Pridajte svoje nazory, skusenosti, odporucania.... cokolvek.
Partner na cely zivot
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Partner na cely zivot
Zamyslala som sa nad jednou vecou a zaujimal by ma vas nazor. Myslite si, ze ked sa dvaja ludia zoznamia povedzme v 17-tke a ich vztah funguje a vezmu sa, moze im to takto vydrzat na cely zivot? Nepride potom nejaka kriza stredneho veku, ked jeden z nich zisti, ze si v podstate neuzil velmi zivota a zatuzi po zmene a po novom partnerovi? Nemal by clovek nejako prirodzene prejst viacerymi vztahmi, trochu okusit zivot a az potom si najst partnera na manzelstvo, s ktorym vydrzi? Ale co ma potom robit mlady clovek, ktory ma niekolkorocny perspektivny vztah so svojim prvym partnerom? I ked si rozumeju, nie je to risk a neistota?
No ja si myslim...ze zalezi aj od povahy toho cloveka...nie kazdy potrebuje si uzivat pred dlhorocnym, vaznym vztahom. Niekto vyhladava iba vazne vztahy a zase niekto vo vztahu nevydrzi dlhsie ako mesiac, dva.
Ale pochybujem ,ze by to vislo dvom mladym ludom (ako si spomynala napr. 17-rocnym) no ale moze sa stat...
Ale pochybujem ,ze by to vislo dvom mladym ludom (ako si spomynala napr. 17-rocnym) no ale moze sa stat...
-
braino.swk
Light Professional
-
Vesper
Professional
samozrejme je to vsetko o povahe a o tom akeho partnera si clovek najde... su typy ktore by v 14-15 rokoch boli spolu do konca zivota a su aj taki co nevydrzia pri jednom cloveku 2-3 mesiace... mna osobne nikdy moc whoring nebavil ale ked niekto rad tak nech si to robi kym sa to netyka mna alebo ludi na ktorych mi zalezi... takze tak 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
kolko ludi tolko chuti. da sa to, ale myslim ze je velmi velka nahoda ked sa dvaja taky stretnu. ale ludia sa dnes chcu bavit a vacsinou az po 30 zistia ze uz niesu najmladsi a plno ich kamaratov uz ma deti a oni este nemaju nikoho.az potom nad tym zacnu uvazovat. co poznam tie vztahy co su spolu uz od tych 16-17 tak furt sa jeden pozera po dakom inom a je pravda ze v 16 si vybrat partnera na cely zivot, hmm co ja viem? da sa to, len ci to je ta najstastnejsia volba?
-
braino.swk
Light Professional
mozno mas v dacom pravdu, ale zas do 30ky si uzivat zivot? potom uz ti neostane cas na nic, max na jedno dieta potom si povies ze si uz stary, este toto treba hento treba a rodina nie je taka dolezita, najprv treba zabezpecit aby deti mali vsetko, (ale travit cas s otcom to netreba?), je to sucastny trend .. ale mne sa to nepaci, je to podla mna dosledok ze tento svet je moc materialisticky a konzumny ...zelovoc napísal:kolko ludi tolko chuti. da sa to, ale myslim ze je velmi velka nahoda ked sa dvaja taky stretnu. ale ludia sa dnes chcu bavit a vacsinou az po 30 zistia ze uz niesu najmladsi a plno ich kamaratov uz ma deti a oni este nemaju nikoho.az potom nad tym zacnu uvazovat. co poznam tie vztahy co su spolu uz od tych 16-17 tak furt sa jeden pozera po dakom inom a je pravda ze v 16 si vybrat partnera na cely zivot, hmm co ja viem? da sa to, len ci to je ta najstastnejsia volba?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Má pravdu, potom pôjdeš mu na stužkovú skoro v päťdesiatkebraino.swk napísal:mozno mas v dacom pravdu, ale zas do 30ky si uzivat zivot? potom uz ti neostane cas na nic, max na jedno dieta potom si povies ze si uz stary
Patrner na celý život - určite existuje, záleží na kombinácií charakterov partnerov. Kríza, pochopiteľne, je viac než pravdepodobné, že sa vyskytne, či už z jednej alebo z druhej strany, ale záleží opäť na partneroch, ako ju prekonajú. Vo veľkej miere tu hrá vzájomná tolerancia a úprimnosť (s pretvárkou krízu pochopiteľne ťažko zdolajú).
