Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa ColdRain »

nie som expert, ale podla mna su taketo veci dane geneticky, ciastocne sa da zmiernit ten efekt zvysenim mnozstva podkozneho tuku, ale nie je to moc zdrava metoda...a skor by som povedal, ze sa jedna o nejaky adaptacny mechanizmus na "znicoho nic" zvysenu potrebu prekrvenia svalov ak je to tak, telo sa adaptuje a zily prestanu rast...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Krvou sa šíria všetky živiny a kyslík, ktoré tvoje svalstvo potrebuje. Rastú ti žili, to znamená, že telo potrebuje dakde dostať viac živín a viac kyslíku. Nič viac nič menej.

PS: vyhol by som sa potom ak sa ti nepáčia veľké žili prípravkom typu Nitric Oxid
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takisto si myslím, že je to dané genetikou. Každopádne, tukom sa to dá zakryť, ako napísal ColdRain, ale to by bola dosť "čudná" metóda. :)
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

ano žilnatosť je genetická, zakryť sa to da tukom,ale stale to bude dosť vidno,buď rad,niekto by chcel byť žilnaty a nie je...
P3Bo: čas začať ho cvičiť je to jeden z hlavnych cvikov
Bench,hrazda,bradla,drepy,mrtvy tah... ,hodiť to do FULLBODY +ktomu este dake doplnky ,tlaky ramena(rozpazky) a este bic. zdvih..
tychto sedem cvikov 3krat do tyždna v ramci FULL BODY..kto si mysli že čim viac cviči,tym viac rastie,tak ste na omyle.poznam vela tipkov co začinaju cvičiť a cvičia 3+1 lebo že ked si kupilki permanentku tak to je škoda penazi...ale v hlave toho vela o cvičeni nemaju asi...svaly potrebuju regeneraciu (odpocinok+strava) uplne stači svaly trenovať tri razy do tyždna pomedzi kvalitna strava a viem ake su vysledky.. skušal som rozne treningy 2+1 , 3+1, 3+1 2+1, ale najviac sa mi vyplatil zatial FULLBODY.dosť naročny trening ale globalneho hladiska zas vela času na odpočinok,regeneraciu a s tym spojeneho aj rastu svalstva
ak by mal niekto zaujem rozpišem mu tento trening
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

malyivko mohol by si, som zvedavý ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

No je to tak, veľa ľuďom nie je jasné, že obyčajnému cvičencovi sa najlepšie hodí fullbody na rôzne varianty.
Väčšina ľudí cvičí splity pre sypačov a keď počujú slovo fullbody, tak je im to na smiech, vraj to je pre začiatočníkov.
Ani nevedia, ako hlboko sa mýlia. :) My (ja a kamoš) cvičíme prakticky len a len FB.
malyivko
Star
Star

presne tak hughito, konečne niekto rozumny
a moj rozpis fullbody bol asi takyto
vždy som začinal hrazdou alebo benchom,vačšinou to bolo takto
Hrazda3x8
Bench4x6-8
Drep 3x8
Bradla 3x8-10
Tlak Ramena s JC 3x6-8
bicepsovy zdvih s JC prip. s VC 2-3x8-10
Brucho lubovolny cvik 3x15-20 opak.

a toto som šiel dookola, pripadne som striedal bench so sikmou, a tlak s rozpazkami,koli sirke ramien,ale mne to nebolo treba..
Andrej-KO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Andrej-KO »

Hrazda3x8
Bench4x6-8
Drep 3x8
Bradla 3x8-10
Tlak Ramena s JC 3x6-8
bicepsovy zdvih s JC prip. s VC 2-3x8-10
Brucho lubovolny cvik 3x15-20 opak.

