bojovat a pamataj ze aj ked pridu horsie chvile, nevzdavajte to, lebo zle casy pridu stale, ci uz s nim alebo inym.
Velmi dufam, ze vam to spolu vydrzi cely zivot a uz sa tesim ked tu napises ze mate po svadbe ;)
pekny den
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Keď som mala ja 17 rokov, tak som ani nevedela čo chcem od života a nie to ešte vážny vzťah ! Podľa mňa je to fakt skoro a je to veľké riziko v takom veku si niečo plánovať okolo toho. Teraz je už taká doba, že je veľa iných možností ktoré treba v mladosti využiť (cestovanie, štúdium, kariéra a pod.) aby človek potom nemal pocit že mu v živote niečo ušlo.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Klingonka napísal:Teraz je už taká doba, že je veľa iných možností ktoré treba v mladosti využiť (cestovanie, štúdium, kariéra a pod.) aby človek potom nemal pocit že mu v živote niečo ušlo.
Kariéra v mladosti? Človek ide za kariérou, ani si to nevšimne a zrazu má štyridsať rokov a žiadnu rodinu... A v živote mu ušlo niečo iné...

Ja som mal zatiaľ jedno dievča, mám 21 rokov, chodili sme spolu dva a pol roka od mojich 18 rokov, a obidvaja sme si mysleli, že je to na celý život... No ako sa spieva v pesničke od Nedvěda:
"...Každej vztah je vlastně sázka,
každý ráno může zmizet..."

Tak to jedného dňa zmizlo...
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Klingonka napísal:Keď som mala ja 17 rokov, tak som ani nevedela čo chcem od života a nie to ešte vážny vzťah ! Podľa mňa je to fakt skoro a je to veľké riziko v takom veku si niečo plánovať okolo toho. Teraz je už taká doba, že je veľa iných možností ktoré treba v mladosti využiť (cestovanie, štúdium, kariéra a pod.) aby človek potom nemal pocit že mu v živote niečo ušlo.
Nie to ešte vážny vzťah...ľutujem každého priateľa, aj potenciálneho , tebe podobných typov. Ako možeš ísť do vzťahu s tým,že si o dva mesiace nebudete vedieť kvoli nadávkam na seba prísť na meno ... nechápem tento v spoločnosti rozšírený oportunizmus či pretvárku či tužbu po experimentoch či prepchatý materialsimus či už nemiem ako to nazvať ... :?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

presne tak ,velmi zalezi od povahy ,nie kazdy uvazuje stylom ze som nasiel lasku svojho zivota a som stastny ,zial zivot je iny ,dufam ze najdem niekoho kto ma spravi stastnym viac ako som si myslel ze je mozne :? zachvilu mam 20 tak snad uz by sa nejaky ten perspektivny vztah objavit aj mohol ,je cas ,skola konci , :wink: drzte palce hh
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

nie vzdy je dobre moc experimentovat s vela partnermi/partnerkami, lebo ked sa budes chciet konecne usadit tak mozno prave vtedy nenajdes toho praveho. a kedze nikto nie je dokonaly tak budes stale porovnavat s ostatnymi a vzdy bude nieco v com bol predosly/predosla lepsi/a

zas na druhej strane dufat ze si v 17tke najdes toho praveho a zostanes s nim naveky je rovnako hlupe. vo vseobecnosti kazdy extrem je hlupy ale samozrejme sa to moze podarit.

nemyslim si ze zivot a vztahy sa daju nejako zovseobecnit a dat nejaky spravny navod na zivot atd.. proste ked clovek nekona bezhlavo ale sa aj zamysli nad svojim zivotom a nenecha sa len unasat ako listok na hladine rieky tak to ma zmysel.

niekde som pocul citat ze "Zmyslom zivota je dat zivotu zmysel" a je v tom velka pravda ;-) kazdy chce totiz nieco ine
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

d4nt3 napísal:Nie to ešte vážny vzťah...ľutujem každého priateľa, aj potenciálneho , tebe podobných typov. Ako možeš ísť do vzťahu s tým,že si o dva mesiace nebudete vedieť kvoli nadávkam na seba prísť na meno ... nechápem tento v spoločnosti rozšírený oportunizmus či pretvárku či tužbu po experimentoch či prepchatý materialsimus či už nemiem ako to nazvať ... :?
Neviem o com tu pises...Ake nadavky?Ked sa stretnu dvaja triezvo uvazujuci ludia a vedia sa dohodnut,tak vztah moze fungovat,presne ako pisala Klingonka..

Bez urazky-si este mlade ucho a lasku beries prilis romanticky...Ak vsak prejdes nejakym tym vztahom,zistis,ze romantika v kazdom vztahu casom ochabne..Ci chces,alebo nie...

Ak stretnem cloveka potrebujem ho predsa poznat.A to sakra dobre na to,aby som s nim zacal planovat deti,buducnost atd...A na to rok,dva nestacia..To je moje rozmyslanie a nebudem predsa niekomu klamat,slubovat mu nejake veci,ak sam dobre viem,ze to nie je pravda.

Ja viem,ze ty rozmyslas inac a nesuhlasis s mojim nazorom.Treba vsak aj v laske poznat hranice-ono totiz milovat niekoho bezhranicne je chore.Teda-moj nazor.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

proste podla mňa každý by si mal prejsť "vzťahmi" aby vedel čo od toho pravého vyžaduje.. preto sme ľudia pretože máme schopnosť učiť sa.. ako sa chcete naučiť niečo o vzťahoch keď vyskúšate len jeden? samozrejme sú tu výnimky.. nikdy som si nemyslel že budem mať priateľku ktorej budem úplne prvý a zároveň posledný a ľaľaho papľuha presne takú mám :) ale takéto prípady sú v dnešnej dobe skôr raritkou a pravidlom.

edit// dudo02 - teda dúfam :)
Napísať odpoveď