Pohovor v praci

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Pohovor v praci

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

zdar!
chcem sa vas starsich spytat ako to prebieha na pohovore v praci...ide o to, ze som dnes bol v jednej firme na brigade a po vykonani prace sa rozhodli dat mi ponuku pracovat u nich popri skole na plny uvazok!
ide o to, ze v piatok mam ist k nim na pohovor...aj ked neviem na co, kedze pracu mi sami ponukli :\
jedna sa o pracu v spolocnosti TNT na oddeleni Custumers service, prijimanie telefonickych objednavok, ak by chcel niekto vediet kde sa nachadza jeho zasielka tak mu to zistim a podam info atd...skratka praca s headsetom na hlave za pocitacom :D
zaujima ma hlavne otazka typu ----> aky si predstavujete nastupny plat a ako si predstavujete svoj postup...
okrem odpovede na tuto otazku vas ziadam a typy jednotlivych otazok, ktore zvyknu na pohovoroch davat...
vdaka vam ;)
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: pohovor v praci...

Príspevok od používateľa ViRuS »

tu mas dake tipy:
http://www.profesia.sk/cms/hladanie-pra ... 3&detail=1
inac ak ti to sami ponukli a vidis ze by ta fakt chceli tak sa v podstate nemas coho bat, na pohovore si len ujasnia nieco o tvojich schopnostiach, osobne udaje a mozno nejake nalezitosti zmluvy

inac ja mam podobnu pracu, pracujem bud nocne alebo vikendy, dostavam kilo na hodinu v hrubom a mam brigadnicku zmluvu. teda v pripade plneho uvazku by si si mozno mohol zapytat aj viac.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

ako bolo spominane, dokial si student (asi na vyske?) neviaz sa na plny pracovny pomer. zober to ako brigadu, ale dohodu o vykonani prace. usetria obe strany.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

ano som na vyske (posledny rocnik)
a k platu...bol som tam na brigade a mal som 80.-. povedali ze na TPP by to malo byt neco okolo 160.-/hod v hrubom lenze ked to preratam tak to je okolo 24-25.000.- v hrubom nastupnu plat a to mi je blbe im povedat ze za 25.000.- by som nastupil... :D
ale viem ze sa ma opytaju ako si predstavujem platove podmienky...to sa vsade pytaju...
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

noooo takto nikdy nezacni ty s platom hned na zaciatku ze na neho vybliaknes a kolko dostanem to je vrchol neslusnosti ... ked sa ta spytaju kolko by si tak ocakaval tak na tvojom mieste by som sa slusne spytal aky sa dava na zaciatok plat ale tato otazka mi pripada uplne zcestna ... ten kto ta prijma by ti mal sam povedat ako na tom budes s platom.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Ak ti to sami ponúkli, spýtaj sa ich aký plat ti teda môžu ponúknuť - a ak to budú chcieť od teba, spomeň že na brigáde si mal toľko a toľko takže od TPP/VPP očakávaš samozrejme viac... a oni by to už mali konkretizovať. Hlavne si ujasni pod koľko by si naozaj nešiel a hneď sa ti bude lepšie vyjednávať.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

uNreal_saTch^ napísal:ano som na vyske (posledny rocnik).
potom odvolavam, uz sa ti oplati aj TPP.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

s usmevom na tvari povedz ze 100 000 na zaciatok by bolo tak akurat. a potom povedz ze ked teraz zarabas xy tak od teraz by si samozrejme zarabal radsej xy+nieco navyse. inak to nema zmysel. spytaj sa na dovolenky, co sa zmeni etc etc.
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

enter00 napísal:potom odvolavam, uz sa ti oplati aj TPP.
Oplati? V akom smysle to myslis. Podla toho na akej je skole. Spoluziaci vsetci do jedneho skoncili s pracou koli tomu, ze su v piatom rocniku a chcu sa venovat naplno skole aby ju dokoncili. Praca = obmedzenie. Mysli aj nato, ze v case ked budes mat skuskove a to nevravim o diplomke, v praci nemozes povedat, ze ides naskusku zajtra a musis sa ucit. Teda ak sa s nimi nedohodnes inak, no povacsinou to nieje lhke. Takze mysli aj na toto a dobre to zvaz.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Invader napísal:Oplati? V akom smysle to myslis. Podla toho na akej je skole. Spoluziaci vsetci do jedneho skoncili s pracou koli tomu, ze su v piatom rocniku a chcu sa venovat naplno skole aby ju dokoncili. Praca = obmedzenie. Mysli aj nato, ze v case ked budes mat skuskove a to nevravim o diplomke, v praci nemozes povedat, ze ides naskusku zajtra a musis sa ucit. Teda ak sa s nimi nedohodnes inak, no povacsinou to nieje lhke. Takze mysli aj na toto a dobre to zvaz.
neviem ale rozhodne nechodi robit do bane ze ked pride tak je rozbity a uz vie len spat, pride z prace tak sa bude ucit, konkretne ja by som dal prednost radsej praci ako skole a myslim ze na nejaku skusku by ho z prace urcite pustili...takze praca = vyplata+profesijny rast co je vzdy lepsie ako skola :wink:
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Sheep napísal:neviem ale rozhodne nechodi robit do bane ze ked pride tak je rozbity a uz vie len spat, pride z prace tak sa bude ucit, konkretne ja by som dal prednost radsej praci ako skole a myslim ze na nejaku skusku by ho z prace urcite pustili...takze praca = vyplata+profesijny rast co je vzdy lepsie ako skola :wink:
ee... nie je dobre uprednostnovat pracu pred skolou... predsalen titul mas na cely zivot co sa o praci povedat neda. a tym ze dostudujes vysoku skolu dokazes ze si schopny vyrovnat sa so stresom, dosahovat ciele, zvladat narocne ulohy, atd. - teda veci co ti sa ti pri hladani prace zurocia niekolkonasobne
uNreal_saTch^
Professional
Professional

