Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Poradte mi script do menu: Problem s Previous-Next
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 09.11.2005

PríspevokZaslal: 01 Feb 2007, 20:36    Predmet: Poradte mi script do menu: Problem s Previous-Next Odpovedať s citátom  

Potrebujem pomoc

Na web stranke mam obrazkove odkazove menu.
Vsetky odkazy z menu su odosielane do urceneho okna (iframe).
Pri kliknuti na odkaz sa mi otvori zadana adresa a dotycny aktivny obrazok sa prekryje inym obrazkom. Ked kliknem na dalsi odkaz v menu (obrazok), tento sa zmeni a ten predchadajuci sa obnovi. Toto je klasika. Problem je ale v tom, ze ked kliknem v prehliadaci na Previous alebo Next, obrazky v menu sa neobnovuju podla skutocne otvorenych stranok. Vzdy ostava aktivny obrazok ten, ktory bol naposledy v menu stlaceny. Nebnovuje sa menu, ale iba okno s iframe. Ako by som tento problem vyriesil?

Uz som zopar scriptov skusal, ale bez uspechu. Vsetky funguju na pridanie odkazov priamo na stranku a tam klikat na odkazy. To nepotrebujem!

Potrebujem script, ktory by detekoval prave otvoreny odkaz v menu cez (Previous, Next), a zaroven nastavil aktivny obrazok v menu.

Thx
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 22.11.2006

PríspevokZaslal: 02 Feb 2007, 19:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tlačítka PREV a NEXT v browsery načítavajú stránku z TEMPu a nekomunikujú so serverom, z ktorého stránka pochádza a preto je v praxi nemožné takýmto spôsobom skryptom čokoľvek kontrolovať. Rôzne browseri však majú rôzne nastavenia.

Pokiaľ ja viem a ak som dobre pochopil otázku.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 02 Feb 2007, 19:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

možno by sa to dalo timerom v javascripte vyriešiť, ktorý bude sledovať url a podľa nej zobrazí obrázky. Ale neviem či som ťa správne pochopil
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 02 Feb 2007, 22:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

Myslim, ze ste to pochopili spravne.

audiotrack napísal:
možno by sa to dalo timerom v javascripte vyriešiť,
ktorý bude sledovať url a podľa nej zobrazí obrázky. Ale neviem či som ťa správne pochopil

Toto by bolo mozne. Len neviem si to predstavit v praxi, pretoze aby som bol uplne presny s obrazkami v menu. Este raz upresnujem.

Mam tam script, ktory pri nabehu na obrazkove odkazy, preklopi prvy obrazok na druhy cez (onMouseOver a onMouseOut). Pri kliknuti (onClick) sa zmeni na dalsi obrazok a ten ostava aktivny az do stlacenia dalsieho odkazu v menu (onClick). Aktivne je tiez aj (onMouseOver a onMouseOut). Takze celkovo sa na jednom odkaze zmenia 3 obrazky.
No a pri tom Previous a Next ostava aktivny stale posledny obrazok (onClick) a s tymto (onClick) je problem. Ide o odkazy volane do iframe.

Najlepsie asi bude to menu spravit vo flashi, ale myslim ze tam vznikne ten isty problem. No a s flashom som este nerobil. Kuwa, ako to vyriesit.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 17:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

To vazne nikto nevie ako by sa to dalo vyriesit?
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie
Strana 1 z 1

Prejdi na: