Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Pod lampou - Diskusia o state Izrael
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Les
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 05.01.2005

PríspevokZaslal: 12 Jan 2006, 20:33    Predmet: Pod lampou - Diskusia o state Izrael Odpovedať s citátom  

Dnes o 21:50 na STV2 bude temou dna Izrael, jeho politika a politika arabskych krajin. Ked vas politika zaujima a to hlavne Izrael (viem, ze asi ano...) tak ju pozerajte, aby ste mali o state Izrael a o Zidoch celkom trosku normalnejsie a kultivovanejsie nazory.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tomasito
Moderátor
Moderátor

Založený: 30.01.2005

PríspevokZaslal: 12 Jan 2006, 21:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

To si s radostou pozriem, aj ked vela zalezi od toho, akych hosti trio Hrib, Kusnierik, Homolka k dnesnej teme prizvali. Bohuzial nepredpokladam, ze tam bude niekto, kto sa bude snazit otvorene hovorit pravdu, pretoze tema Izraelu v dnesnej dobe patri k otazkam citlivym a akykolvek kriticky nazor sa povazuje za prejav antisemitizmu, resp. nazor politicky nekorektny. Uvidime.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Les
King
King

PríspevokZaslal: 12 Jan 2006, 22:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tomasito napísal:
To si s radostou pozriem, aj ked vela zalezi od toho, akych hosti trio Hrib, Kusnierik, Homolka k dnesnej teme prizvali. Bohuzial nepredpokladam, ze tam bude niekto, kto sa bude snazit otvorene hovorit pravdu, pretoze tema Izraelu v dnesnej dobe patri k otazkam citlivym a akykolvek kriticky nazor sa povazuje za prejav antisemitizmu, resp. nazor politicky nekorektny. Uvidime.

PS to Les: O tom, co vsetko by si potreboval ty by sa dala napisat kniha, tak sa radsej staraj o seba a drz sa temy, ktoru si prave zalozil.
Pre teba tam ziadnych antisemitov pozyvat nebudu. Ale neboj sa nebudu sa navzajom pozvani hostia "potlapkavat" po pleciach a suhlasit jeden z druhym. Ale ked chces pozerat relaciu v ktorej by popierali holokaust, tak to sa asi sklames... Skoda, ze nevies po iransky, tam by si pocuval tyrady na Zidov den a noc.

P.S. Pred spanim ti doporucujem si prezeranie stranok na www.upn.gov.sk kde je uvedena uz cast osob, ktori arizovali zidovsky majetok za slovenskeho statu.
Návrat hore
Tomasito
Moderátor
Moderátor

Založený: 30.01.2005

PríspevokZaslal: 13 Jan 2006, 2:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

Podla mojho nazoru z tej temy mohli dostat viac, no na moje prekvapenie napr. taky Carnogursky vacsinu casu nemal pojem o com je rec a uplne ma zabil tym, ze len tesne pred relaciou si zistil, ako sa vola zidovske svate pismo (Tora). Jediny rozumny navrh prisiel zo strany zastupcu palestinskej nazorovej platformy, ktory spocival v jadrovej demilitarizacii regionu blizkeho vychodu, nakolko v opacnom pripade je len otazka casu, kedy niektora z okolitych arabskych krajin dospeje k jadrovym zbraniam, co riziko jadroveho konfliktu zvysuje. Nie je normalne, aby Izrael disponoval od 120-200 jadrovymi hlavicami (beztak by mali najmodernejsiu vojensku techniku). Toto je aj podla mna rozumna cesta k tomu, ako sa vzdialit hrozbe jadroveho konfliktu, ktoreho najvacsim ohniskom je prave oblast blizkeho vychodu. No a samozrejme nesklamal Samson s bratislavskym rabinom Mayersom, ktori by sa na mieste Izraelu naopak pripravovali na vojnu (toto bola sila). Dnesna relacia ma vsak nudila.
Návrat hore
hodurovec
Light Expert
Light Expert

Založený: 27.12.2005

PríspevokZaslal: 13 Jan 2006, 16:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tuto relaciu som sice nevidel, ale na problem na blizkom vychode mam vlastny nazor. Nie som ziadny antisemitista, ale to, co robi Izrael s Palestincanmi je nieco hrozne. Bol som tam pred rokom a pol, a tato navstema ma poznacila asi naveky. Videl som aj to, co bezne turistom neukazuju. Zidia tu kazdu chvilu dostavaju nejake odskodne za holokaus, a pritom oni robia to iste s palestincanmi. palestinske mesta su obohnane ostnatym dratom, a hliadkuju tam vojaci, mesto sa da opustit len s povolenim. V noci sa neodporuca vychadzat, lebo by vas mohli odstrelit ako teroristu. je jedno, ci ste muz, zena, starec alebo dieta. V tychto palestinskych getach ludia nemaju ziadne pracovne prilezitosti, ziju iba z humanitarnej pomoci. V Izraeli maju dokonca dva druhy SPZ. Jedna je pre zidovske auta, tie mozu jazdit bez obmedzeni, druha pre palestinske auta, tie maju tych obmedzeni az-az. Nerovnopravnost si ludia vsimnu aj v starom meste v Jeruzaleme. Krestania, moslimovia a armenci si svoje domy nesmu opravovat, povolene to maju iba zidia. Dane a ine poplatky plati kazdy rovnako, ale zidom za ne odvezu odpad tyzdenne trikrat, ostatnym len raz. Dokonca aj autobusy maju rozdielne, jeden druh, take nove a pohodlne su pre zidov, druhe, asi 40 rocne plechovky su pre ostatnych. Ale toto ma aj svoje vyhody, kedze do luftu letia iba tie zidovske busy, palestinsky zatial ani jeden. Preto v Izraeli odporucam pouzivat tie palestinske.
A zidia aj HAMAS oznacuju iba za teroristicku organizaciu, to, ze hamas otvara pre palestincanov skoly a nemocnice, na co zidia nie su schopny, uz nejak nespominaju. Samovrazednych atentatnikov oznacuju ako islamskych extremistov, nejak zabudaju na to, ze 60% palestincanov su mostimovia, 40% krestania. A moslimovia nie su jediny, ktory za svoje prava bojuju aj takymto sposobom.
Návrat hore
Aryan Angel
Addict
Addict

