Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Silent napísal:ja bych rad aj chodil do posilky ale nemam ten cas

Sak kdyz udelam dost serii tak by to mohlo pomoct
Nie nemohlo a aj ked ano tak malo, velmi malo.

Nechcem ti brat iluzie ale ak chces nabrat rychlo nejaku svalovu hmotu, tak bez tazkych vah a cvikov ako je bench drep mrtvy tah atd to nepojde.

Nejakymi klikmi a 5 kilovymi jednoruckami mozno urobis tvar toho svalu alebo pruznost ale v skutocnosti to je len drbanie casu.
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

skusim cvicit s vlastni vahou ,hrazdu ,kliki ,behat, dvojrucka asi 12 kg
kali520
Darca
Darca

Silent napísal:skusim cvicit s vlastni vahou ,hrazdu ,kliki ,behat, dvojrucka asi 12 kg
Mozes skusit ale uz dopredu ti hovorim bude to na nic a este nakoniec mozno viac zhodis jak si (hlavne kvoli tomu behaniu).
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

• Mimochodom je niaky dobrý cvik na zväčšenie objemu ruky od lakťa po zápästie? (potrebujem väčšiu istotu v údere...
:)
kali520
Darca
Darca

Tempus7 napísal:
  • Mimochodom je niaky dobrý cvik na zväčšenie objemu ruky od lakťa po zápästie?(potrebujem väčšiu istotu v údere...
Zrejme myslis predlaktie. Na to su klasicke cviky ako je ohybanie zapesti
http://www.muscle-fitness.sk/index.phtm ... nink&id=31

Ale obavam sa ze len to stacit nebude, predlaktie sa zapaja skoro v kazdych cvikov, takze urcite bude potrebne robit aj nejake bicepsove zdvihy pritahy v predklone a mrtve tahy atd.
Silent
Star
Star

a na bicepsy to taky nevyresim jen doma?
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

kali520 napísal:Nejakymi klikmi a 5 kilovymi jednoruckami mozno urobis tvar toho svalu alebo pruznost ale v skutocnosti to je len drbanie casu.
tak to si dost vedla :P stav sa so mnou oco chces, ze ked bude robit kliky bude silnejsi ako keby tlakoval na lavicke, skus robit kliky a ked uz nebudes vladat(ked otocis niekolko serii)potom rob stymi jednoruckami. A co ze maju len 5kg, ked vies ako tak to staci, poznam cvik na biceps pri ktorom by si pri druhom kole z tyckou na ktorej by si mal 8kg mal dost.
Silent napísal:a na bicepsy to taky nevyresim jen doma?
staci, ak mas zaujem poznam cvik, pri ktorm za 2-4tyzdne(to je individualne)zvecsi jablcko a bude mat pekny tvar, ak mas zaujem o ten cvik napis, nechce sa mi teraz zbytocne rozpisovat
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

profik napísal:tak to si dost vedla :P stav sa so mnou oco chces, ze ked bude robit kliky bude silnejsi ako keby tlakoval na lavicke, skus robit kliky a ked uz nebudes vladat(ked otocis niekolko serii)potom rob stymi jednoruckami. A co ze maju len 5kg, ked vies ako tak to staci, poznam cvik na biceps pri ktorom by si pri druhom kole z tyckou na ktorej by si mal 8kg mal dost.
Dotyčný však chcel nabrať svaly a nielen silu, je jasné že z klikou sa zvyšuje sila ale svalstvo veľmi nie
  • A ten cvik by aj mňa zaujímal... :)
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tempus7 napísal:Dotyčný však chcel nabrať svaly a nielen silu, je jasné že z klikou sa zvyšuje sila ale svalstvo veľmi nie
  • A ten cvik by aj mňa zaujímal... :)
jasne, ale on by klikmi nabral silu a aj svaly a potom by ich cinkami rysoval. No tak ten cvik vysvetlim. Je nato potrebna tycka plus nejake 4kg zavazie na jednu stranu a na druhu(to zalezi od tvojej hmotnosti a ako dlho posilujes). Cinku dvihas normalne na biceps z podrepu ale velmy pomaly az hore po bradu, das si 10-15opakovani ale hlavne je velmi pomaly!!! Potom dvihas len do praveho uhla tiez pomaly 10-15opakovani a potom dvihas z praveho uhla az uplne hore tiez pomaly 10-15opakovani a sprav niekolko serii a uvidis ako budes citit ruky. Btw tento cvik nam ukazoval Jaro Horvath-hovori vam nieco to meno? Takze asi fakt nieco na nom bude :wink:

//a hlavne treba cvicit pravidelne :wink:

//ale aj tak je najlepsie na posilovanie lano zaberas nim vsetky svaly a takych 15 lan bez prirazu(bez pomoci nohami) a este k tomu pripadne nohy drzat v pravom uhle z trupom da fakt dost zabrat, takze ak ma niekto moznost splhat je to najlepsie na posilovanie.
kali520
Darca
Darca

profik napísal:sprav niekolko serii a uvidis ako budes citit ruky
Ruky citim aj pri honeni a nerastu mi.

