PC do 90 000 sk
PC do 90 000 sk
Dajte mi sem nejake navrhy na comp
-
aquafresh1
Star
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
teac si ok? 70k za pc? Bude Ta aspon zivit? Zameranie pc? Grafika? CAD, codovanie, virtual machines hosting, alebo server? Na co Ti prosim Ta bude pc za 70 papierov? High endovy stroj sa da postavit za 50K +-, ked tam necesh mat SLi[quad], alebo crossfire a zbytocne vela spacu...
k teme: nechaj si doviest Alienware nejaky model v tej cene z UK a mas to naj co mozes dostat. Ak Ti teda na peniazoch nezalezi...
k teme: nechaj si doviest Alienware nejaky model v tej cene z UK a mas to naj co mozes dostat. Ak Ti teda na peniazoch nezalezi...
Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz BOX 775 4MB dual
ASUS P5N32-E SLI Nforce 680i
OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition / 1150 MHz / 2x 1GB Dual Channel
XFX GeForce 8800 GTX
SEAGATE 400GB 7200 16MB SATA2 ST3400633AS/620AS
DVD RW PLEXTOR 760A retail 18x
DVD ROM TEAC DV516G
Tagan TG800-U25 Dual Engine 800W
Thermaltake TSUNAMI black aluminum VA3000BWA window
proc - 9 300
doska - 9 825
pamete - 10 654
grafika - 18 860
disk - 4172
dvd - 2 560 + 560
zdroj - 4 650
skrinka - 2640
Cena s DPH 69 689.90 SK
ASUS P5N32-E SLI Nforce 680i
OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition / 1150 MHz / 2x 1GB Dual Channel
XFX GeForce 8800 GTX
SEAGATE 400GB 7200 16MB SATA2 ST3400633AS/620AS
DVD RW PLEXTOR 760A retail 18x
DVD ROM TEAC DV516G
Tagan TG800-U25 Dual Engine 800W
Thermaltake TSUNAMI black aluminum VA3000BWA window
proc - 9 300
doska - 9 825
pamete - 10 654
grafika - 18 860
disk - 4172
dvd - 2 560 + 560
zdroj - 4 650
skrinka - 2640
Cena s DPH 69 689.90 SK
-
hojko
Site Admin
mystique: Kktina ako traky, zbytocne predrazene a divne... Na co mu je dvd-rw a dvd-rom, ked moze mat o 500 korun naviac rovno uz dvd-rw??? Miesto 400GB disku by som tam hodil radsej jeden WD Raptor, na ktorom by bol OS a vsetky potrebne veci a ako skladovaci disk by som tam hodil nejaky 300GB disk. 800W zdroj mu je na hovno, zbytocne drahe a nevyuzitelne, rovnako ako aj doska, aj na grafike by sa dalo usetrit.
dve mechaniky kvoli vypalovaniu on the fly (o 500sk viac nevyjde do 70K )... rozmyslal som nad raptorom ale to by siel rapidne dole obsah disku preto radsej jednu 400vku, 800watt zdroj pre pripadne dalsiu SLi grafiku do buducna... doska ktora dosahuje naj vysledky vo vykone... co viac dodat... nikdy by som si to nekupil
Len som poskladal PC za 70K
Len som poskladal PC za 70K
-
hojko
Site Admin
Ja som myslel, ze je to jedna napalka a jedna len citacka DVD, ale asi su obe napalky. Zmiatol ma popis, ze v jednom je RW a v druhom ROM. Ak je to len citacka, tak rozhodne by som tam dal dve RW (rovnake, najlepsie NEC, pripadne este Plextor by ma prehovoril). Ako som pisal o diskoch - jeden Raptor a jeden Sata2, tak 300GB, pripadne aj viac. Za 10 tisic dosku si nechaj, to radsej zoberem nieco lepsie za polovicnu cenu a za ten zvysok kupim disk Raptor, ktory 3x viac vyuzijem. SLI grafiku pri tej cene asi tazko kupi, aj tak by ju nevyuzil. Zdroj - zase len keby..., takze to povazujem za zbytocnost.
no a ktoru dosku pre C2D by si volil??? toto je momentalne najlepsi chipset co sa vykonu tyka... ano je drahy, ale ked uz davam do kompu 70K tak je dobre v nom mat kvalitny zaklad ktory je do buducna upgrade friendly...
