|
|
|
| Autor |
Správa |
zuzkazuzka Moderátorka

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.09.2006 Príspevky: 1317 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:01 Predmet: PORADTE: nefungujuci vztah vs "flirt" |
|
|
Ahojte ludkovia,
sledujem toto forum uz niekolko dni a celkom dobre ste tu spolocne poradili ludom s roznymi problemami. Tak som sa rozhodla pridat sem aj ten moj - resp. opisat situaciu, ktoru momentalne prezivam. Celkom by som uvitala vase nazory, odporucania a rady. Dakujem tisickrat!
Takze: mam 24, mala som 7-rocny vztah, v ktorom bolo vsetko ok, az kym sme neboli nuteni existovat 2 roky bez seba (zila som v zahranici) a navstevovali sme sa asi tak raz za 2 mesiace. Vtedy sa mi zdalo, ze to celkom pekne zvladame, ale po mojom navrate domov som zistila, ze uz ten vztah vobec nie je v poriadku. Zacali sme sa hadat a nerozumeli sme si. Zacala som sa nad nim zamyslat a postupne som zistila, ze vlastne v nom asi nechcem pokracovat.... Tak sme sa o tom porozpravali a moj priatel nechal rozhodnut mna - ci teda chcem ostat v tom vztahu alebo nie. To mi prislo trochu divne, kedze on mal podobne pocity ako ja, ale od akehokolvek riesenia sa distancoval.... Akoby mu ani nestalo o to bojovat.
Vsetci naokolo mi radia, aby som sa na neho vykaslala, ze mi za to nestoji, ked sa ani nesnazi vztah zachranit a je mu v podstate jedno, ako sa ja rozhodnem. Ja uz ho ani velmi nelubim, beriem ho ako takeho lepsieho kamarata. Obcas sa stretneme, ale nemame spolu nic fyzickeho.
A tu prichadza jadro problemu: pred tyzdnom som stretla chalana, ktory je strasne fajn, je mily, inteligentny, pozorny a dal mi jasne najavo, ze mu je so mnou fajn. Stretli sme sa na nete, nejaky cas sme si pisali a potom sme sa stretli. Prve stretko bolo nezavazne, ale na druhom sa to prelomilo a bozkavali sme sa. Obom sa nam to pacilo a chceme sa urcite stretnut znovu. No, lenze problem je v tom, ze on ma vztah, v ktorom nie je stastny, ani to dievca nelubi, ale je prilis makky na to, aby sa rozisli....
Je to cele este velmi cerstve, a ani ja ani on nevieme, co mame od tych nasich stretnuti ocakavat. Obaja sme v podobnej situacii, kedy mame nefungujuci vztah.
No a moja otazka znie, ci mam onho bojovat a dat tomu sancu, aby sa to vyvinulo v nieco dlhodobejsie, alebo to mam cele brat ako flirt, trochu si uzit, spamatat sa a vratit sa k mojmu dlhodobemu vztahu? Este podotykam, ze moj byvaly ma stale ma rad, ale ja by som sa do toho vztahu nevedela len tak vratit, lebo som v nom uz dlhodobo nebola stastna. Ale ked sa na to pozriem z toho racionalneho pohladu, tak sme si vyhovovali.... Len tie city nejako ochabli a nas vztah bol hrozne stereotypny....
Tak dufam, ze sa v tejto mojej "eseji" aspon trochu vyznate a date mi na to nejaky nazor, co by mi mohol pomoct rozhodnut sa, co dalej. Momentalne som v stadiu, ze nechavam veciam volny priebeh....
Dakujem!!!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7369 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:09 Predmet: |
|
|
no tak vitaj na fóre
a k problému: ja by som ti radil nechať oba vzťaho otvorené. Nezačínať si hneď s tým druhým, lebo tá známosť je ešte dosť čerstvá ako som to tak pochopil z toho tvojho príspevku a nevieš čo sa z neho môže vykľuť. A tak isto sa môže stať, že si nájdeš cestu k svojmu bývalému, lebo 7 rokov je dosť. A ak ste boli šťastný, je viac než určité že tam niečo bolo a nebolo to len priateľstvo. Počkaj týždeň - dva a uvidíš čo ti bude srdce hovoriť. Zatiaľ sa môžeš stretávať s oboma a "flirtovať" s nimi. Povedz im že si to rozmyslíš a je to
good luck |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:15 Predmet: |
|
|
tak dakujem za prvu reakciu.... tak nejako to momentalne mam, ze si drzim zadne vratka otvorene pre byvaleho, ale na druhej strane zazivam cosi krasne s tym novym.... samozrejme, ani moj byvaly, ani frajerka toho noveho nemaju o nicom tusenie....
len sa bojim toho, ze my sme obaja prilis makki definitivne ukoncit nase vztahy.... a tak nase stretnutia budu zrejme tajne a s davkou adrenalinu, ze nas niekto uvidi...
a nie je to cele ako podvadzanie z mojej strany??? moj byvaly si totiz este stale mysli, ze spolu chodime a vsetko je ok.... (nejako si to nechce pripustit) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Emerger Medium Expert

Stav:  Založený: 30.07.2006 Príspevky: 90
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:26 Predmet: |
|
|
No vsak ked ste obaja makky...tak sa normalne stretavajte, kusok adrenalinu nezaskodi a ked sa to zisti tak aspon on pochopi ze ty o neho uz nemas zaujem(tvoj oficialny priatel) a zase ona (jeho oficialna priatelka) pochopi tiez...a vy dvaja budete stastni a mozno sa z toho vykluje aj nieco viac Cize nemas co stratit... |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2703 Bydlisko: Long dick of the law Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:32 Predmet: |
|
|
| no samozrejme ze je to podvadzanie, co ine? mne tiez toto byvala urobila,ale podla mna je normalne ze po tolkych rokoch ta zamilovanost ochabne. ale to iste sa ti stane hoc aj s tym, co mas teraz.ale ked toho svojho uz nechces tak ho nechaj, nech nestraca cas. by som myslel ze po siedmych rokoch by ste uz mali spolu zit a nie riesit taketo srandicky. urcite sa nenamotaj na takeho co ma este xy inych frajeriek kamaratiek a neviem coho a je tiez mozne, ze nebudes mat chvilu nikoho. ale ta cas to vyriesi sam. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:32 Predmet: |
|
|
no, k takemu cosi to dufam speje, lebo mi je s nim neuveritelne fajn a stale ho neviem pustit z hlavy...... lenze problem trosku este je, ze moj "byvaly" ma aspon paru o tom, ze nas vztah nie je v poriadku, ale frajerka toho mojho noveho nema absolutne ziadne potuchy, ze on k nej v skutocnosti nic neciti... dokonca hovoril, ze on ju vlastne ani nikdy nemal rad....
tak neviem... ale asi tomu naozaj necham volny priebeh a ono sa to po case samo pohne nejakym smerom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:44 Predmet: |
|
|
| zelovoc napísal: |
| no samozrejme ze je to podvadzanie, co ine? mne tiez toto byvala urobila,ale podla mna je normalne ze po tolkych rokoch ta zamilovanost ochabne. ale to iste sa ti stane hoc aj s tym, co mas teraz.ale ked toho svojho uz nechces tak ho nechaj, nech nestraca cas. by som myslel ze po siedmych rokoch by ste uz mali spolu zit a nie riesit taketo srandicky. urcite sa nenamotaj na takeho co ma este xy inych frajeriek kamaratiek a neviem coho a je tiez mozne, ze nebudes mat chvilu nikoho. ale ta cas to vyriesi sam. |
no, ja viem, ze toho noveho vobec nepoznam, a som ldonho en riadne poblaznena.... tak to cele asi musim brat s rezervou.... ale aj keby to cele bol len flirt a rychlo by to skoncilo, tak s mojim byvalym je to take, ze vazne sa nechcem vracat do niecoho, v com som nebola spokojna. a navyse moj byvaly povedal, ze on sa kvoli mne menit nebude.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6642 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:49 Predmet: |
|
|
Vitaj. Konecne niekto starsi po dlhej dobe. Ale vidim, ze aj starsi maju problemy.
Kazdopadne by som, ako aj kolegovia vyssie spominali, nesiel a nehrnul sa do niecoho, ale ani by som to nenechal. V podstate si sama povedala, ze uz toho svojho (ak uz ho mozeme nazvat tak) byvaleho nelubis, i ked ho mas stale, ako kamarata. Nemate spolu ani nic fyzicke. Tento novy "objav" sa ti paci a aj ty sa pacis zjavne jemu. Nechal by som to volne zatial. Skusil by som sa zoparkrat stretnut s novou osobou, zistil by som, ci si vyhovujeme. Predsalen niet nad realne stretnutia oproti tym internetovym. A ked zistite, ze to niekam speje, urcite naberiete odvahu a spolocne sa rozhodnete povedat to svojim predchadzajucim partnerom. A to, ze ste spolu boli 7 rokov neznamena, ze spolu musite ostat naveky. Ste ludia, tak sa vzdy mozete dohodnut a rozist, ako ludia.