Este mi tam chyba mrtvy tah a viac sérii by tiez nezaskodilo. Ale myslim si ze u kazdeho je to individuálne .
ColdRain
Addict
Addict

tak tie serie su individualne, ale ten mrtvy tah by som zaradil, tiez som sa ho dlho bal, ale teraz si ho nemozem vynachvalit, naozaj skvely cvik, ak sa robi spravne a primeranou vahou aj bezpecny, ja momentalne, po dlhej pauze v cviceni konecne znova sportujem a vrhol som sa na TBT, zatial, prvy tyzden mozem povedat, ze sa mi tento plan naozaj paci a na rozdiel od splitov co som robil kedysi velmi davno ma aj bavi, uvidime ako to bude dalej, hlavne som zvedavy ako budem zvladat ten antagonisticky tyzden a taktiez som osobne zvedavy na vysledky napr v porovnani s korteho rutinou ktoru som isiel predtym...
malyivko
Star
Star

na každu partiu ide jeden cvik,bud si vyberies ktory den co budes cvičiť...jeden den možeš cvičiť hrazdu a druhy zase mrtvy...
Andrej-KO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Andrej-KO »

No a to presne je najlepsie! striedat cviky aspon kazdy druhy trening.

Inak ten plan TBT je dost dorby, isiel som ho 7 tyzdnov, dost som sa zlepsil aj pribral na vahe. Ten kazdy druhy tyzden, kde boli superserie som zvladal horsie ,je to dost zaberacka, hlavne v tych poslednych tyzdnov ale inak super doporucujem :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja to tu opakujem už fakt do osprostenia, TBT je určite jeden z najlepších plánov, aké môžu byť.
Jeho účinnosť je potvrdená aj prakticky, ja som naň nevidel negatívny ohlas a pozitívny vidím na sebe.
Čaro spočíva v tom, že človek prakticky stále cvičí niečo iné, s inou váhou, iné opakovania a série. Takisto antagonistické týždne sú pre telo poriadne "šokujúce". TBT je na druhú stranu aj veľmi náročný plán, ak teda poctivo dodržujete aj neustále zvyšovanie váh o 2,5 - 5 %.
Pri veľa plánoch hrá veľkú rolu stagnácia, telo si zvykne a progres ustane, to pri TBT však nehrozí a to je jeho najväčšou devízou.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Inac co zijem skoro dva roky vo Francuzsku, som zistil ze Slovaci su drbnuti do posilnovania. Tu nie je nikto kto by posiloval, pritom telocvicne su natrepane kolektivnymi sportmi, ihriska detto. Tu skor asi vidia za sportom zabavu ako sposob ako byt namakany, aj tak tu take hory vody nechodia... je to na zamyslenie, lebo v KE takych nebolo malo...
ColdRain
Addict
Addict

retne: myslis ze keby to niekoho nebavilo tak by to nerobil? na silu sa to da robit mesiac,dva mozno tri, ale nato kolko to stoji penazi by to bolo velmi drahe zariekanie sa, mna osobne to bavi, je to pre mna relax, do posilky chodim oddychovat, ale samozrejme, ze ked vidim na sebe vysledky(ci uz cisto kozmeticke=>dobre telo, alebo prakticke narast sily) som rad, robim to aj preto aby som sa zlepsoval, dovodov je naozaj vela, ale nasilu by som to robit nevedel
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

malyivko napísal:svaly potrebuju regeneraciu (odpocinok+strava) uplne stači svaly trenovať tri razy do tyždna pomedzi kvalitna strava a viem ake su vysledky
Pre skusenejsich cvicencov co maju uz odcvicene 4 a viac rokov je 3 krat do tyzdna malo, iba s vinimkou ked ide o nejake narocne treningy alebo silove treningy ako je napr bear, fomin, simmons atd...

Fullbody sa da ist aj 4-5 krat do tyzdna s velmi dobrymi vysledkami (zastavam nazor ze cim castejsie tym lepsie), samozrejme ak je tam inteligentne planovanie a periodizacia.

To TBT som isiel je to dobry trening ale cakal som od neho viac. Myslim si ze tento trening je skor urceny pre cvicencov co cvicia nejaky ten rok dva a su v tazkej stagnacii. Dalsia vyhoda/nevyhoda tohoto programu je ze ma tam strasne vela opakovani. Pre niekoho kto cvicil v rozmedzi 10-12 opakovani je tento program k nicomu ale ked niekto isiel nieco silove napr fomina, sheika tak je rozhodne vhodny. Urcite by som tento treing nezaradoval napr po GVT alebo HST.
malyivko
Star
Star

ja som vravel o začiatočnikoch...pre nich je full body priam vhodne:) nič lepšie si pre nich neveim predstaviť...jasne že pre naročneho cvičenca,je tento plan k ničomu,pokial ho ide 3x do tyždňa..
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