njn pracu som dostal... :D
robil som pohovor s takou mladou babou a ta zistila ze ma velakrat videla v televizore v ramci sokoliarskych vystupeni a organizovani seminarov o dravcov...takze sme prekecali skoro cely pohovor :D
v pondelok nastupujem do prace ;) dik vsetkym, prispevky mi pomohli!
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

cafte, zajtra idem na pohovor, ak mate nejake tipy, ktore tu neboli spomenute tak sem s nimi.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

zelovoc napísal:cafte, zajtra idem na pohovor, ak mate nejake tipy, ktore tu neboli spomenute tak sem s nimi.
Ak to nie je tajne tak kam ides? inac dostanes len vseobecne rady ktore si najdes aj sam
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

zelovoc napísal:cafte, zajtra idem na pohovor, ak mate nejake tipy, ktore tu neboli spomenute tak sem s nimi.
sice neviem na aku poziciu, ale co ja mam skusenost, tak by som poradil pripravit sa na otazky z oblasti:
Vedenie ludi- skusenosti
skusenosti s organizaciou roznych eventov
timova praca- skusenosti, schopnosti
kde sa vidis o 10 rokov :)
co povazujes za tvoj doterajsi najvacsi uspech
Ako si na tom s jazykmi
Ake su tvoje dobre zle vlastnosti
V com sa povazujes za najlepsieho
Ci si clovek,za ktorym chodia ostatni so ziadostou o radu, alebo naopak
Aky najvaznejsi konflikt si uz zazil a ako si sa s nim vysporiadal
aky najvacsi problem sa ti podarilo vyriesit
na akych projektoch si pracoval

ine si nespominam,no vsetko je to z takeho pohladu, ktorym bezny clovek na zivot nepozera, preto sa na niektore veci tazko spomina, ak nie su dopredu premyslene, preto vedia byt tieto pohovory dost neprijemne.

Co sa tyka skusenoti, ak si student, treba vybrat zo skolskeho zivota, napr. ze si bol predseda triedy, ze si team leader na lab. cviceniach, ze organizujes vylety a podobne...proste vytazit z toho mala, co je co najviac (aj ked mozno mas mnozstvo profesionalnych skusenosti, neviem...)
Ak ziadne nie su, nie je zle aj zaklamat, manager, ktory ta pocuva ta nepozna a asi len tazko bude zistovat, ci hovoris pravdu, no netreba sa zamotat do klamstiev, aby si sa nedostal sam, kde nechces.

Velmi vdacne temy su bakalarsky projekt,SVOC, rozne prezentacie v skole, nieco co vyzdvihne tvoje schopnosti podla oblasti, v ktorej hladas pracu
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dikes, tak nakoniec nic z toho sa ma sef neopytal.) len mi povedal z coho bude pozostavat moja praca. a je toho hooodne. no ale co uz. akurat, ze k platu sme sa nedostali a povedal mi ze mam porozmyslat kolko chcem. predpokladam caka to, ze ked poviem malo, da mi malo a ked poviem viac nez si on mysli tak, aj tak mi da len tolko kolko chce dat on. neviem ci opytat 100k alebo co, aby som to z neho dostal.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

zelovoc: V akom meste to ides pracovat a v akej oblasti??? Z coho bude pozostavat tvoj pracovny den??? Asi tazko si budes pytat 30 tisic za to, ze budes sediet a varit kavu sefovi.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

No, nieco podobne bola moja prva praca. Necakaj, ze dostanes viac, ako 15-16 tisic v cistom. Ak ano, tak sa mozes tesit. Postup? Mozno neskor na nejakeho senior agenta, ktory bude dostavat premie extra. Casom mozno na call center manazera? Hlavne bud prirodzeny, trosku sa vychval, ale neprezen to. Hovor o svojich silnych strankach. Moze sa ti stat, ze ti daju otazku, ze aku su tvoje slabe stranky. Kludne a otvorene povedz, co si myslis.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Zajtra ma caka sice len "light", ale moj prvy pracovny pohovor. Ide o miesto recepcneho v jednom hotely. Nejaky stres nemam, najviac ma vsak trapi, ako tam prist obleceny :D . Neviem, ci sa oblek hodi.. ci radsej nieco sportovejsie. Dalej ak padne otazka, kolko by som si predstavoval... povedat cifru alebo to skor obkecat, ze neviem, nemam prehlad a takto.. ?
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

kukiak napísal:Zajtra ma caka sice len "light", ale moj prvy pracovny pohovor. Ide o miesto recepcneho v jednom hotely. Nejaky stres nemam, najviac ma vsak trapi, ako tam prist obleceny :D . Neviem, ci sa oblek hodi.. ci radsej nieco sportovejsie. Dalej ak padne otazka, kolko by som si predstavoval... povedat cifru alebo to skor obkecat, ze neviem, nemam prehlad a takto.. ?
par rad.
1/ ak mas moznost, chod si miesto (ten hotel) omrknut, ako tam chodia zamestnanci obleceny, aka je to kategoria a podla toho sa zariad
2/ podla toho aka kategoria hotela to je, zisti si kolko priblizne mozes pytat a pytaj tolko...nikdy nehovor ze nevies kolko...musis sa hlavne vediet ocenit. A hlavne NIKDY nehovor neviem, nemozem, neda sa a podobne
Napísať odpoveď