Založený: 05.08.2004

PríspevokZaslal: 14 Jan 2006, 23:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Neprekvapilo by ma keby bol Les zid.
Návrat hore
Les
King
King

PríspevokZaslal: 14 Jan 2006, 23:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

Aryan Angel napísal:
A bodaj by som nim bol, lebo mam kamosov aj Zidov hlavne v USA a maju dobry "nos" na podnikacie. Takze by to nebolo od veci a narozdiel od mnohych z vas by som sa vobec nehanbil byt Zidom. Skor sa maju hanbit ti, hoci su uz dnes stari, ktori Zidov deportovali do koncentrakov a potom im brali majetky. Prezrite si svojich "priatelov" arizatorov www.upn.gov.sk
Nenachadzaju sa tam niektori vasi rodicia?
Návrat hore
psycho
Medium Star
Medium Star

Založený: 14.11.2004

PríspevokZaslal: 14 Jan 2006, 23:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

Aryan Angel napísal:
mna by neprekvapilo keby napisal ze v tej diskusii bol za lampu ako supertajny host. Inac som to vydrzal pozerat asi 10 min a dalej som sledoval zaujmave vyjadrenia pana na ktoreho meno si nespomeniem ohladne iranu.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
BOOM
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 28.12.2005

PríspevokZaslal: 15 Jan 2006, 0:23    Predmet: Re: Pod lampou - diskusia o Izraele Odpovedať s citátom  

Les napísal:
Dnes o 21:50 na STV2 bude temou dna Izrael, jeho politika a politika arabskych krajin. Ked vas politika zaujima a to hlavne Izrael (viem, ze asi ano...) tak ju pozerajte, aby ste mali o state Izrael a o Zidoch celkom trosku normalnejsie a kultivovanejsie nazory.

ja som to pozeral dokonca co tam bol palestincan Souhel Ghannam tak toho poznam osobne..
Návrat hore
Les
King
King

PríspevokZaslal: 15 Jan 2006, 0:28    Predmet: Re: Pod lampou - diskusia o Izraele Odpovedať s citátom  

BOOM napísal:
ja som to pozeral dokonca co tam bol palestincan Souhel Ghannam tak toho poznam osobne..
Ja tiez poznam jeho manzelku Ghannamovu, byvalu redaktorku Markizy. Teraz sa venuje dobrocinnej praci, su to dobri ludia, ale jej manzel ma vysinute nazory. Dufam, ze ho tu raz v Bratislave neuvidim s opaskom s vybusninami na tele len preto, ze sa ocitol z nejakym Zidom v nejakej kaviarni...
Návrat hore
BOOM
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 28.12.2005

PríspevokZaslal: 15 Jan 2006, 0:30    Predmet: Re: Pod lampou - diskusia o Izraele Odpovedať s citátom  

Les napísal:
Ja tiez poznam jeho manzelku Ghannamovu, byvalu redaktorku Markizy. Teraz sa venuje dobrocinnej praci, su to dobri ludia, ale jej manzel ma vysinute nazory. Dufam, ze ho tu raz v Bratislave neuvidim s opaskom s vybusninami na tele len preto, ze sa ocitol z nejakym Zidom v nejakej kaviarni...

preco podla mna ma v pohode nazory
Návrat hore
Les
King
King

PríspevokZaslal: 15 Jan 2006, 0:32    Predmet: Re: Pod lampou - diskusia o Izraele Odpovedať s citátom  

BOOM napísal:
preco podla mna ma v pohode nazory
Ale neodpovedal na priamo otazku, hoci sa ho pytali 3x po sebe, aby odpovedal ANO alebo NIE na nasledovnu otazku - ma pravo Izrael existovat?
Návrat hore
stans
Medium Star
Medium Star

Založený: 28.02.2005

PríspevokZaslal: 15 Jan 2006, 0:35    Predmet: Re: Pod lampou - diskusia o Izraele Odpovedať s citátom  

Les napísal:
Ale neodpovedal na priamo otazku, hoci sa ho pytali 3x po sebe, aby odpovedal ANO alebo NIE na nasledovnu otazku - ma pravo Izrael existovat?

nemá - Laughing - za takú cenu...
Návrat hore
Les
King
King

PríspevokZaslal: 15 Jan 2006, 0:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

Napis presne dovody preco nie.
Návrat hore
stans
Medium Star
Medium Star

Založený: 28.02.2005

PríspevokZaslal: 15 Jan 2006, 0:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

Les napísal:
Napis presne dovody preco nie.

Nechce sa mi...
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: