|
|
|
| Autor |
Správa |
Brian Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.03.2005 Príspevky: 139 Bydlisko: New York Karma: 
|
Zaslal: 16 Feb 2008, 19:08 Predmet: Po Update PC mi nejde Linux |
|
|
Caute. Použivam Kubuntu 7.04 a sučastne s ním Windows XP. Nedavno som updatoval PC (zakladovka a grafika) a teraz ked si pri vybere pri zapnutý PC vyberiem Linux tak mi tam nabehne obrazovka s nacitavanim "Kubuntu", nacita to cca 1-2cm a potom sekne a dalej nejde. Musim natvrdo restartnuť komp. Neviete niekto čo s tým? Keď som nabootoval presne toto iste Kubuntu cez Live CD tak to islo v pohodičke. Neviete ako to opraviť?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 634
Zaslal: 16 Feb 2008, 21:09 Predmet: |
|
|
V grub si vyber ten druhý riadok, nabehne command line prihlásiš sa potom sudo (root) a
dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
rekonfiguruje sa x-server, reštart a skús či nabehne. Potom v etc/X11/xorg.conf prepíšeš klávesnicu z en na sk a aj z restricted drivers bude treba zase označiť non-free dirver keď taký používaš.
---
Aha, 7.04, tak tam restricted drivers ani nie je ale tak vieš čo si tam inštaloval.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brian Medium Expert

|
Zaslal: 16 Feb 2008, 21:37 Predmet: |
|
|
Restricted drivers tam nie je, ale to ma veľmi netrápy lebo jednak som do linuxu lama a aj tak to nejde... vyzerá to takto (pofotil som to takto, inak sa nedá... ):
Toto je grub (zvolil som tu možnosť recovery):
//obrazky davaj do prilohy
Nabehlo mi toto... je tam kopa nvm čoho všetkého, keď to nakoniec zastalo napisal som tam to čo si postol a nič sa nestalo:
//obrazky davaj do prilohy
Stale to skonči takto... to iste nabehlo aj predtým keď som zvolil prvú možnosť a takto to ostane stáť, ďalej sa to ani nepohne:
//obrazky davaj do prilohy |
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 634
Zaslal: 16 Feb 2008, 22:22 Predmet: |
|
|
Ale ani recovery ti nenabehlo lebo tam by malo byť že
root@pocitac:
a tam sa to píše ale ani nie tak ako si pisal, tie medzery sú ináč. Bootovaie sa zastaví pri rozpoznávaní siete, odpoj počítač od siete či to nepreskočí pri recovery. Možno že by si trošku počkal v recovery aby ti vypísalo ten root.. ked to tam nie je tak tam zbytočne píšeš rekonfiguraciu, vtedy sa este neda.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brian Medium Expert

|
Zaslal: 17 Feb 2008, 9:49 Predmet: |
|
|
| Hmm.. ok skusi to teda ešte raz s odpojenou sieťou... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|