Detekcia tvare na fotaku

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Detekcia tvare na fotaku

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Vie mi niekto vysvetlit ako funguje detekcia tvare na fotaku? Lebo mi to nejde do hlavy....ina vec keby to detektovalo iba na zivich ludich, ale ono to funguje aj na rovnej ploche, na fotkach, v novinach a casopisoch...ako je to mozne?
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

kedze som robil o tom bp tak ti poviem otvorene ze je jedno ci je na fotaku ziva osoba alebo len fotka tak ci tak mas 2d obrazok ... inak je viacero sposobou ako robit detekciu tvare. ja som ju laicky povedane robil tak ze som vyhladaval vhodne rozlozene tmave a svetle miesta (oci su biele a nad nimi byvaju zvycajne tmave miesta tak isto je to okolo ust, obdoba u nosa atd...) aby som mohol detekciu vykonavat aj na ciernobielich snimkov.

u fotaku by som cakal ze sa najskor bude diat nejake to vyhladavanie farby pokozky a potom dohladavat tvar (ale mozem sa mylit)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

tuti napísal:u fotaku by som cakal ze sa najskor bude diat nejake to vyhladavanie farby pokozky a potom dohladavat tvar (ale mozem sa mylit)
Podľa tohoto blogusi foťák vyhľadáva polohu očí a úst, nie podľa farby pokožky (viď ten príklad s černochom v slnečných okuliaroch, keď to nefungovalo). Možno nejak takto:
Prílohy
face_demo.jpg
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ide o to co povazujes za farbu pokozky a ked do trenovacej sady zahrnies aj ine rasy tak bude filtrovat aj pokozku rovnako dobre farbu belocha,cernocha, alebo japonca. sam som tuto formu PREDSPRACOVANIA obrazu neskumal lebo som mal trochu ine ciele.

neskumal som ani ako je to presne u tych fotakoch. kludne to moze byt tak ako sa pise v tom blogu ze je to na zaklade vhodneho rozlozenia oci a ust (co bola jedna z moznosti akou som sa mohol uberat) ale zas u inych fotakoch to moze byt ine napr. hladanie komplet tvare.

inak moja BP
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Napísať odpoveď