Vela stastia, zapeklita situacia... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Slayter Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.01.2006 Príspevky: 1034 Bydlisko: Sweet home Alabama :) Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:49 Predmet: |
|
|
takze ak vam to fakticky neklape ser nanho
pokial si myslis ze mas sancu nechaj otvoreny vztach a nechajte si to abaja ulezat
dufam ze som zase dobre zalamil  |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2703 Bydlisko: Long dick of the law Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 11:50 Predmet: |
|
|
| zuzkazuzka napísal: |
no, k takemu cosi to dufam speje, lebo mi je s nim neuveritelne fajn a stale ho neviem pustit z hlavy...... lenze problem trosku este je, ze moj "byvaly" ma aspon paru o tom, ze nas vztah nie je v poriadku, ale frajerka toho mojho noveho nema absolutne ziadne potuchy, ze on k nej v skutocnosti nic neciti... dokonca hovoril, ze on ju vlastne ani nikdy nemal rad....
tak neviem... ale asi tomu naozaj necham volny priebeh a ono sa to po case samo pohne nejakym smerom. |
co ked si chce len uzit a tebe tlaci kaleraby do hlavy. ved pozri na to co rozpravaju zenati muzi svojim milenkam: ja ju nelubim, ani sa nerozpravame a bla bla... ale aj tak ju nikdy neopustia. tak si daj pozor aby si raz neskoncila ako vecna milenka alebo klamana manzelka, lebo momentalne v tom 4uholniku je klamany kazdy jeden. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 01 Sep 2006, 12:02 Predmet: |
|
|
| zelovoc napísal: |
| co ked si chce len uzit a tebe tlaci kaleraby do hlavy. ved pozri na to co rozpravaju zenati muzi svojim milenkam: ja ju nelubim, ani sa nerozpravame a bla bla... ale aj tak ju nikdy neopustia. tak si daj pozor aby si raz neskoncila ako vecna milenka alebo klamana manzelka, lebo momentalne v tom 4uholniku je klamany kazdy jeden. |
to si teraz spravne vystihol.... klamany je tu asi kazdy.....
ale este by som chcela podotknut, ze cely tento nas "novy vztah" sa zacal vyvijat len z rozhovorov na chate, ked som hladala nejake nazory ludi, ze co s tym mojim vztahom.... vtedy som natrafila na tohto noveho a len sme si zacali vzajomne radit, lebo sme boli v podobnej situacii... potom sme sa stretli aj osobne, aj ked ja som do toho vyslovene isla s tym, ze mi len dobre padne, ked sa s niekym stretnem a porozpravame sa. nechcela som si svoju situaciu komplikovat. on tiez k tomu pristupoval opatrne, lebo si uvedomuje, ze je zadany a asi by sa nemal len tak s niekym stretavat.... no, len zrejme pod vplyvom nasej situacie, ked sme obaja tak trochu dost deprimovani nasim love lifeom sa to posunulo o krok dalej.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Grosay VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.11.2005 Príspevky: 451 Bydlisko: Nitra Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 12:32 Predmet: |
|
|
| Ako tu uz bolo spominane - ak uz nechces pokracovat v tom vztahu a tomu "tvojmu" je to v "podstate jedno", tak to ukonci. Bud troska sebecka a mysli na seba. V tomto vztahu uz sotva budes stastna. A aj pre neho bude lepsie, ked sa to skonci cim skor. Aspon si moze najst aj on nejaku znamost, kym to uz nebude problem. Je pravda, ze laska casom vyprcha a potom je to uz iba zvyk. Bohuzial, ale je to tak. Plati to u kazdeho. Co sa tyka toho noveho, tak ak budes pripravena dat sa s nim dokopy, najprv nech sa rozide so svojou priatelkou. Ste obaja z jedneho mesta? Ak nie a on za tebou iba dochadza, tak tu istotu, ze sa s nou fakt rozisiel, mat nebudes. Proste, chalani su svine a vedia sa dobre pretvarovat. Ja ich poznam... Nevravim, ze vsetci, ale takych bezcharakternych je vela. Aby si nahodou nestupila vedla... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Spoty VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.08.2004 Príspevky: 912 Bydlisko: London Karma: 
|
Zaslal: 01 Sep 2006, 13:57 Predmet: |
|
|
7rocny vztah? uf... 2roky v zahranic ? stretnutia raz za dva mesiace ?.. ja by som sa vobec necudoval, ze sa vytratila iskra. otazka znie ci je prec nadobro . Dle miho mineni by si sa mala jednoznacne pokusit aj s partnerom najst si cestu jeden k druhemu, pripomenut si preco ste spolu stravili tolko casu a tak podobne. ak sa neobnovi to, kvoli comu si snim chcela byt stale a nikdy ta nenudil, jednoducho to ukonci. nebude mat velky zmysel zivit takyto vztah dalej. Dalej nemyslim si, ze na inetrnete a hlavne na chate riesit problemy ktore sa tykaju citovych zalezitosti dvoch ludi v 7rocnom vztahu je na mieste.
