Ako pridat dalsi ventilator?

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Ako pridat dalsi ventilator?

Príspevok od používateľa aughostino »

PC sa mi v poslednej dobe casto restartuje virom to nebude bo som formatoval disk a reinstaloval Win, rozmyslal som ze do bedne pridam este jeden ventilator ale neviem kde na dosku alebo do zdroja?

Dosku mam Intel-Intel AS Rock a fakt neviem kde a ako pripojit ten ventilator.

Ventilator:
EverCool
12V
0,15A
1,8W
ale ma jeden hacik nema koncovku iba tri prazdne kable

Da sa s tym nieco spravit?
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

A ake mas teploty? Lebo mozno to mas zanesene total prachom alebo nemas chladic dobre uchyteny na procaku tieto veci si kontroloval?
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

teploty si uz pesne nepamatam ale vsetky teploty sa pohybovali okolo 40-45 stupnov CPU mal 46.
Teraz so PC zapol a restartuje sa hned ako naskoci obrazovka ako sa nacitava Win a ten interval sa potom akokeby skracoval nejde spustit ani nudzovy rezim

PS pre tych menej chapavych (nechcem nikoho urazit ale viem ze aj taky ludia sa najdu): Teraz pisem z ocovho PC
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

ked nemas na doske volny konektor na vetrak tak si kup v obchode redukciu z 4pin [molex] na 3 pin, ta redukcia stoji cca 20sk
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Myslim si ze pri takych nizkych teplotach by sa ti nemal resetnut PC ani nic podobne teda aspon podla mojho nazoru a skusenosti ale vlastne zalezi to od nastaveni v bios-e
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

takze zistil som ze to prehrievanim asi nebude mate nejaky napady co by to mohlo byt? a ako to odstranit bo ja som zufaly
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aughostino napísal:takze zistil som ze to prehrievanim asi nebude mate nejaky napady co by to mohlo byt? a ako to odstranit bo ja som zufaly
no vies co aj podla mna to bude prachom pretoze to iste sa robilo aj mojmu bratrancovi a ked ho dal do obchodu povedali mu ze bol zapraseny
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

prachom to nie je celu bednu som vyfukal a vycistil chladic na cpu

a teraz je ten problem ze uz nejde vobec zapnut. Toto sa mi stalo asi pred styrmi mesiacmi tak som ho dal do servisu a zistili ze je zla doska a to vtedy dali novu.
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aughostino napísal:prachom to nie je celu bednu som vyfukal a vycistil chladic na cpu

a teraz je ten problem ze uz nejde vobec zapnut. Toto sa mi stalo asi pred styrmi mesiacmi tak som ho dal do servisu a zistili ze je zla doska a to vtedy dali novu.
Aky stary mas PC ??
Mosko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mosko »

a zacalo sa ti to diat potom ako ti vymenili dosku ? alebo este pred tym

presne som nepochopil ci ti uz ide pc ked ti vymenili dosku ? ide alebo sa stale restartuje ?

no tak ze sa ti restartuje pc moze mat viac pricin , nedaval si nieco nove do pc v poslednej dobe ,(vykonejsie) ? a prachom to je riadna blbost , mala pravdepodobnost ze koli prachu sa bude restartovat pc je nulova, mozno vyssie zahrivanie ale resatr PC ? hmmm

a ak si daval nieco nove do pc tak mozno skus vymenit zdroj za vykonejsi ak mas napr daku 350 daj tam rovno 500W a mas pokoj , lebo ja ked som menil grafiku tak sa mi tiez restartoval pc - slaby zdroj , vymenil som zdroj a islo v poho !
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

takze PC bude mat o 2 mesiace 3 roky

To Mosko:
Zaciatkom letnych prazdnin tohto roku sa mi nedal zapnut PC tak som to dal do servisu a vymenili mi dosku do teraz isiel v pohode asi pred tyzdnom som dostal vir tak som preinstaloval Win a sformatoval dosk a od vtedy sa zacal restartovat a teraz sa neda ani zapnut

Do PC som nic nepridaval a zdroj mam 350W
Mosko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mosko »

no tak popis aku mas zostavu (skus presnejsie,to koli tomu ci ti stiha zdroj) a mozno ze to je naozaj zdroj a inac mozno bude chyba v hardweari ale budem nad tym rozmyslat co je problem !

a este ma napadlo ci sa rovno restartuje alebo ti vypise daku chybu (napr "modra" obrazovka a vypis o chybe) ci rovno ti na tvrdo restartne samo PC
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

mne sa to stalo tiez
1. problem: nejaka suciastka je zle zapojena alebo ti odpadol nejaky konektor.

2.problem mozno ze si nechal v pc nejake dvd ktore bootuje a teraz sa ti chybne bootuje pc.

3.problem biosova chyba

4.problem mozno ze ked ti vymenili dosku tak ti tam dali nove driveri a tie si chceli stiahnut uprgade a nastala chyba...

Riesenia.

1. skus zapnut pc a vytiahnut kabel na elektrinu zo zdroja

2. skontroluj rukou ci moc neni horuci HDD zo spodu

3. skus porozmyslat
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

ASRock = doska "aby bolo"... sam mam na desktope taku. Mas mozno posrate nejake kontakty a pod.
ASU
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ASU »

Ja som mal podobný problém. Vždy ked som spustil PC chvíľu išiel a zrazu sa vypol. Skúšal som všetko možné, vymenil som zdroj, odpojil som HDD a nakoniec sa ukázalo že som mal zle prichytený chladič na procesore a kvôli tomu sa to vypínalo.
Napísať odpoveď