|
| Autor |
Správa |
Jelko4 Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.03.2008 Príspevky: 451 Bydlisko: TT Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2008, 21:12 Predmet: Podnebne mandle |
|
|
| Kolko dni po operacii boli hrdlo?Je to neznesitelna bolest?Odporucate celkovu anesteziu alebo len lokalnu? |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.09.2006 Príspevky: 1293 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2008, 21:59 Predmet: |
|
|
Juj, po tom, čo mi nedávno kolegyňa opisovala svoju traumu z tohto zákroku, by som výber mandlí neodporúčala ani najhoršiemu nepriateľovi.
Podľa info od nej sa to robí bez anestézie (aspoň jej to robili pred pár rokmi) a bola to nenormálna bolesť. Celková anestéza sa ževraj neodporúča...
Neviem, ako je to teraz, ale každopádne si radšej zisti čím viac info o možnostiach zákroku, inak budeš trpieeeeeeeť.......  |
|
| Návrat hore |
|
 |
tego2000 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.08.2007 Príspevky: 807 Bydlisko: Trnava Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2008, 22:02 Predmet: |
|
|
mne vyberali nosne mandle ked som mal 5 rokov a robi sa to len pod lokalnom anestezou ale vsetko cititi pretoze je to len taky sprej ktory vam nastriekaju do hrdla,pretoze pri uplne anesteze ochabuju svaly a doktorom by zavadzal jazyk http://www.orl-lfuk.sk/chronicky_zapal_podnebnych_mandli.php sorry moze sa aj uplne uspat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
P41NK1LL3R Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2008 Príspevky: 393 Bydlisko: TS/BA Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2008, 22:06 Predmet: |
|
|
No, čo sa týka nosných mandlí, tak tie mi vyberali asi okolo 5. roku -> nebola to žiadna veľká bolesť...
Podnebné mandle mi neodporúčali vyberať a tak mi ich v BB len laserom zmenšili (mal som 7 rokov)...bolo to pod celkovou anestéziou, teda žiadnu bolesť som necitíl... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 4544
Zaslal: 13 Apr 2008, 23:59 Predmet: |
|
|
Akurat operaciu nosnych mandli som podstupil a bolo to dost neprijeme, proste lekar mi ten sprej nastriekal iba na jazyk, cize ten som mal zmrznuty, no ale na mandle zabudol a cele to vytrhol za ziva no bolest nehorazna...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mi-chau Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.01.2007 Príspevky: 2861 Bydlisko: Omicron Persei Eight Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 0:11 Predmet: |
|
|
| bracho mi o tom zakroku rozpraval, odvtedy neznasam krvave steaky... tie jeho skrvne metafory... |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 14689 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 1:41 Predmet: |
|
|
| Mne ked vyberali, tak ma uspali, aj ked sa to uz dlho nerobi. V tomto pripade pomohli znamosti, este dobre ze to tak bolo, lebo si neviem predstavit co by som robil pocas zakroku, kedze este dobre dva tyzdne som mal bolesti. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ViRuS Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.01.2005 Príspevky: 1296 Bydlisko: Downtown, BB Zoo Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 12:54 Predmet: |
|
|
mne vyberali krcne minule v lete. po zakroku bolest co nechces zazit (znova). ~3 tyzdne sa to hojilo a za ten cas som sa teda moc nenajedol... bolo to pri lokalnej anesteze - mohol som si vybrat aj uplnu, no doktor mi vysvetlil, ze takto je to prenho jednoduchsie (co sa urcite odrazi na kvalite zakroku)
a neporovnavajte tu nosne mandle s krcnymi - je to nieco uplne ine. po nosnych si fit za par dni a nemusis cumiet ako sa ti pri zakroku doktor 20 minut hrabe v ustnej dutine. viem o com hovorim...