Ano mas pravdu v diskoch... pri takejto vykonnej zostave by 10K disk pomohol ale uz by to prekrocilo cenovu hranicu,... radsej budem mat viac miesta ako o niekolko sekund rychlesie kopirovanie/zapis
pre info Western Digital Caviar 150GB 10000 RPM SATA D1500ADF stoji 6870 bez dane...
Ano mas pravdu v diskoch... pri takejto vykonnej zostave by 10K disk pomohol ale uz by to prekrocilo cenovu hranicu,... radsej budem mat viac miesta ako o niekolko sekund rychlesie kopirovanie/zapis
pre info Western Digital Caviar 150GB 10000 RPM SATA D1500ADF stoji 6870 bez dane...
-
hojko
Site Admin
Doska by sa nasla urcite ina, lacnejsia s dobrym vykonom. Ta doska az tak vela nespravi, ale Raptor disk spravi urcite viac. Stale (po dvoch prispevkoch) nechapes, ze som pisal o Raptore a dalsom disku, aby som mal kapacitu. Takze Raptor by som tam dal v klude 73 GB (ci 72/74?), ktory je lacnejsi a k tomu dalsi normalny 7200RPM disk, aby som mal aj dost miesta. Neprekrocil by som hranicu 70K, pretoze na doske by som doskazal par tisic usetrit a pri tej cene zostavy ti snad 95 percent predajcov tu cenu dokaze v klude stiahnut na 65 000 a obaja budu spokojni, ako predajca, tak aj kupujuci. Pevne verim, ze s mechanikou Teac si si robil len srandu, lebo ten odpad by som nedal ani do starej 386ky.
na doske by si usetril maximalne 2-3 tisic ( ked sa jedna o kvalitny chipset pre C2D) ten 74GB raptor stoji cez 5 + nejaka 300vka disk dalsie 3 - to mas cez 8000 len za disky a mas mensi obsah ako moja zostava... je len na tebe ci das do rychlosti alebo do kapacity, jedna sa o subjektivny nazor
Ja by som to riesil tak ze by som dal viac do dosky - v mojom pripade doska s chipsetom 680i Sli ktora nema konkurenciu, a v pripade diskov by mi bola prednejsia kapacita ako rychlejsi zapis/kopirovanie dat
Ja by som to riesil tak ze by som dal viac do dosky - v mojom pripade doska s chipsetom 680i Sli ktora nema konkurenciu, a v pripade diskov by mi bola prednejsia kapacita ako rychlejsi zapis/kopirovanie dat
-
hojko
Site Admin
Urcite by som dal radsej do diskov, pocitajme tych 8 tisic. V tvojom pripade je to o 3000 drahsia doska a 400GB disk stoji asi tak 5500, cize to je spolu 8500 korun. Moja zostava by bola v tomto pripade (Raptor+300GB+lacnejsia doska) o 500 korun lacnejsia. Za tych 500 korun co ostane by som ti zaplatil 3 hodiny doucovania matematiky, aby si sa to naucil lepsie prepocitat.
Este mi napis, aky vykon dosahuje ta tvoja doska oproti "beznym" lacnejsim doskam a potom napis porovnanie disku Raptor s normalnym diskom.
Este mi napis, aky vykon dosahuje ta tvoja doska oproti "beznym" lacnejsim doskam a potom napis porovnanie disku Raptor s normalnym diskom.
