Podnebne mandle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
x-nina
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa x-nina »

tak to ste chalana totalne vyplašili teraz :D Ale všetko sa dá zvládnuť.Záleží to od prahu bolesti u daného človeka 8) 8) 8)
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

Alofok napísal:Toto už pomaly môžte dať do témy ako schudnúť :D

Píšete strašné skúsenosti normálne sa až bojím.Mne to nerobili a dúfam že ani nebudú a vraj to ani nie je dobré lebo že potom z toho môžu byť zapálené priedušky namiesto obyčajnej angíny
jj..suhlasim..odkedy mam vytiahnute madle mam len zaply priedusiek...vsetko ide na priedusky ehm a tie sa liecia pomerne dlho :( a som aj castejsie chora....

princip je v tom ze tie mandle nieco filtruju a vlastne ked tam neni filter vsetko sa dostava do tela :D no neviem dajak tak mi odpovedala Mudr. na otazku preco som teraz tak casto chora :(
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pancuska26 napísal:jj..suhlasim..odkedy mam vytiahnute madle mam len zaply priedusiek...vsetko ide na priedusky ehm a tie sa liecia pomerne dlho :( a som aj castejsie chora....

princip je v tom ze tie mandle nieco filtruju a vlastne ked tam neni filter vsetko sa dostava do tela :D no neviem dajak tak mi odpovedala Mudr. na otazku preco som teraz tak casto chora :(
ano, mandle odstranuju choroby

no preco sa vyberaju som nezistil
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Sheep napísal:ano, mandle odstranuju choroby

Mne ich odstranili pretoze som mal v nich kopu hnisu a nepotrebneho bordelu, tym padom stratili svoju funkciu a boli len na obtiaz.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Sheep napísal:ano, mandle odstranuju choroby

podla toho co som pocul od tych ktorym ich vybrali, tak by to malo byt preto, lebo sa vnich mozu usidlit bakterie ktore pri akomkolvek oslabeni imunity vyvolaju zapal, cize mandle sa stanu zdrojom chronickeho zapalu a teda su viac naskodu ako na uzitok
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Cau, vyber krcnych mandli som absolvoval koncom oktobra 2007, su to skutocne neopisatelne zazitky... :D

Heh, no ale s odstupom casu som rad ze to mam za sebou a moj zivot, da sa povedat, ze sa trochu zlepsil, kedze som v nich mal stale zapal...

Operovali ma v pondelok, dal som v celkovej anesteze kedze je to ovela pohodlnejsie nielen pre mna ale asi aj pre lekara, konieckoncov mam silny vracaci reflex a mne do ust nemoze ist ani lekar palickou nie to este aby sa mi tam niekolko minut vrtal v gagore... tak ma operovali v pondelok, operacia trvala 19 minut, bez komplikacii, doporucujem pozriet si nejake videa na youtube ze jak to robia, lebo su rozne metody, u nas sa pouzivat tzv. studena metoda a to klasickym skalpelom... no po operacii tak 2 hodiny vypluvas krv a "mazlave sliny", budes mat neprijemnu chut v ustach...
Potom to prestane a nadalej budes vypluvat uz len sliny... Pokial neprestane ucinkovat anesteza tak ta bolest nie je az taka strasna, ale akonahle prestane tak je to fakt dost zle, preto som si hned vypytal inekciu proti bolesti, ktora trochu zabrala...

Na druhy den to bolelo uz dost, na treti ma pustili domov, kedze chvalabohu sa to hojilo tak ako malo (no ucebnicovy priklad :D )... Bolest sa vystupnuje vzdy na treti den, potom zacne ustupovat, a potom sa opat vystupnuje na siedmi den :) inak sa priprav ze prvych 10 dni nebudes moct jest nic normalne, prve tri dni nic slane a sladke lebo sa po*eres ako to bude boliet...

A zasada cislo jedna, nekaslat, nezohybat sa, nekychat, nerozculovat sa a prehltat a pit vela vela caju, cim viac prehltas cim viac pijes tym sa to rychlejsie hoji...

ak mas dalsie otazky nevahaj sa spytat :)
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

dakujem za vase skusenosti,mne ich idu vyberat prave preto ze byvam casto chory lebo v nich mam stale neaky sajrajt a i pri najmensom prechladnuty uz viem ze budem chory :(
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

pozeral som jedno video na youtube a myslim ze ma tak na den presla chut do jedla, nastastie tie svoje este mam a zatial funguju dobre, dufam ze aj budu, lebo rozhodne netuzim po takom zakroku, myslim, ze mam celkom silny zaludok, ale pri tomto sa vcelku kvalitne obracal, drzim autorovi temy palce a myslim ze v jeho vlastnom zaujme by take videa hladat nemal xD
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jelko: neboj sa zas, po vybere sa ti zlepsi kvalita zivota, ja som ich mal tiez len stale zapalene a bolo to uplne nanic, skoro kazdy mesiac chory a malo chuti do jedla+ byval som casto unaveny...

