Poradte mi aky SUV si kupit

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
violator
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa violator »

erytrocyt napísal:Ak chceš off-road v tejto cene, jendoznačná voľba je Lada Niva. Tá skryje do vačku teranno a pod. Je to ruský nerozbitný nezmar. Náhradné diely nájdeš kade tade a nie sú drahé.
a vydrzi aj 2 dopravne nehody a stale ide :wink:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Pokiaľ sa chceš skutočne vyblázniť v terénne, tak nekupuj žiadne SUV, ale radšej si kúp staršie skutočne terénne vozidlo. Buď niečo menšie, ako Suzuki Samurai alebo Ladu Nivu. Ak ak chceš niečo niečo väčšie, ak ti to rozpočet dovolí, tak odporúčam Landcruiser alebo staršieho Patrola. To je nezničiteľný voz (samozrejme za predpokladu, že jeho predchádzajúci majiteľ s ním neskúšal na diaľnici jazdiť ako Schumi), ktorý prežije bez problémov aj vyše 600 000 km (kamarát ma takýto exemplár). Neoľutuješ.....

P.S. Teraz sa pár vecí zadarilo, takže nad Patrolom rozmýšľam aj ja.....
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

len tak na okraj, typek ma 1 post a odvtedy sa tu vlastne neukazal. podla mna sa na to vykaslal :D
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

:D ti poviem ze som si to ani nevsimol? :D
asi LOCK :oops:
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Podla mna su dolezite aj udaje o spotrebe.
Neviete spotrebu vsetkych vozidiel menovanych v tomto topicu?
Pinhead
King
King

Napríklad Patrol (moja srdcová záležitosť) 2,8 nafťák si od teba vypýta 12 -13 litrov/100km. S terénnymi úpravami (zvýšenie a zosilnenie podvozku, špeciálne terénne gumy) aj 15. A keď ho budeš preháňať po fakt ťažkom teréne (nie poľnej ceste, či kopci) tak aj viac (20 - 25).

So Samuraiom sa zmestíš aj v prípade ťažkého terénu do 10 - 11 litrov/100km. Pri bežnej jazde nie viac ako 8 litrov/100km. Predsa len benzínová 1,3 nie je žiadny pažravec.....

Niva je kategória sama osebe. Bežná jazda pod 10 nejde. Väčšinou okolo 11 - 12. V ťažkom teréne počítaj so zhruba 1,5 až 2 násobkom.

Ale popravde, ten kto si ide kupovať skutočný off-road (nie SUV), ten na spotrebu nehľadí. Lebo ak by si počítal každú korunu, tak si potom moc terénnej jazdy neužiješ. A off-road je hlavne o radosti z jazdy......
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

dovolim si oponovat s tou nivou :)
na jednu nadrz co jest cca 40 litrov som presiel z brna az do kosic a v pohode...pri prejazde kosicami mi blikla kontrolka paliva take si vypocitajte spotrebu....nezerie vela na ceste no a v terene....ako si sam povedal na spotrebu nepozeras....beznu cestu mam odmeranu teren sa neda lebo kazdy teren je inak specificky....no moj hruby odhad 15-20 litrov sa da zmestit v pipade uzavierky a redukcie to ide nasobkom :) lebo pri zapnutej uzavierke a redukcii rychlost nema presiahnut 10-15 km/h
Pinhead
King
King

Z Košíc do Brna na jednu nádrž???? Akým štýlom si išiel???? Lebo čísla čo som napísal, mi povedal jeden známy, čo Nivu má..... On má kúsok s rokom výroby 1989, možno tam potom neskôr začali montovať iné motory s menšou spotrebou............ Inak koľko je Brno od Košíc v km???? Fakt ani netuším.......
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

jedine ze by mal 1,9D Nivu
kilometrovo je to cca 400 - 430 (podla trasy) ale s kludnou nohou by sa to dalo zvladnut aj na benzine teoreticky :)
Pinhead
King
King

Kibo,

dik za objasnenie vzdialenosti........ :) Som myslel, že je to asi o 100 km viac...... To by sa teoreticky mohlo dať, pri kľudnej jazde......
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Kamarat ma stareho Patrola a Navarru a poviem uprimne ze tie auta by som nechcel zivit... ked sa raz za cas vezie na oktavke 1.9TDI tak mi rozprava ze to auto jazdi takmer zadarmo :D
Pinhead
King
King

Je to s tou spotrebou, také všelijaké, ale off-road si človek nekupuje kvôli spotrebe.... To máš o radosti z jazdy..... A keď si ho kupuješ, tak na to musíš myslieť a mať to dobre zvážené, či ho skutočne chceš a či nie....

