PC do 90 000 sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

misokgb napísal:A jedna vec je, co povie nV, ze problem odstraneny a druha vec je, co na to realni useri... vid http://www.xbitlabs.com/news/chipsets/d ... 24535.html

nV mala vzdy blbe chipsety, kompatibilita, radice - proste otras... Len niekto vidi 500FSB a okrem toho nic, s doskou ziadne realne skusenosti, ach, na co takato diskusia? Povedali sme sa predsa, ze 965 je lepsi, rozbenutelne CF/SLi na doske s 965 a je to. Ziadne problemy s radicmi, teda aspon nie take brutalne ako nV... :roll:
dakujem misokgb, velmi pekne je tu napisane o co ide :wink:

takze budem to aj v skratke prekladat

Kód: Vybrať všetko

Earlier users in several forums, particularly, in EVGA and Nvidia tech support forums, reported about “lock up” and “disk error” issues with Serial ATA
uzivatelia v niektorych forach, osobitne na EVGA a Nvidia, zaznamenali problem so serial ATA - EVGA je velmi dolezite :wink:
pokracujeme

Nvidia now states that the problem is not with its nForce 680i core-logic, but with motherboards produced under Nvidia’s supervision by an unknown contract manufacturer.
Nvidia zastava nazor ze problem nieje v ich 680i chipsete, ale v doskach produkovanymi pod hlavickou neznameho vyrobcu...
dalej

In fact, boards built by other manufacturers that use the same MCPs, including the [b]Asus Striker Extreme, Asus P5N32-E SLI[/b], and the [b]Asus P5N-E SLI[/b] motherboards, [b]are not affected[/b]
V podstate, dosky vyrobene inym vyrobcom, krory pouzivaju rovnake MCP, vratane Asus Striker Extreme, Asus P5N32-E SLI a Asus P5N-E SLI niesu ovplyvnene
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

konecne sa vyjadril k doskam s 680i sli aj toms hardware
http://www.tomshardware.com/2006/12/21/ ... age12.html
a taktiez velmi zaujimava recenzia ohladom nv chipsetu
http://www.tomshardware.com/2006/12/19/intel_or_nvidia/

a na druhom obrazku kral pretaktovania EVGA 680 i SLI
The King Of Overclocking: FSB1850! :wink: enjoy
http://www.tomshardware.com/2006/12/19/ ... ng_fsb1850

na zaver zhrutie s toms hard v skratke - nvidia 680i sli je najlepsi chipset pre platformu c2d, c2q systemy, ale len pre ozajstych nadsencov a hardcore hracov, ostatny mozu usetrit vela penazi na ekonomickejsom chipsete p965... Myslim ze to vystihli celkom presne :wink:
Prílohy
image015.gif
(32.37 KiB) 209 stiahnutí
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

OC Guru, citaj: http://cdr.cz/#20149
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Skutocne objektiny test s pamatami 800MHz vs 1066MHz :D V zivote by som si ten chipset nekupil 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

misokgb: Samozrejme, ani Hulan nie je taky idiot, aby si ho kupoval.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:551Watt v zatazi po prepocte komponentov... bez OC, pocital som jeden disk, jednu mechaniku, tv tunner, dosku, C2D, 8800, 2x DDr2 sticky,2 USB zariadenia, ak bude potrebne dam link :wink:
Rintintin:
mystique napísal:iba jedna taka poznamka, kensfield (4jadro), s 2b ram a 8800GTX cucal v zatazi 270watt
jeden disk mas maximalne tak 13watt
Sorry, neda si mi nerypnut. Ale zaujimalo by ma, ako je na tom TEAC ked kupuje RAMky v bazaci za 1000sk/512MB. TEAC kupil si uz novu masinu?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

misokgb a ty si vari veril tomu, ze TEAC si nieco ide kupovat? Uz ked vidim nazov temy tak viem o com ta tema je a o com nie je ;-)
TEAC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TEAC »

preco si myslis ze nejdem nic kupit??
TEAC
Medium Star
Medium Star

misokgb ja sice kupujem ramky ramky v bazari ale to nie su do mojho kompu a auz som tot tu spominal asi tisickrat ze to mam do tych kompov co mam na tu kaviaren lebo tu si chcem skorej otvorit aby som este aj za to nieco zcashoval 8)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

