|
| Autor |
Správa |
GothaR Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 4766 Bydlisko: pl_goldrush :-P Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 9:00 Predmet: |
|
|
| vajda65 napísal: |
| tažko, IR pasívne senzory sú založené na pozorovaní okolitej teploty takže nejaká batéria ich neoklame |
No ale baterka vyzaruje aj infracervene svetlo, teda aspon ziarovka v nej. Ale nechce sa mi tomu verit, lebo v skole nam hovorili, ze akonahle sa zmeni spektrum infracerveneho svetla sledovanej oblasti, tak sa vyvola poplach a taky silny bod priamo v strede to spektrum riadne rozhodi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shark NX King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.01.2007 Príspevky: 1648 Bydlisko: PL-WAW<-->SK-BTS Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 9:18 Predmet: |
|
|
Ano rozhodi ale zaroven spusti alarm.
Ked na PIR cidlo zasvietis baterku z malej vzdialenosti tak zaregistruje zvysenie IR ziarenia a tym padom to zaregistruje ako Pohyb |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 4766 Bydlisko: pl_goldrush :-P Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 9:23 Predmet: |
|
|
| Shark NX napísal: |
Ano rozhodi ale zaroven spusti alarm.
Ked na PIR cidlo zasvietis baterku z malej vzdialenosti tak zaregistruje zvysenie IR ziarenia a tym padom to zaregistruje ako Pohyb |
No ved prave, lenze ked mlady hovori, ze tak uz nejake snimace oklamal, tak som zacal pochybovat, ale mozno je to zalezitost iba tych lacnejsich.
//Aha jasne, na to som nejako pozabudol, ze to cez den nereaguje  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shark NX King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.01.2007 Príspevky: 1648 Bydlisko: PL-WAW<-->SK-BTS Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 9:31 Predmet: |
|
|
Nevidelo ho to kvoli tomu ze tym ze na ten senzor zasvietil Aktivoval aj Svetelny senzor ktory je Charakteristicky na cidlach pre osvetlenie.
Snima okolite svetlo cim urcuje ci je Den alebo Noc a podla toho vyraduje PIR cidlo z cinnosti, aby zbytocne nerozsvecoval cez den.
PIR Cidlo z Alarmu tym neoseres |
|
| Návrat hore |
|
 |
SIX Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.10.2005 Príspevky: 267 Bydlisko: Lipt. Mikulas Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 9:52 Predmet: |
|
|
| ja si myslim ze pirko registruje rychlu zmenu ir ziarenia, ak sa pohybujes tak tvoje ir ziarenie slabe ir ziarenie vyvolava zmenu intenzity ale velmi rychlo v case, ked zasvietis baterkov nahle na pir intenzita je konstantna nemeni sa to znamena ze tvoje ir ziarenie je hlboko pod normov takze tvoj pohyb nevidi a ir baterky sa nemeni |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Addict

|
Zaslal: 24 Apr 2008, 9:57 Predmet: |
|
|
| S666 napísal: |
| ja si myslim ze pirko registruje rychlu zmenu ir ziarenia, ak sa pohybujes tak tvoje ir ziarenie slabe ir ziarenie vyvolava zmenu intenzity ale velmi rychlo v case, ked zasvietis baterkov nahle na pir intenzita je konstantna nemeni sa to znamena ze tvoje ir ziarenie je hlboko pod normov takze tvoj pohyb nevidi a ir baterky sa nemeni |
Ved to uz Shark NX vysvetlil... a aj to, ze zasvietis na senzor baterkou a ta zmeni cely IR obraz, tak je to velka zmena a to vyvola alarm. Shark to vysvetlil, tato tvoja teoria je nespravna. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SIX Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.10.2005 Príspevky: 267 Bydlisko: Lipt. Mikulas Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 10:09 Predmet: |
|
|
| ja len pisem co mam overene a skusal na vlastne oci , mozno je to teraz uz extra vymakane ale pred tromi rokmi mi to fungovalo |
|
| Návrat hore |
|
 |
Shark NX King

|
Zaslal: 24 Apr 2008, 10:33 Predmet: |
|
|
| Tym ze si na ten senzor zasvietil si nic Nezmenil ... PIR Cidlo ta zaregistrovalo a vedelo o tebe ako o objekte vyzarujuce IC Ziarenie lenze tym ze v tom zariadeni bol aj Svetelny Odporovy senzor tak ta to ignorovalo lebo si zasvietenim na Senzor vyradil PIR z cinnosti |
|
| Návrat hore |
|
 |
vajda65 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1048 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 13:00 Predmet: |
|
|
| je to tak ako píše shark, zariadenia majú momentálne veľa opatrení proti vyvolaniu falošného poplachu a toto je jedno z nich. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|