Nič proti Octávii, ale s tou takú zábavu nezažiješ a zaujímalo by ma ako bude tá Octavia 1,9TDi vyzerať po 600 000 km. Patrol, čo má kamarát, už mal šesťkrát pretočený tachometer a auto okrem dolievania nafty potrebuje len minimálnu údržbu.......

Edit. pravopis a odstavce
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

je ale nad slnko jasnejsie, ze patrol a octavia su neporovnatelne uz len z hladiska kategorie... o kvalite a vydrzi nebudem hovorit :D
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

nesnazim sa porovnavat stareho patrola a oktaviu..... ja len ze kamarat vzdy raz za cas chyta euforicke stavy na oktavke :D

ale ten stary patrol je stylovy. to ma este stierace na svetlach prednych ktore kamaratovi s oblubou ohybam :)
volakedy mal aj prednu trubkovu radlicu kym s tym jeho brat "netukol" jednu fabiu. fabia TOTAL a on mal iba pokrcenu radlicu...

na tej navare sme boli naposledy v McDrive a spravili sme si o 3rano piknik na otvorenej korbe :D mierne pod parou okrem sofera
firewolf
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa firewolf »

no , dlhsie som tu nebol :lol: , hmm , chcel by som skor jazdit po cestach ... ale ak by trebalo teren tak aby to nebol premna az take velky problem ... musso sa mi paci z tych vsetkych asi najviac , akurat nema uzavierku ... , a uz som si zvysil rozpocet na 100k tak dufam ze daco zozeniem ...
Pinhead
King
King

Je to tvoja voľba, ale na staršieho Kórejca musíš mať pri výbere šťastie, lebo je to kus od kusu s kvalitou veľmi kolísavé...... Ale s Mussom by som sa mimo poľnú cestu radšej nepúšťal.......
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Stenky, potvrdzujem. auta su to skvele, mam odjazdene stare aj nove patroly a navary, pajera a su to genialne stroje :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

musso je auto ktoremu by uzavierka pomohla asi tolko isto ako tazne na babettu ... proste v seriovej podobe je stavane max. tak na polnu cestu, lebo : ... mala svetla vyska, krizenie naprav veskere-ziadne, najazdove a prejazdovy uhol nic moc, naklon nic moc ... takze v slusnejsom terene sa bez uprav neuzivis .. a ked vacsinou na cestu tak suv so samonoskou, lebo Musso bola myslim kombinacia predneho nezavisleho zavevsenia a zadnej tuhej napravy ( mozno aj na listoch ) .. to vsetko spojene s rebrinovym ramom ...
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ale ssanyong pouziva agregaty od mercedesu a nie licenciu....takze by soms a kvality nebal
Z Košíc do Brna na jednu nádrž???? Akým štýlom si išiel???? Lebo čísla čo som napísal, mi povedal jeden známy, čo Nivu má..... On má kúsok s rokom výroby 1989, možno tam potom neskôr začali montovať iné motory s menšou spotrebou............ Inak koľko je Brno od Košíc v km???? Fakt ani netuším.......
ta niva je moja a mam ju doma....tiez som sa cudoval.
je to auto z roku 1999 motor 1.7i....priemerna rychlost bola cca 80km/h
maximalku som skusil na 150km/h ale to som uz mal strach v ociach lebo je to permanent 4x4 a akonahle som vyskocil na kamienok ostatne kolesa zabrali a stacali mi podvozok...nekludne auto...
po rovinke som siel 90-110 co som este doveroval autu.
tiez som sa cudoval spotrebe ale darmo tak to je :)
BTW je na predaj ak ma niekto zaujem :P
fotky mam :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a nieco taketo? otazka je ci ma papiere :? http://mitsubishi-pajero.autobazar.eu/2 ... 96047.html auticko skvele, jazdil som ho ale v benzine
Napísať odpoveď