Plyn
Aj oni potrebuju peniaze. Pokial platis davaju, jednoduchy obchod, nie su na tom predsa ekonomicky tak dobre aby mohli predavat svoj hlavny artikel pod cenu.will.i.am napísal:nemal som rad rusov, a ani ich nebudem mat rad...
prejavili len to ake su to svine...![]()
bud tancujes tak ako ja piskam, alebo si skoncil
Ty mas 14 alebo 15 rokov?Makovnik napísal:Aspon je trochu vzruso, niektori sa naucia trochu setrit, lebo vidia, ze take ruzove to nieje, plynari sa aspon zobudia a trochu pohnu rozumom ako riesit krizove situacie![]()
To, ze ty budes doma menej kurit statne zasoby velmi neusetri. Najvacsiu spotrebu maju velke podniky, ktore plyn potrebuju pri vyrobe svojich produktov a tam sa velmi usetrit neda, teda jedine tak, ze znizia objem vyroby.
A ako maju riesit krizovu situaciu lepsie? Ked nemaju ziadny prisun plynu tak musia cerpat iba zo zasob a 10 dni zatial stacilo a som si takmer isty, ze do toho casu sa cela kriza vyriesi.
Jedinym riesenim pre nas by bol novy plynovod, ktory by nesiel cez Ukrajinu, pripadne dalsi od inej krajiny ako je Rusko (napriklad Norsko), lenze to nemozeme velmi ovplyvnit, kedze plynovod treba tahat cez ine krajiny, ktore s tym nemusia suhlasit.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Povedz mi kde to mas inak..will.i.am napísal:nemal som rad rusov, a ani ich nebudem mat rad...
prejavili len to ake su to svine...![]()
Uz vidim, ze keby si mal ty plynovod a niekto ti nechcel platit, ci by si mu dalej poskytoval plyn... Rusi spravili to co bolo zapotrebu. Dali vystrahu viacerym krajinam.
Samozrejme tipujem ze SPP tymto krokom Ruska bude zvysovat ceny plynu, aby si zabezpecili skody, ktore im tymto vznikli..
A ako spomenul Gothar, veru velkoodberatelia budu musiet znizit vyrobu a zas nato doplatia len zamestnanci..
dali vystrahu viacerym krajinam? to je aka vystraha ked krajina normalne xx rokov plati a potom ta jednoducho vypnu, chcem vidiet keby teba odpojili doma napr. od elektriny, preventivne a s poznamkou: toto sa stane ak niekto nezaplati nacas fakturu
co si teraz dovoluje rusko si nemoze dovolit ziadna rozumna krajina, co komunisticke rusko ani nahodou nie je
co si teraz dovoluje rusko si nemoze dovolit ziadna rozumna krajina, co komunisticke rusko ani nahodou nie je
-
will.i.am
Darca
to nech si vybavia s ukrajinou... je uplne normalne, ze odpoja pol europy od plynu, kvoli tomu, ze ukrajina sa obracia na zapad...eMPiko napísal:Aj oni potrebuju peniaze. Pokial platis davaju, jednoduchy obchod, nie su na tom predsa ekonomicky tak dobre aby mohli predavat svoj hlavny artikel pod cenu.
a ze doteraz im davali plyn pod cenu bolo v pohode...hmmm
ty to mas v hlave dost pomylene.. zvysia im cenu o 300% a ze nechcu platit.... hmm sa cudujes? A aku vystrahu ostatnym krajinam? ze mame sa spravat tak ako oni chcu, lebo nas vypnu? ved tu sa nehra s fazulkami...Soviet napísal:Povedz mi kde to mas inak..
Uz vidim, ze keby si mal ty plynovod a niekto ti nechcel platit, ci by si mu dalej poskytoval plyn... Rusi spravili to co bolo zapotrebu. Dali vystrahu viacerym krajinam.
ak sa niekto na niecom dohodne, tak to ma aj dodrzat...