1. Sval rastie ked odpocivas.
2. Uplna vycerpanost svalu nema nic spolocne s rastom
3. Napumpovanie so 4 kg jednorusckou nema tiez nic spolocne s rastom.
4. Pomale tempo opakovani nema nic spolocne s rastom a uz vobec nie so silou (mozes to vsvetlit vzpieracom nech robia pri nadhode pomale opakovania)
5. Ruky bolia po namahavom cviceni preto lebo sa zvysuje hladina kyseliny mliecnej a ta s rastom tiez nema nic spolocne
6. Jaro Horvath uz rok nerobi bench press, a jeho trening, ako by som to povedal, je viac menej pre vrcholovych sportovcov ktory maju financovane jedla, cvicenia a doplnky vyzivy a jeho trening uz vonkoncom neni objemovy
Tempus7 napísal:Dotyčný však chcel nabrať svaly a nielen silu, je jasné že z klikou sa zvyšuje sila ale svalstvo veľmi nie
Z klikov sa ti akurat zvysuje kyelina mliecna a krv v svaloch ktora sa po cvicenia aj tak odplavi. Na rast to nema ziadny efekt iba nepatrny a aj to si si musel pred treningom dat nejaku davku maltodextrinu a srvatku.

Tyto urcie robia milion serii klikov
:lol:
profik napísal://ale aj tak je najlepsie na posilovanie lano zaberas nim vsetky svaly
No ja som asi stara skola, lebo pre mna je najlepsi stojan na drepy
silent napísal:a na bicepsy to taky nevyresim jen doma?
Ak ta len biceps trapi tak to doma mozno vyriesis, ale neviem ci sa oplati cvicit jeden z najmansich svalov ktory tvori aj tak len jednu tretinu nadlaktia.
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:...
mysli si co chces, neviem ako mozes porovnavat vzpieracov a kuturistov, uz podla toho vidim, ze sa vtom velmi vyznas. Kuturisti robia objem a vzperaci hlavne vybusnost on potrebuje tu cinku odlepit od zeme velmy rychlo. A Jaro Horvath je byvali zapasnik a ked zacinal z kulturistikou robil ten cvik co som opisal, a to ze to robis pomaly, neviem to vysvetlit chemicky(kyselina mliecna ci co :lol: )skus si to doma ň, ci je rozdiel ci robis pomaly pomaly alebo rychlo

//tak skus to lano niekedy bez prirazu a nohy v pravom uhle, potom nieco pis. Si myslis, ze kliky niesu na silu :lol: to si kde pocul?

//dik za K-, si sa mohol aspon podpisat, ja som chcel pomoct, posilovanie poznam z vlastnej skusenosti, nechodim do posilky nepotrebujem to, posilovat sa da aj vlastnym telom a plus nejaka ta pomocka hrazda, gumy, lano(je to urcite financne menej narocne ako posilovna a mozno si uz pocul, ze z ciniek sa velmy nicia klby laktove-to nemozem potvrdit, kedze z cinkami cvicim len zriedka)
Silent
Star
Star

presne kliky su na silu kamos delam asi pul roku 100 kliku dene a ted s neho je korba
kali520
Darca
Darca

profik napísal:neviem to vysvetlit chemicky(kyselina mliecna ci co Laughing )skus si to doma ň, ci je rozdiel ci robis pomaly pomaly alebo rychlo
Skusal som, s pomalym tempom som akurat viac vycerpal sval = nahromadenie kyseliny mliecnej a pri vysokej frekvencii treningu = pretrenovanie.

Skusal som normalne tempo, t.j sekunda hore sekunda a pol dolu, vysledky boli ovela lepsie. Takze pomale tempo nerobim lebo vysledky s porovnanim s normalnym tempom boli neuspokojive.
profik napísal:Si myslis, ze kliky niesu na silu Laughing to si kde pocul?
http://www.bodybuilding.szm.sk/trening/ ... ningy2.htm
http://www.kulturistika.com/2007020004- ... ninku.html
http://www.kulturistika.net/korte-trenink-na-objem

Ak mi najdes nejaky silovy trening alebo studie kde su zahrnute kliky tak ti dam za pravdu a mozno dostanes aj karmu. :wink:
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

Tak si to zhrnieme:
Silent napísal:skusim cvicit s vlastni vahou ,hrazdu ,kliki ,behat, dvojrucka asi 12 kg
moze z toho byt v poho plazova forma, brusaciky, ale objem z toho NENABERIES..
Tempus7 napísal:
  • Mimochodom je niaky dobrý cvik na zväčšenie objemu ruky od lakťa po zápästie? (potrebujem väčšiu istotu v údere...
:)
mrtve tahy, pritahy, zhyby..a v podstate vsetky cviky kde v rukach drzis velke vahy..na nejake izolovane cvicenie predlaktia sa vyser..
Silent napísal:a na bicepsy to taky nevyresim jen doma?
naco ti bude len biceps?aj to bude slabota s 5 kilovou jednoruckou.. :?
profik napísal:tak to si dost vedla stav sa so mnou oco chces, ze ked bude robit kliky bude silnejsi ako keby tlakoval na lavicke, skus robit kliky a ked uz nebudes vladat(ked otocis niekolko serii)potom rob stymi jednoruckami. A co ze maju len 5kg, ked vies ako tak to staci, poznam cvik na biceps pri ktorom by si pri druhom kole z tyckou na ktorej by si mal 8kg mal dost.
stavil by som sa aj o milion->NEBUDE..
profik napísal:staci, ak mas zaujem poznam cvik, pri ktorm za 2-4tyzdne(to je individualne)zvecsi jablcko a bude mat pekny tvar, ak mas zaujem o ten cvik napis, nechce sa mi teraz zbytocne rozpisovat
len jedno-> :lol: ..
profik napísal:...Btw tento cvik nam ukazoval Jaro Horvath-hovori vam nieco to meno? Takze asi fakt nieco na nom bude :wink:
trening profika je pre obycajneho chalana nepouzitelny..
profik napísal:mysli si co chces, neviem ako mozes porovnavat vzpieracov a kuturistov, uz podla toho vidim, ze sa vtom velmi vyznas
porovnaval ich?chalan pisal ze chce svaly a silu..vzpieraci/powerlifteri maju co??svaly a silu?vzpieraci/powerlifteri cvicia co??tazke viacklbove cviky..ziadne kliky :roll:
a tiez som ti dal K-, za tie bludy co tu pises..
Silent napísal:presne kliky su na silu kamos delam asi pul roku 100 kliku dene a ted s neho je korba
on bude robit kliky, ja benchpress..kto bude vacsi a silnejsi?ja..
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Silent napísal:presne kliky su na silu kamos delam asi pul roku 100 kliku dene a ted s neho je korba
:D zo 100 klikov denne z teba bude rovnake ho*no jak pred tym:D
kali520
Darca
Darca

profik napísal:ja som chcel pomoct, posilovanie poznam z vlastnej skusenosti, nechodim do posilky nepotrebujem to, posilovat sa da aj vlastnym telom a plus nejaka ta pomocka hrazda, gumy, lano(je to urcite financne menej narocne ako posilovna a mozno si uz pocul, ze z ciniek sa velmy nicia klby laktove-to nemozem potvrdit, kedze z cinkami cvicim len zriedka)
Da sa, ale tie cviky su uplne neefektivne co sa tyka aj objemu aj sily.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

to je tak, ked chlapec zo zakladnej ide rozpravat o 'skusenostiach s korbenim' :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Takze bol som uz niekolko krat v posilke. trosku mi bliklo v hlave, ze by trebalo zmenit zivotny styl. Snazim sa viacej hybat v ramci moznosti. Ide mi hlavne o schudnutie ale aj o svalstvo. Proste uz nechcem byt taky makky. Prosim Vas poradte mi ako casto, a ako cvicit. A nejake tie rady. Dalej ako je to so stravou, ako casto sa ma jest a podobne. Dalej som sa na internete docital, ze :Nejdůležitější je jídlo po tréninku. 20 minut po ukončení tréninku je tělo připraveno rychle a účinně strávit přijatou stravu. Proto byste v tomto časovém intervalu měli vypít sacharido-proteinový nápoj a později se normálně najíst. To ma zaujima ako je to s tym napojom, a co mam jest po treningu, respektive potom ked pridem s posiovne. A asi velmi dolezita otazka, mozem chodit do posilovne kazdy den?
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

uz viac, nebudem pisat, bo vidim, ze zbytocne. vsetci tu odsudzujete moje cviky, ale kto ich vyskusal?nikto.
Holubar napísal:to je tak, ked chlapec zo zakladnej ide rozpravat o 'skusenostiach s korbenim' Smile
chodim na zakladnu, ale posilujem pravidelne(po treningu+niekedy aj doma)(skoro kazdy den) uz 6rokov, nikdy som netlakoval ani neposiloval z cinkami, pred pol rokom som isiel vyskusat kolko tlaknem a dal som 3x74kg(mal som vtedy 50kg-4mesiace dozadu)
kali520
Darca
Darca

Dobre, rob kliky skor ci neskor aj tak pochopis, ze je to zbytocne.
Lubos napísal:Ide mi hlavne o schudnutie ale aj o svalstvo.
O to ide kazdemu, bohuzial naraz sa nedaju robit obydve, tak najprv jedno alebo druhe.

Kazdopadne asi 2 strany dozadu som nechal odkaz na stranku kde je takmer vsetko vysvetlene od stravy az po cvicenie.
http://new.biomag.sk/show_articles.php plus dalsie ine stranky ako je ronnie. cz, kulturistika atd
Lubos napísal:Dalej ako je to so stravou, ako casto sa ma jest a podobne.
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=188
Lubos napísal:A asi velmi dolezita otazka, mozem chodit do posilovne kazdy den?
Nie, idealne je tak 4 az 5 krat do tyzdna zalezi podla treningovej metody aku si si zvolil.
Napísať odpoveď