A neni to az take strasne ako to tu niektori popisuju, kazde 4-6 hodin som dostal Novalgin proti bolesti priamo do zily a trochu bolest povolila, mne est pomahalo ked som si na krk prilozil kus ladu (nesmies vsak dlho aby ti hrdlo neprechladlo)... V nemocnici ten pobyt nebol taky zly, mal som tam pokoj, drtil som PSP a na nete som bol cez mobil... No a potom 3 tyzdne len doma... ;)
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

Mne vyberali krcne, pred zakrokom som mal strasny strach, pocas zakroku, no to sa smejem este aj teraz, ked som nutil sestricku nech mi da dalsiu naladovku ze to je dobry matros,, proste spev a smiech.. po zakroku dva tri dni dost tazke hlavne co sa tyka jedenia a pitia. za 7 dni som to uz nejak ani nevnimal zeby daco bolelo. Zlepsenie zivota to sa neda ani opisat.
Jelko4
Light Professional
Light Professional

dnes je druhy den co ich mam vonku a bolest hrdla skoro ziadna.Bol som v celkovej narkoze a boli ma len jazyk,asi z toho s cim mi ho pocas operacie drzali.Po narkoze som bol uplne v pohode,ziadne bolesti,odporucam :)
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

Jelko4 napísal:dnes je druhy den co ich mam vonku a bolest hrdla skoro ziadna.Bol som v celkovej narkoze a boli ma len jazyk,asi z toho s cim mi ho pocas operacie drzali.Po narkoze som bol uplne v pohode,ziadne bolesti,odporucam :)
nechcem ti brat nadeje ale ekd to neboli teraz tak mozno zacne....ja som bol na operacii v bb minuly tyzden v pondelok a v stredu som mohol rano jest piskoty s kakakom...nic mi nebolo a v stredu ma aj pustili domov....po dlhom case som bol na nete tka som bol do noci a ked osm si siel lahnut tak sa mi kychlo a vtedy to zacalo...skoro som sa posral zacala sa mi rinut krv z ust aj nosa, hend som skocil po volacom z mraziaku a zacal chladit...chvalabohu to volakom case ustalo ani neviem kolko to mohlo trvat....potom ako sa to otvorilo to zacalo boliet a nedalo sa mi poriadne ani pit...preklinal som ze som sa preto rozhodol....teraz je to uz lepsie ale asi par dni do zadu som maval aj plnu hubu hnusnych slin a aj hnusnu chut z toho povlaku bieleho co mas na tom....uz to pomali ale zliezlo tka som rad a uz som aj jazky celkom rozhybal(aj mna bolel to asi kazdeho kto bol v uplnej narkoze)...vcera rano sa mi zase stalo ze som sa zobudil na to ako som zase z toho krvacal ale menej a z druhej strani...poobede ked som si lahnut tka som si vsimol ako mam zakaslanu stenu od krvi, aj mama hovorila ze som sa zobudil na velky kasel....uz vsetko uz hadma bude len lepsie a budem do tyzdna ok lebo by osm sa uz celkom rad normalne najedol....hlavne nekaslat a nekychat...ak ma este neico napadne tak napisem
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

No neviem, neviem. Bývam v poslednom čase dosť chorý a vždy ma neskutočne škrábe v krku, skoro každý mesiac streptokok a hemofil. Teraz ked budem viacmenej zdravý musím isť na odbery. Mám zvýšenú sedimentáciu a ASLO. ASLO je niečo ako imunita voči niečomu. A mám ho zvýšené aj ked som zdravý a tu je ten problém, že som zdravý, ale mám zvýšenú sedimentáciu a ASLO teda ako keby som bol chorý. Krčná mi povedala, že pokial ustúpi sedimentácia je to v poriadku ASLO totiž klesá aj pol roka. Pokial sa nič nezlepší najskor idu von nosne mandle pod narkozou. Po narkoze sa moze dat najblizsia narkoza po pol roku pretoze vraj je to skodlive pre organizmus cize pokial by to surilo, vybrali by mi krcne ambulante (shit).

Idem si kuknut dake video na nete.

// ako citam tu, tak vraj to neboli ako to niektori opisuju tak neviem
http://www.zzz.sk/?diskusia=2833

// no kukal som na nete tie krcne mandle, cojaviem nevyzera to moc prijemne.. NA VLASTNE RIZIKO
http://www.entusa.com/tonsillectomy.htm
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Teraz je tusim 6.den a boli to aj mna ale hned ako si dam prasky proti bolesti (Flector) tak bolest na takych 6 hodin odide a aj to odpuchne,a potom zas dalsi a takto to robim ja.Ale neni to nic strasne.Dufam ze mi to aspom nieco pomoze.A stale musim jest len kasovite jedla (pyre,kase,detsku vyzivu:P).Ale z toho co tu niektory pisali tak som si myslel ze to bude ovela horsie.