tomase: ja som varil akurat tak :D

TEAC: napisal si dva prispevky, no v ani jednom kupil som/idem kupit/nejdem kupit... Ja len tak, ze prijemne sme si tu pokecali, kazdy na seba nieco nalozil, 10 stran o nicom, inak nic :oops:
TEAC
Medium Star
Medium Star

ale preco su tu uzitocne rady
a to vam tu mam presne pisat ze dnes je toho a tohom decembra bol som v meste v tom a tom obchode pytal som sa toho a toho predajcu ci maju tu a tu ram,gra,proc a le on nic nevedel lebo nic take nemaju a tak som siel do dalsieho obchodu a tam tiez nic nemali dosiel som domov a bol som spokojny ze som premrhal den chodenim po comp obchodoch ale nic som nekupil pretoze predajcopvia boli neschopni a nic nemali....
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

TEAC napísal:ale preco su tu uzitocne rady
a to vam tu mam presne pisat ze dnes je toho a tohom decembra bol som v meste v tom a tom obchode pytal som sa toho a toho predajcu ci maju tu a tu ram,gra,proc a le on nic nevedel lebo nic take nemaju a tak som siel do dalsieho obchodu a tam tiez nic nemali dosiel som domov a bol som spokojny ze som premrhal den chodenim po comp obchodoch ale nic som nekupil pretoze predajcopvia boli neschopni a nic nemali....
Ak by som si kupoval komp za 90.000 urcite by som peso nechodil po obchodoch, ale uz davno by mi ho zasielkova sluzba doniesla az domov :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ozajstny kral OC medzi MoBo je táto: http://www.svethardware.cz/art_doc-45BD ... 5A9D2.html FSB=klikni na link a uvidis. :wink:
TEAC
Medium Star
Medium Star

tomase to s tymi obchodmi som myslel obrazne.nakupujem vylucne len v e-shopoch
Hudky
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hudky »

zostava za 90 000 hmm.... :aasmile1:
Niesom ziadny expert do PC, nedavno som si kupil Core 2 Duo E6600 dosku gigabyte GA-965P-DS3. Vela ludi mi vravelo, tak ako tebe, ze vyhodene peniaze. Ale co uz :)
.... keby som mal 90 000 na PC tak by som si asi kupil

Intel PentiumXE 965 3.7G 1066 BOX LGA775 4M dual

MB Gigabyte 965P-DQ6, 775-C2D, PCI, DDR2, GLAN, ATX

HDD WD 150GB, 10 000 rpm, SATA/150, 8 MB cache, RAPTOR 2x

Kingston HyperX DDR2 2GB (2x1GB) PC 7200 / 900MHz CL5

Graf. karta Point of View, GF 8800GTX 768MB/384bit/DDR3 PCIe

MECH. NEC ND-4571 DVD+/-R/RW, LF 8x6x16x16x

Vynde to cez 92000 podla toho kde kupujes :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, tvoj E6600 boli vyhodene peniaze, radsej si mohol kupit lepsiu grafiku ako tu bucoru 7600GT ci co to tam mas. A ten procak co si dal v tejto zostave su opat vyhodene peniaze.
Hudky
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hudky »

Potreboval som hlavne CPU a RAM na modelovanie, ak grafika nebude za pol roka stihat tak sa kupi nova. :wink: Ked som pozeral tu zostavu co som napisal tak som tam mal najprv E6700 ale potom mi este zostalo okolo 15 000 a nevedel som co tam mam este dat :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Hudky napísal:Potreboval som hlavne CPU a RAM na modelovanie, ak grafika nebude za pol roka stihat tak sa kupi nova. :wink: Ked som pozeral tu zostavu co som napisal tak som tam mal najprv E6700 ale potom mi este zostalo okolo 15 000 a nevedel som co tam mam este dat :)
nikde tam nevidím bedňu, zdroj...to len tak pre zaciatok. tie dva HDD by isli pravdepodobne do RAIDu, takze by sa hodil aj jeden HDD na zalohu. kupil by som este jeden kit 2 x 1GB RAM. urcite lepsie vyuzitých 15 tacov ako tých tvojich :wink:
Napísať odpoveď