ColdRain napísal:retne: myslis ze keby to niekoho nebavilo tak by to nerobil? na silu sa to da robit mesiac,dva mozno tri, ale nato kolko to stoji penazi by to bolo velmi drahe zariekanie sa, mna osobne to bavi, je to pre mna relax, do posilky chodim oddychovat, ale samozrejme, ze ked vidim na sebe vysledky(ci uz cisto kozmeticke=>dobre telo, alebo prakticke narast sily) som rad, robim to aj preto aby som sa zlepsoval, dovodov je naozaj vela, ale nasilu by som to robit nevedel
CIel tam je, robit nieco pre seba, ale co som chcel ja povedat, je ze na swk pre mladych typkov prvoradim cielom je vyzerat dobre. Posilnovnovanie ako sport, mi nepride ako nieco zabavne a ani urcite nie je. Zase dobre ked zvysujes svoj level, kolko tlacis, to ta moze tesit... ale nic ine ma nenapadne... :nono:
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Caute. Mam taky problem. Pravidelne (cca 4 krat do tyzdna) cvicim uz asi tristvrte roka. Mam problem ze neviem nabrat do hrude. Ruky mi rastu aj ked nane necvicim ale nabrat do hrudnika mam problem. Odkedy cvicim som pribral 13 KG (nie cistych svalov). V posilke cvicievam na prsia tlak , sikmy tlak, jednorucky na sikmo a protichodne kladky. Ako som spominal na rukach, ramenach rozdiel vidim ale s hrudnikom mam velky problem, hlavne na vnutornych prsiach. Viete mi poradit co robit preto? Diki.
hughito
Redeemer
Redeemer

malyivko napísal:ja som vravel o začiatočnikoch...pre nich je full body priam vhodne:) nič lepšie si pre nich neveim predstaviť...jasne že pre naročneho cvičenca,je tento plan k ničomu,pokial ho ide 3x do tyždňa..
Prečo by mu to bolo k ničomu ?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Prečo by mu to bolo k ničomu ?
Lebo ked cvicis cely rok len 3 krat do tyzdna je to malo. Ked sa povie zmena tak sa tym mysli zmena vo vsetkom, frekvencia, pocet treningov, sposobom treningov, dlzka treningov, periodizacia, intezita, zatazenie, pocet serii, pocet opakovani, sposob zrania atd atd...

Z vlastnych skusenosti viem ze ked idem 3x do tyzdna obacyjny full body mi uz nezabera, musim si tam pridat minimlane este jeden den. To samozrejme nepalti pre tie tazke rutiny o ktorych som hovoril, obvzvlast nieco take ako je bear, alebo sheiko, fomin atd atd ale to su uz silove treningy a to je zase uplne nieco ine.
TomAss napísal:Caute. Mam taky problem. Pravidelne (cca 4 krat do tyzdna) cvicim uz asi tristvrte roka. Mam problem ze neviem nabrat do hrude. Ruky mi rastu aj ked nane necvicim ale nabrat do hrudnika mam problem. Odkedy cvicim som pribral 13 KG (nie cistych svalov). V posilke cvicievam na prsia tlak , sikmy tlak, jednorucky na sikmo a protichodne kladky. Ako som spominal na rukach, ramenach rozdiel vidim ale s hrudnikom mam velky problem, hlavne na vnutornych prsiach. Viete mi poradit co robit preto? Diki.
No z tohoto ti asi prd poradim ked nevidim cely tvoj trening. Mozno cvicis malo, mozno civic vela, mozno malo zeres, mozno cvicis nespravnou technikou, mozno cvicis zly pocet serii a opakovani, mozno tieto cviky na teba vobec nezaberaju, mozno mas nahovno genetiku. Rozpis sa viac, kolko ides ten trening, akym sposobom ho ides (vsetko od sposobu zvysovania vah poctu serii a opakovani, ci je vaha konstatna ci je pyramidova, ci ides do vyerpania a negativne opakovania, alebo si tam nechavas rezervu atd atd) aky system trenngu ides atd atd...
Napísať odpoveď