teda aspon bezpecne. najdu sa totiz aj taky co vidia v bolesti ineho svoju sancu. tak si davaj pozor a dvakrat si rozmysli komu otvaras svoje srdce. |
|
| Návrat hore |
|
 |
trion Star

Stav:  Založený: 18.09.2005 Príspevky: 541
Zaslal: 01 Sep 2006, 15:08 Predmet: |
|
|
| Spoty napísal: |
7rocny vztah? uf... 2roky v zahranic ? stretnutia raz za dva mesiace ?.. ja by som sa vobec necudoval, ze sa vytratila iskra. otazka znie ci je prec nadobro . Dle miho mineni by si sa mala jednoznacne pokusit aj s partnerom najst si cestu jeden k druhemu, pripomenut si preco ste spolu stravili tolko casu a tak podobne. ak sa neobnovi to, kvoli comu si snim chcela byt stale a nikdy ta nenudil, jednoducho to ukonci. nebude mat velky zmysel zivit takyto vztah dalej. Dalej nemyslim si, ze na inetrnete a hlavne na chate riesit problemy ktore sa tykaju citovych zalezitosti dvoch ludi v 7rocnom vztahu je na mieste.
teda aspon bezpecne. najdu sa totiz aj taky co vidia v bolesti ineho svoju sancu. tak si davaj pozor a dvakrat si rozmysli komu otvaras svoje srdce. |
pekne povedane aj ja by som sa priklonil k tomuto. 7 rokov je 7 rokov po takomto vztahu je uz iba asi jedine zosobasit sa alebo rozist. Jedno z toho. Tak to prve asi u teba neprichadza k uvahu. Rozmyslala si uz nad tym? Ja ta do nicoho nenutim, ale ak uz k nemu nic necitis tak je zbytocne klamat jeho aj samu seba. Ja by som si vybral asi zlatu strednu cestu, ako ty hovoris zadne vratka. Ak by sa on tvoj potencionalny rozisiel s priatelkou(navrhni mu to a stoj si za svojim) tak asi tu nieje co riesit. Nemas az tolko rokov aby si si potom uz nikoho nenasla, len otazka je ci bude ten pravy aspon z casti. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 01 Sep 2006, 16:53 Predmet: |
|
|
| trion napísal: |
pekne povedane aj ja by som sa priklonil k tomuto. 7 rokov je 7 rokov po takomto vztahu je uz iba asi jedine zosobasit sa alebo rozist. Jedno z toho. Tak to prve asi u teba neprichadza k uvahu. Rozmyslala si uz nad tym? Ja ta do nicoho nenutim, ale ak uz k nemu nic necitis tak je zbytocne klamat jeho aj samu seba. Ja by som si vybral asi zlatu strednu cestu, ako ty hovoris zadne vratka. Ak by sa on tvoj potencionalny rozisiel s priatelkou(navrhni mu to a stoj si za svojim) tak asi tu nieje co riesit. Nemas az tolko rokov aby si si potom uz nikoho nenasla, len otazka je ci bude ten pravy aspon z casti. |
takze.... ja som aj tak trochu dufala, ze sa s byvalym jedneho dna vezmeme. vlastne sme o tom aj hovorili - ale len v teoretickej rovine, ze sa vezmeme, budeme mat deti a stastny zivot.... problem je v tom, ze ku ziadnym konkretnym krokom neprichadzalo. nie ze by som sa chcela teraz vydavat, aj keby nam to teraz fungovalo, tak nie som na to pripravena (skola, praca, financie, atd).... ale keby sme sa aspon zasnubili a obaja by sme vedeli, ze sa jedeneho dna vezmeme, tak by ten vztah uplne inak vyzeral. No, lenze on ten moj sa vobec k nicomu nemal. Pripadal mi hrozne pohodlny, zije si len svojou pracou, ani velmi sa nechce so mnou zapajat do volnocasovych aktivit... ja som bola toto leto 2x bez neho na dovolenke.... ani len neprejavil zaujem a snahu ist so mnou.... bol proste pohodlny a lenivy. zjavne mu vyhovovalo zit stale tak rovnako a nikam sa nepohnut.....
No a s tym novym objavom je to krasne ale este krehke a najma absolutne nejasne.... takze fakt neviem. Ale budem sa s nim dalej stretavat a snad po case sa mi veci trochu vyjasnia.... Len asi nevydrzim dlho udrziavat dva vztahy naraz..... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|