//autoeditácia príspevku ( 07 Jun 2008, 19:43 )
Su dva tyzdni po operacii a nelutujem ze som si to dal spravit.Ak ma niekto problemi,nebojte sa toho a dajte si ich vybrat.Nie je to nic strasne :wink:
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lewis »

Jelko4 napísal:Teraz je tusim 6.den a boli to aj mna ale hned ako si dam prasky proti bolesti (Flector) tak bolest na takych 6 hodin odide a aj to odpuchne,a potom zas dalsi a takto to robim ja.Ale neni to nic strasne.Dufam ze mi to aspom nieco pomoze.A stale musim jest len kasovite jedla (pyre,kase,detsku vyzivu:P).Ale z toho co tu niektory pisali tak som si myslel ze to bude ovela horsie.

//autoeditácia príspevku ( 07 Jun 2008, 19:43 )
Su dva tyzdni po operacii a nelutujem ze som si to dal spravit.Ak ma niekto problemi,nebojte sa toho a dajte si ich vybrat.Nie je to nic strasne :wink:
nieje to nic strasne? zaujimave niektori tvrdia ze pri tom skoro umreli, dokonca niekde na nete v jednej diskusii som cital ako jedna zena tvrdila ze radsej by prezila tri porody ako jeden vyber krcnych mandiel. a zas dalsi tam pisal ze mu to robili v celkovej anesteze a ze uz osem hodin po operacii ho pustili domov a dokonca uz na druhy den kludne jedol cestovy a dajake udene maso ci co tam pisal.
tak teraz neviem ako to vlastne je. :?
mna to tiez pravdepodobne caka pretoze posledny takmer rok som bol casto chory a vlastne aj som, stale angina a vyrazne oslabena imunita, bol som aj u imunologa dal mi dajaky silne lieky na povzbudenie imunity, tie som pred tyzdnom vybral a nepomohlo.
kvalita zivota tieto posledne mesiace fakt onicom takze asi si krcne mandle budem musiet dat vybrat.
dam si to ale urcite spravit v celkovej anesteze, pretoze aj ja mam problem uz ked mi lekarka chce pozriet do hrdla a pouzije tu palicku aby tam lepsie videla... mna uz vtedy napina.

Chcem sa este spytat ako dlho mas byt pn? co povedal doktor/ka?
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Lewis: hluposti su aj jedno aj druhe, co si cital... Ja som to absolvoval v oktobri minuly rok v celkovej anesteze, neviem, nikdy som nerodil ani nebudem :D ale podla mna sa to s porodom neda porovnavat... Ale normalne, ak nie si moc precitliveli, sa to da vydrzat :)

Ale toho druheho, ze pustili domov po 8 hodinach je blbost, kedze u nas po narkoze musis vzdy zostat na pozorovanie aspon jeden den. Hospitalizacia po operacii trva 3-5 dni, zalezi podla toho ci je priebeh hojenia bez komplikacii. Po operacii si treba dat prvy tyzden velky pozor, aby to nezacalo znova krvacat, nefjcit, nezohybat sa, nesprchovat sa v teplej vode, a jest cestoviny a maso? To ani nahodou, aj keby si velmi chcel tak sa to jednoducho neda, lebo to je ukrutna bolest... Cele fni popijas len a len cas, sem tam si das nejaky puding a takto zijes takych 10 dni :)
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Plexxak tak potom ty si odbornik a ja som si vsetko vymyslel ze?Asi si neaky doktor :lol: To vsetko co som napisal je pravda.Proste jak som si dal lieky nic som necitil.Lewis:doktor mi povedal ze 2 tyzdne pn ale uz po prvom tyzdni som robil nenarocne veci.Ak byvas blizko pn tak si mozes pozret www.klinika.sk tam to robili mne.
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Jelko4 napísal:Plexxak tak potom ty si odbornik a ja som si vsetko vymyslel ze?Asi si neaky doktor :lol: To vsetko co som napisal je pravda.Proste jak som si dal lieky nic som necitil.Lewis:doktor mi povedal ze 2 tyzdne pn ale uz po prvom tyzdni som robil nenarocne veci.Ak byvas blizko pn tak si mozes pozret www.klinika.sk tam to robili mne.
no ja som z novych zamkou takze je to asi tak 150km. takze radsej by som daco blizsie.
ale neviem ci aj tu v okoly novych zamkou je dajaka sukromna klinika ktora sa specializuje na "tieto veci".
ale co som cital na nete tak ludia ktorym to robili v sukromnych klinikach si to pochvalovali a ze z nemocnicou sa to neda zrovna.
Jelko4
Light Professional
Light Professional

tak to je pravda,na izbe si sam,mas televizor a peknu izbu s kupelnou a wc.A vide ta to tak okolo 3000,-
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Jelko4 napísal:tak to je pravda,na izbe si sam,mas televizor a peknu izbu s kupelnou a wc.A vide ta to tak okolo 3000,-
a ako dlho si bol hospitalizovany?
vyzera ta klinika inak fajn, len skoda ze je to 150km daleko.
Napísať odpoveď