|
|
|
| Autor |
Správa |
jorg22 Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2006 Príspevky: 411
Zaslal: 29 Feb 2008, 21:42 Predmet: Pokazene KUbuntu |
|
|
Cafte mal som nainstalovane KUbuntu a nainstaloval som si win XP tak ze som odpojil disk s KUbuntu bo inak mi to neslo.Potom ked som zapojil disk tak vsetko slapalo az nato ze mi v KUbuntu nevedelo citat z HDD na ktorm je win pritom NTFS vedel citat normalne predtym.
Skusal som prikaz fsck no uz som nemal nervy a vsetko som lamersky odklikal na yes co sa ma pytalo ani neviem co vsetko som postlacal a ukoncil som to v strede cinnosti.Restartoval som PC a uz mi nenabehla ani bootovacia obrazovka.Cez live CD som uz neprecital ani linuxacky disk.Da sa s tym nieco robit alebo mi pomoze jedine reinstall?Thx. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 618
Zaslal: 29 Feb 2008, 21:59 Predmet: |
|
|
fsck nie je dobré púšťať keď beží os - ten ani iné oddiely čo sú pripojené, to by sa malo rozbiť z live cd. Ale ani to nebolo treba.
Keď si nikde nevidel ntfs oddiel tak tam bolo treba len pripojiť disk manuálne alebo by si to zapísal do fstab (podľa toho čo a ako máš oddiely) aby sa to pripojilo automaticky.
Skús z live cd spustiť kontrolu linuxového oddielu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jorg22 Medium Star

Zaslal: 29 Feb 2008, 22:15 Predmet: |
|
|
| thx.Pls ja som lamak ako spustim tu kontrolu linuxoveho oddielu.Fsck som uz skusal na tu nefunkcnu particiu len mi hadzlo milion erorov a tam som stlacal tiez len yes neh to fixne ani som necital bo sa ma to pytalo asi 1000krat doslova. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 618
Zaslal: 29 Feb 2008, 22:52 Predmet: |
|
|
Stiahni si sysrescd (160 MB), po nabootovaní startx a potom gparted, to vyzerá ako partiton magic ale ked tam más windows tak si nainštaluj paragon hdd manager možno že to opraví aj ten.
http://www.sysresccd.org/Download
S gparted sa dajú skontrolovať rône suborove systemy, formatovať, zmenšovať všetko.
http://gparted.sourceforge.net/features.php |
|
| Návrat hore |
|
 |
jorg22 Medium Star

Zaslal: 01 Mar 2008, 1:37 Predmet: |
|
|
Skusil som ten gparted skontrolovalo ho a uz ide ten disk prehliadat no nic na nom neni ba priecinok lost+found ktory sa neda prehliadat
Ale pritom pise ze je zaplnenych 6.2GB
//edit: Takze da sa do tej zlozku dostat iba ked som prihlaseny pod rootom no je tam vela suborov ocislovanych a zloziek neviem co to ma byt.
Tie subory tam urcite su len ich nejak odtial dostat.
//edit2: radsej som uz preinstaloval ten linux, no aj tak by ma zajimalo co sa s tym mohlo stat.A velmi milo ma prekvapil ze po preinstalacii so nestratil ziadne svoje subory a aj vela veci mi ostalo co som vobec necakal  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|