btw: ty bezmenny hrdina sa nabuduce podpis
-
krija
VIP
co je podla teba normalne platenie? ukrajina vysi rusom nieco okolo dvoch miliard USD za plyn. je celkom normalne v kapitalistickom svete to riesit sposobom akym sa to riesi- odpojenie. to, ze UA kradne plyn okolitych krajin sa dalo ocakavat, ale v tom su rusi takpovediac nevinne. v tomto pripade je uplne irelevantne, ze rusko tymto sposobom sleduje aj ine (politicke) ciele.sundevil napísal:dali vystrahu viacerym krajinam? to je aka vystraha ked krajina normalne xx rokov plati a potom ta jednoducho vypnu, chcem vidiet keby teba odpojili doma napr. od elektriny, preventivne a s poznamkou: toto sa stane ak niekto nezaplati nacas fakturu
No maju dve moznosti, bud nebudu plyn posielat a vtedy ho nebude mat nikto, alebo budu plyn posielat a vtedy si ho poberie Ukrajina ako vcera ked sa znizil niekde medzi Ruskom a Slovenskom objem plynu o 70%. Bohuzial, v tomto pripade nie je ten zly Rusko ale Ukrajina, keby nebolo tej, vsetko by fungovalo ako doteraz.will.i.am napísal:to nech si vybavia s ukrajinou... je uplne normalne, ze odpoja pol europy od plynu, kvoli tomu, ze ukrajina sa obracia na zapad...
a ze doteraz im davali plyn pod cenu bolo v pohode...hmmm
Zlodej?
Sledoval som tlačovku v TV no ale nik tam vlastne nepovedal pravdu.Dlh Ukrajiny presiahol taký finančný dlh ktorý Ukrajina momentálne nedokáže splatiť, no ale to nie je dôvod odčerpávať plyn z plynovodov ktoré robia tranzit plynu do Europy. Netreba na to génia aby si nedokázal zistiť že keď ceu trazitné plynovody posiela 100% plynu a odberatelia hlásia že dotávka plynu sú na 75% tatých 25% niekto odčepáva. Keď si Ukrajina predstavuje taku spoluprácu s Ruskom tak tá spolupráca dlhá nebude.Ukrajina chce žit socialitme a budovať pomocou lúpeží kapitalizmus.
vobec nie su svine, oni iba vyuzivaju situaciu. to je uplne normalne a ludske. ty by si to neurobil? okrem toho su si vedomi, ze od ich plynu su zavisli vsetci, to znamena, ze vsetci budu drzat huby a krok, alebo si rusi najdu inych odberatelov. na jednej strane je to dost nahovno, ze o par dni mozno budeme jest konzervy ohrievane na radiatoroch, ale na druhej strane uplne schvalujem pristup rusov: robili ste blbosti, teraz musite pykat. a kvoli vam si to odnesu aj ine staty, no to uz nas problem nie je, vy ste problem, vas treba riesitwill.i.am napísal:prejavili len to ake su to svine...![]()
Nových odberateľov? Pochybujem. Toto bola asi jediná cesta ako riešiť tento spor, zastaviť dodávky, je čudné, že k tomuto kroku pristúpili až teraz . Mňa osobne zaráža, že UA si nevie ceniť navrhnutú cenu zo strany Ruska. Nie je síce podobná tej bieloruskej ale mali ju prijať. Takisto som zvedavý ako sa bude riešiť ich dlh.
UA by sa mala zobudiť, realita je jej cudzia či už v hospodárskom rozvoji ako aj myslením Vlády:roll:
btw. EU u nich neprichádza do úvahy...
UA by sa mala zobudiť, realita je jej cudzia či už v hospodárskom rozvoji ako aj myslením Vlády:roll:
btw. EU u nich neprichádza do úvahy...
-
molotov356
Medium Expert
-
Soviet
Darca
Tak tak davam za pravdu. V tejto veci nema byt preco Rusko moc osocovane, kedze na vine je viac menej UA. Dnesny svet je cely o peniazoch a tak sa necudujem, ze sa deje nieco taketo. Ale tipujem, ze cochvila bude aj horsie..krija napísal:co je podla teba normalne platenie? ukrajina vysi rusom nieco okolo dvoch miliard USD za plyn. je celkom normalne v kapitalistickom svete to riesit sposobom akym sa to riesi- odpojenie. to, ze UA kradne plyn okolitych krajin sa dalo ocakavat, ale v tom su rusi takpovediac nevinne. v tomto pripade je uplne irelevantne, ze rusko tymto sposobom sleduje aj ine (politicke) ciele.
Vidis to..pre nas je Rusko "vzacne" a mi sme pre nich nic..aka ironia.leaded napísal:až teraz som si vlastne uvedomil ake je pre nás Rusko vzacne vlastne nie len pre nas ale pre celu EU ( okrem spanielska a severu ) + turecko