400 vka disk stoji 4965,50 s danou
raptor + 300vka je 5376+3264 = 8640 a stale zmestis menej ako ja
Hovor si co chces inu dosku ako 680i od asusu by som nezobral aj na ukor raptora
, ktory by som dokupil o nieco neskor...
ked k tomu pripocitam ze by si tam este prihodil dalsiu napalku nec tak to mas dalsich 800 sk navrch a na dosku by ti ostalo nejakych 4500 sk... co je velmi malo na C2D s HighEnd prvkami...
raptor + 300vka je 5376+3264 = 8640 a stale zmestis menej ako ja
Hovor si co chces inu dosku ako 680i od asusu by som nezobral aj na ukor raptora
ked k tomu pripocitam ze by si tam este prihodil dalsiu napalku nec tak to mas dalsich 800 sk navrch a na dosku by ti ostalo nejakych 4500 sk... co je velmi malo na C2D s HighEnd prvkami...
Kód: Vybrať všetko
http://www.svethardware.cz/art_doc-CF2668CDCEC51D04C125723000311C4E.html-
hojko
Site Admin
Ak by som bral dosku o tritisic lacnejsiu, tak moja zostava by bola len o priblizne 500 korun drahsia, co je pri cene zostavy zanedbatelna ciastka a hociktory predajca PC by to zaokruhlil. Vzhladom na to, ze by som volil lacnejsi zdroj, tak by som dokazal v pripade Exermaxu usetrit na zdroji tisicku, v pripade Fortrona aj dve. Tvoju DVD-Rom by som hodil do kosa hned v obchode dam by som tam dve rovnake napalovacky Nec, takze by cena zostavy stupla mozno o 300 korun. Najnovsiu grafiku, ktoru si vybral by som si tiez este premyslel, lebo vrazat tazke dolare do najnovsieho hity od nVidie je podla mna zbytocne, ved aj nVidia 7950 alebo Ati 1950 dosahuje dostacujuci vykon.
Ale nic to nemeni na tom, ze radsej by som upustil z dosky a dal si tam 10 000 otackovy disk Raptor od WD, aj ked by som mal o 16GB menej miesta ako kapacita disku v tvojej zostave, ale na opacnu stranu je tych 16GB zanedbatelny rozdiel, kedze by ma upokojil razatny narast v zapise/citani na Raptore. Tebe by niekto doniesol 300GB dat, ktore by si si mal skopirovat a napalit. Kym by si ty svojich 300GB napalil na jednej napalovacke (pretoze tu druhu si dal len DVD citacku), tak moja zostava by to skopirovala o nieco rychlejsie a palila na dvoch napalovackach naraz, cim by som usetreil polovicu casu. Ten usetreny cas by som mohol venovat synovi a mal by som dobry pocit, ze mam kvalitnu zostavu v ktorej mam dobre disky, dobre napalovacky a cenovo prijatelnu dosku.
Ale nic to nemeni na tom, ze radsej by som upustil z dosky a dal si tam 10 000 otackovy disk Raptor od WD, aj ked by som mal o 16GB menej miesta ako kapacita disku v tvojej zostave, ale na opacnu stranu je tych 16GB zanedbatelny rozdiel, kedze by ma upokojil razatny narast v zapise/citani na Raptore. Tebe by niekto doniesol 300GB dat, ktore by si si mal skopirovat a napalit. Kym by si ty svojich 300GB napalil na jednej napalovacke (pretoze tu druhu si dal len DVD citacku), tak moja zostava by to skopirovala o nieco rychlejsie a palila na dvoch napalovackach naraz, cim by som usetreil polovicu casu. Ten usetreny cas by som mohol venovat synovi a mal by som dobry pocit, ze mam kvalitnu zostavu v ktorej mam dobre disky, dobre napalovacky a cenovo prijatelnu dosku.
