|
| Autor |
Správa |
Šu-Do VIP

Stav:  Založený: 26.07.2006 Príspevky: 9386 Bydlisko: Australia <-!PB!-> Karma: 
|
Zaslal: 18 Jan 2007, 23:58 Predmet: pomoc s MP3 prehravacom |
|
|
mam tento player... thomson PDP8512KFM
a stala sa mi taka vec ze som z nej chcel vymazat jednu MP3 a zamrzlo to... no ale po zopar minutach ju teda zmazalo.. odmrzlo a skusil som jednu MP3 z neho spustit... avsak to zamrzlo a na pekne dlho... (som vedel ze ked ho vytiahnem pocas toho ked nieco robi tak ze sa nieco dosere) a taktiez sa aj stalo... ked ho zapnem tak sa rosvieti iba znacka THOMSON ale dalej uz nejde.. ked ho napojim na USB tak chce format... ale ked formatujem ci uz rychli format alebo normalny tak by zrejme formatoval donekonecna... pretoze to ostane len tak stat a nic sa nedeje , potom uz jedine vybrat MP3 z USB pretoze nejde ani bezpecne odobrat ani nic...
newiete pls kde by mohol byt problem ??
//EDIT:
podarilo sa mi ho sformatovat na FAT... akoze to ide v poho.. normalne by mal byt vo FAT32... lenze ked je v tom FAT tak je to zle pretoze dam tam nejaku MP3 a MP3player stale pise Writing a Reading dokola pocas zapisovania... cize je to onicom... a akurat ted mi vypisalo toto
//obrázky pridávajte do príloh //obrázky pridávajte do príloh
a ece daco... ked dam pravym na ten MP3player a dam naformatovat tak stale pise MP3plyer reading a nic sa nedeje
//EDIT2:
no uz som sa dostal do menu a do radia... ide v poho... ale len cez FAT
skusim tam nejak dostat MP3
DPC.. dalsia chyba //obrázky pridávajte do príloh
kua... dal som normalny format , rychli format na FAT dam tam MP3 napise tu chybu ale v playery ta MP3 je... hra 15sek. a potom skoci na 45sekundu a hra uplne ina MP3 ktora tam nema co robit... predtym som ju tam mal ale predsa som to sformatoval... a stale tam hra ta jedna MP3
Skusal som davat 5 MPtrojek donho... ale dalo len jednu a chova sa tak ako som pisal... 16sek. normalneho hrania a potom skoci na 45 sekundu a hra MPtrojku ktora by tam po naformatovani nemala byt  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kukiak Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2005 Príspevky: 2364 Bydlisko: 965 01 Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2007, 8:05 Predmet: |
|
|
| Hm, neskusal si nahodit novy firmware? Ak uz ani to nepomoze, tak len asi reklamovat...nato ta reklamacia je. (teda ak je v zaruke) |
|
| Návrat hore |
|
 |
chrono VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.12.2006 Príspevky: 5570
Zaslal: 19 Jan 2007, 10:24 Predmet: |
|
|
Skúsil by som odstrániť partíciu a znovu ju vytvoriť (a naformátovať). Veľmi dlhé zapisovanie môže znamenať poškodenú flash pamäť.
PS: To že hrá jedna skladba a skočí na inú, môže spôsobovať chyba vo fat tabuľke (napr. nejaká časť sa neprepísala) (ale aj to by ukazovalo na chybu flash pamäte).  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Runes Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.08.2006 Príspevky: 1468 Bydlisko: Tatoine Karma: 
|
Zaslal: 19 Jan 2007, 11:06 Predmet: |
|
|
| huh jednoznacne reklamacia ale co ti pofim par veci som mal od Thomsona a vsetko je v p... tak asi len tolko ja uz co vidim ze vyrobil thomos alebo sharp obchadzam oblukom |
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

|
Zaslal: 19 Jan 2007, 13:18 Predmet: |
|
|
| kukiak napísal: |
| Hm, neskusal si nahodit novy firmware? Ak uz ani to nepomoze, tak len asi reklamovat...nato ta reklamacia je. (teda ak je v zaruke) |
neskusal...newiem kde ho mam najst, ale ked dojdem domov tak pozrem instalacne cd od neho co na nom je... v zaruke je (mam ho necely mesiac DPC , od vianoc) ale newiem ci mam papiere
| chrono napísal: |
Skúsil by som odstrániť partíciu a znovu ju vytvoriť (a naformátovať). Veľmi dlhé zapisovanie môže znamenať poškodenú flash pamäť.
PS: To že hrá jedna skladba a skočí na inú, môže spôsobovať chyba vo fat tabuľke (napr. nejaká časť sa neprepísala) (ale aj to by ukazovalo na chybu flash pamäte).  |
hmmm chyba vo flash pamäti ?? radio stanice mi normalne uklada... a ako vytvorim novu particiu ??? normalne cez partition magic ??? sak potom skusim ked budem doma.. zatim dikes.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
chrono VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.12.2006 Príspevky: 5570
Zaslal: 19 Jan 2007, 13:45 Predmet: |
|
|
To že niečo nahráva, ešte nemusí znamenať, že je flash ok Možno to iba dáta ukladá do nepoškodenej časti.
Na odstránenie a vytvorenie partície môžeš použiť aj Partition Magick, ale asi by som v ňom nezapínal kontrolu disku (také vytváranie partície a formátovanie môže trvať veľmi dlho).
Jedna z možností (dosť zdĺhavá) otestovania flash pamäte je, že vytvoríš súbor rovnako veľký ako je veľkosť flash pamäte (najlepšie náhodné dáta). Ten uložíš do prehrávača, načítaš naspäť a porovnáš. Stačí porovnať md5 tých súborov. Najlepšie by to tam bolo nahrať priamo (teda nie na fat, ale priamo na flash). V linuxe niečo ako
| Kód: |
| dd if=file.dat of=/dev/sda |
prípadne ešte nastaviť veľkosť bloku
Samozrejme potom by bolo potrebné znovu disk rozdeliť a naformátovať. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

|
Zaslal: 19 Jan 2007, 15:06 Predmet: |
|
|
| cez Partition Magic to teda nejde pretoze ten player tam neni.... a skusal som pustit tu MP3 ktora je na nom cez Winamp a tiez to iste.. ide 16sek a potom zase ta stara MP3... hrozne divne |
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

|
Zaslal: 21 Jan 2007, 12:43 Predmet: |
|
|
dobre.. dal som to reklamovat .. vratili peniaze... zevraj chyba SW
kktny Thomson...
dikes za rady
mozte teda zamknut temu  |
|
| Návrat hore |
|
 |