Hmm, ja mozem akurat hovorit o svojich dvoch znamych, ktori spolu chodia od 15 rokov a este stale su spolu a maju sa uplne super, a ani v neviem akom sne si neviem predstavit ze sa niekedy rozidu. Sa mi zda ze sa este ani nepohadali. Zabudol som dodat ze momentalne maju obaja 26 rokov. Ale mam taky pocit ze oni dvaja budu asi dost velka vynimka.
Inak to bude velmi individualne, naozaj zavisi na dvoch konkretnych ludoch. Ja si myslim ze treba skusit asi viac, aspon sa clovek pred serioznym vztahom trochu aj pobavi
Inak to bude velmi individualne, naozaj zavisi na dvoch konkretnych ludoch. Ja si myslim ze treba skusit asi viac, aspon sa clovek pred serioznym vztahom trochu aj pobavi
-
last_knight
Light Professional
Zorg napísal:Hmm, ja mozem akurat hovorit o svojich dvoch znamych, ktori spolu chodia od 15 rokov a este stale su spolu a maju sa uplne super, a ani v neviem akom sne si neviem predstavit ze sa niekedy rozidu. Sa mi zda ze sa este ani nepohadali. Zabudol som dodat ze momentalne maju obaja 26 rokov. Ale mam taky pocit ze oni dvaja budu asi dost velka vynimka.
tiez mam kamaratov, ktori sa dali dokopy v 17... a maju taky krasny vztah, ako malokto na zaciatku... naviem si predstavit, co by ich mohlo rozdelit... podla mojho nazoru to zavisina tych dvoch... niekto stretne svoju velku lasku v 30, niekto v 15... nechapem, preco by som mala opustit cloveka, ktoreho lubim len preto, aby som si uzila... co ak uz takeho nenajdem... ?
-
johnny171
Star
nooo to vies, zalezi od povahy cloveka(ci rozmysla rozumom, alebo ...)
takyto vztah by podla mna mal vydrzat, sak Ty ludia sa lubia par rokov a potom do konca zivota, budu mat deti... a podla mna by nemala nastat kriza...
myslim, ze ti co si uzivaju zivota, tak ked sa ozenia(vydaju) ich manzel(ka) moze omrziet, lebo boli od mala zvyknuti si uzivat...
tak si v strednom veku mozu najst ineho partnera(milenku(ca)) mozno aj skor...
takyto vztah by podla mna mal vydrzat, sak Ty ludia sa lubia par rokov a potom do konca zivota, budu mat deti... a podla mna by nemala nastat kriza...
myslim, ze ti co si uzivaju zivota, tak ked sa ozenia(vydaju) ich manzel(ka) moze omrziet, lebo boli od mala zvyknuti si uzivat...
tak si v strednom veku mozu najst ineho partnera(milenku(ca)) mozno aj skor...
My sme mali takych susedov chalan-baba. Ked sa spolu zacali ona mala 14 a on tusim je o 2 roky starsi. Dnes maju okolo 24-26 a spolocne dieta, ale nezobrali sa. A ci to nie je risk? Ten, kto si ten vztah buduje to ako risk urcite nepovazuje, inak by z toho vycuval. A tiez sa moze stat, ze sa rozidu, a po rokoch sa zasa daju do kopy.. 
-
braino.swk
Light Professional
super si to zhrnulalienka111 napísal:tiez mam kamaratov, ktori sa dali dokopy v 17... a maju taky krasny vztah, ako malokto na zaciatku... naviem si predstavit, co by ich mohlo rozdelit... podla mojho nazoru to zavisina tych dvoch... niekto stretne svoju velku lasku v 30, niekto v 15... nechapem, preco by som mala opustit cloveka, ktoreho lubim len preto, aby som si uzila... co ak uz takeho nenajdem... ?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
tak ale su taky ludia. ale keby si prezila tolko problemov co som mal ja a byvala, tak asi by si sa na to tiez vykaslala. samozrejme ze by som chcel jednu zenu na cely zivot, len ci by aj ta dotycna chcela len jedneho chlapa na cely zivot? problem je najst niekoho co by uz rozmyslal ak nie rovnako tak aspon podobne ako ja. hmm.ale sak uvidime.lienka111 napísal:tiez mam kamaratov, ktori sa dali dokopy v 17... a maju taky krasny vztah, ako malokto na zaciatku... naviem si predstavit, co by ich mohlo rozdelit... podla mojho nazoru to zavisina tych dvoch... niekto stretne svoju velku lasku v 30, niekto v 15... nechapem, preco by som mala opustit cloveka, ktoreho lubim len preto, aby som si uzila... co ak uz takeho nenajdem... ?