za prve... ja nepotrebujem palit dve dvd naraz, za druhe prisiel by ti DX10 titul do ruky ale ty by si ho hral iba v rezime dx9 popripade by si si siel kupit kartu co by dx10 podporovala (mozno buducu R600) - zbytocne vyhodene prachy za 1950XTX alebo 7950... (nekupit do high end zostavy 8800 ked na to mas je hriech) za tretie Tagan parti k spicke a 800W je rezerva pre dalsiu 8800 do Sli, popripade QUAD Core CPU
Ano usetril som na disku, ale mam najrychlejsie pamate, najlepsiu dosku, najlepsiu grafu, a vykonny proc... Raptora si mozem kupit na dalsiu vyplatu, a rovno toho 150gigoveho
Jediny rozdiel je v tom ze by si rychlejsie mohol kopcit to p0rn0 - jedina vyhoda tvojej zostavy, a takysto si si asi neprecital vsetky vychytavky Strikeru Extreme P5N32-E SLI od ASUSU, a este mi napis nazov dosky, v krorej by si mal C2D, 8800GTX (s podporou 16x sli), a s pametami cez 1000Mhz
s podporou QuadCore do 4500sk....
Ano usetril som na disku, ale mam najrychlejsie pamate, najlepsiu dosku, najlepsiu grafu, a vykonny proc... Raptora si mozem kupit na dalsiu vyplatu, a rovno toho 150gigoveho
Jediny rozdiel je v tom ze by si rychlejsie mohol kopcit to p0rn0 - jedina vyhoda tvojej zostavy, a takysto si si asi neprecital vsetky vychytavky Strikeru Extreme P5N32-E SLI od ASUSU, a este mi napis nazov dosky, v krorej by si mal C2D, 8800GTX (s podporou 16x sli), a s pametami cez 1000Mhz
-
hojko
Site Admin
DX10 hry je zatial buducnost a buducnostou by bola aj nova zostava, ktoru by som kupoval az ked mi bezne hry nebudu stihat. Nepotrebujem hravat hry na extrene ultra high detailoch a uz vonkoncom nepotrebujem mat antialiasing na milion krat. Kym budu hry podporovat DX10 a rozdiel medzi DX9 bude badatelny volnym okom pocas hry, ktora bezi 60+ FPS, tak potom pouvazujem o prechode na tuto graficku kartu. Zatial sa dokazem uspokojit aj s 7950/1950, hlavne ked viem, ze som usetril par tisic a tie mozem dat do vacsej verzie Raptoru!!!
Vyhoda Raptoru nie je len v kopirovani, je to aj citanie, pristupova doba... Len samotny vykon Raptoru je az o 50% vyssi, to musi zbadat uz aj slepy! A ak by sa dva Raptory hodili do RAID 0, tj. citanie na urovni cez 150MB/s - to je 2.5x rychlejsie ako tvoj 400GB disk.
Je mi luto, ale pouzit jeden normalny radovy disk pri cene zostavy 70 tisic je hriech a clovek, ktory nieco take navrhne by mal mat zakaz navrhovat a skladat zostavy PC!!! Na co mi bude desattisic korunova doska, ktora je vycackana, ale je skryta v bedni a nikto ju neuvidi, kdezto o vykone Raptoru budu hovorit este aj babky v kostole!
Na otazku ohladom dosky ti nedokazem odpovedat, pretoze to vobec nesledujem a ani som nepozeral. Urcite sa vsak niekto najde a napise tu vhodnu a hlavne lacenjsiu dosku adekvatnej kvality.
Vyhoda Raptoru nie je len v kopirovani, je to aj citanie, pristupova doba... Len samotny vykon Raptoru je az o 50% vyssi, to musi zbadat uz aj slepy! A ak by sa dva Raptory hodili do RAID 0, tj. citanie na urovni cez 150MB/s - to je 2.5x rychlejsie ako tvoj 400GB disk.
Je mi luto, ale pouzit jeden normalny radovy disk pri cene zostavy 70 tisic je hriech a clovek, ktory nieco take navrhne by mal mat zakaz navrhovat a skladat zostavy PC!!! Na co mi bude desattisic korunova doska, ktora je vycackana, ale je skryta v bedni a nikto ju neuvidi, kdezto o vykone Raptoru budu hovorit este aj babky v kostole!
Na otazku ohladom dosky ti nedokazem odpovedat, pretoze to vobec nesledujem a ani som nepozeral. Urcite sa vsak niekto najde a napise tu vhodnu a hlavne lacenjsiu dosku adekvatnej kvality.