//a este taka haluz, ze doktor tam druhej doktorke na mne ukazoval co videl predtym nejaku operaciu mandli na nete, pri ktorej ostanu nejake zily, co by sa inak poskodili, nedotknute |
|
| Návrat hore |
|
 |
pancuska26 Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.09.2006 Príspevky: 182 Bydlisko: ta zatial v bytovke Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 13:42 Predmet: |
|
|
mne vyberali 22.2.2004 nikdy viac ...mala som sice uplne anesteziu uff ale ked som sa o 10 hod.prebrala hned som behala na wc,lebo mi stiekla krv do zaludku a mala som co robit aby som ju odtial dostala..
schudla som 4-5 kg za tyzdne v nemocnici..usta som mohla otvorit max.na 2 cm..bolest strasna pri jedeni a ked ti este k tomu daju suchy tvrdy rozok ...no uff!...
uplne doliecenie trvalo asi 3 tyzdne...ale je to trauma  |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.01.2005 Príspevky: 1296 Bydlisko: Downtown, BB Zoo Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 14:18 Predmet: |
|
|
| pancuska26 napísal: |
mne vyberali 22.2.2004 nikdy viac ...mala som sice uplne anesteziu uff ale ked som sa o 10 hod.prebrala hned som behala na wc,lebo mi stiekla krv do zaludku a mala som co robit aby som ju odtial dostala..
schudla som 4-5 kg za tyzdne v nemocnici..usta som mohla otvorit max.na 2 cm..bolest strasna pri jedeni a ked ti este k tomu daju suchy tvrdy rozok ...no uff!...
uplne doliecenie trvalo asi 3 tyzdne...ale je to trauma  |
suchy rozok??? to si bola v ktorej nemocnici preboha? na ukrajine? sak to je pekne jednoduchy sposob ako si strhat tie chrasty |
|
| Návrat hore |
|
 |
pancuska26 Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.09.2006 Príspevky: 182 Bydlisko: ta zatial v bytovke Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 14:23 Predmet: |
|
|
heh ako sa to vezme sme blizko ukrajiny ...no aj cajik mi dali ...
(HUMENNE)
ver mi nikdy by som tam uz nesla  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 14 Apr 2008, 17:23 Predmet: |
|
|
| pancuska26 napísal: |
ver mi nikdy by som tam uz nesla  |
hh tak to sme dvaja  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jelko4 Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.03.2008 Príspevky: 451 Bydlisko: TT Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 20:56 Predmet: |
|
|
tak to ste ma teda ozaj vsetci potesili a povzbudili .Ja idem do uplnej anestezie tak aspom ze tak  |
|
| Návrat hore |
|
 |
miso03 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.08.2005 Príspevky: 515
Zaslal: 14 Apr 2008, 22:47 Predmet: |
|
|
Mne ich vyberali minule leto cez prazdniny, nechcem ti klamat ale patri to zatial k mojim najhorsim dnom v zivote .. mal som sice celkovu anestezu a velmi pekne sestricky na sale ale ani to nepomohlo tomu co som prezival po tom. Ked som sa prebral okolo mna nik a ja v hube kopu sajrajtu s ktorou som nemohol robit nic ine ako prehltnut Asi 10min na to prisli sestricky ze mam vypit caj, fakt priserna bolest vypil som asi pol deci ale teda takych pol deci nech si nechaju Ono vypil som cca 2dc ale 1,5dc sa vratilo naspat do pohara ako keby som mal v krku nejaku trampolinu co mi davala vsetko jedlo prec.. a celkovo nemocnicu nemusim ja mam vzdy stastie na primitiva ktory lezi vedla mna. Vtedy to bol dokonca policajt a najradsej by sa stale rozpraval, chyba bola ta ze som mu nepovedal pretoze som ledva rozpraval a ked aj hej tak sa ma spytal "Ta co ?" n ta nic ty lolo som si pomyslel.. cca 10 dni som nemohol jest schudol som 8kg ktore som vsak velmi rychlo nabral naspat, nuz drzim palce  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Alofok Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.07.2007 Príspevky: 684 Bydlisko: Vo flaške Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2008, 23:01 Predmet: |
|
|
Toto už pomaly môžte dať do témy ako schudnúť
Píšete strašné skúsenosti normálne sa až bojím.Mne to nerobili a dúfam že ani nebudú a vraj to ani nie je dobré lebo že potom z toho môžu byť zapálené priedušky namiesto obyčajnej angíny |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|