-
zuzkazuzka
VIP
je to mile citat, ze tieto teenagerske lasky vedia vydrzat az takto dlho.... ale asi je to len vynimka, ktora potvrdzuje pravidlo.... ako tu uz bolo popisane, tak to asi vzdy zavisi na tych dvoch ludoch, ako sa ku svojmu vztahu postavia. zivot podla mna nie je o uzivani si s velkym poctom partnerov, ale zase na druhej strane to asi patri k zivotu a k cloveku ako zivocisnemu druhu, aby vyskusal viac ako jedneho partnera....Eru napísal:zober si moju babku a dedaked sa zobrali tak babka mala 16 a dedo 17 (vraj to vtedy islo ked sa rodicia zarucili) no a doteraz su spolu
dedo ma 64 a babka 63. dost romanticke nemyslite?
aj ked nechapem ako sa vtedy mohli zobrat. ńikdy by som to neurobil
-
Eru
Light Professional
myslim ze je v povahe ludi striedat partnerov kvoli takemu "zvieraciemu" zvyku "urobit" co najviac potomkov... to je moj nazor asi je to blbost ale co uz. a okrem toho si zober ze vtedy boli ine casy. rozmyslam ci nahodou neboli prinuteny sa vziat. vies mozno sa spolu vyspali a ich rodicia boli extra nabozensky zalozeny a nechceli ani pocut o sexe pred svadbou. tak ich mozno prinutili... mal by som sa spytat ale nieco mi hovori ze to nie je najlepsi napad 
Re: Partner na cely zivot
To by zaujmalo aj mna.Ja mam 19(skoro20)rokov a chodim s mojim pratelom uz skoro 2 roky.Cim dalej tym ho viac a viac milujem ale tiez sa bojim niecoho takeho ze bud on alebo ja si po 10 tich rokoch manzelstva(ak sa teda zoberiame) uvedomime ze nie sme vybureny a ze sme si pred tym neuzili.Toto je moj prvy dlhy vztah a jeho tiez.zuzkazuzka napísal: Myslite si, ze ked sa dvaja ludia zoznamia povedzme v 17-tke a ich vztah funguje a vezmu sa, moze im to takto vydrzat na cely zivot? Nepride potom nejaka kriza stredneho veku, ked jeden z nich zisti, ze si v podstate neuzil velmi zivota a zatuzi po zmene a po novom partnerovi?
Ja si ale myslim ze cas ukaze a ak aj po 5- tich dalsich rokoch ho budem rovnako milovat ako teraz alebo viac tak si ho urcite zoberiam aj ked stat sa moze vsetko, ja budem verit tomu ze sa nic take nestane a budeme spolu az do konca zivota.
-
braino.swk
Light Professional
Re: Partner na cely zivot
drzim ti palcedadikaPD napísal:To by zaujmalo aj mna.Ja mam 19(skoro20)rokov a chodim s mojim pratelom uz skoro 2 roky.Cim dalej tym ho viac a viac milujem ale tiez sa bojim niecoho takeho ze bud on alebo ja si po 10 tich rokoch manzelstva(ak sa teda zoberiame) uvedomime ze nie sme vybureny a ze sme si pred tym neuzili.Toto je moj prvy dlhy vztah a jeho tiez.
Ja si ale myslim ze cas ukaze a ak aj po 5- tich dalsich rokoch ho budem rovnako milovat ako teraz alebo viac tak si ho urcite zoberiam aj ked stat sa moze vsetko, ja budem verit tomu ze sa nic take nestane a budeme spolu az do konca zivota.