wifi na vzdialenost 1km pomoc

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
pepo83
Novice
Novice

wifi na vzdialenost 1km pomoc

Príspevok od používateľa pepo83 »

Vie mi niekto poradit,mam doma net dsl od t-comu,chcel by som to mat aj v robote ale neviem ako to prepojit cez wifi? vie mi niekto poradit je to vzdialenost tak 1km bez ziadnych prekazok.
Co na to potrebujem ake anteny a zariadenia,kde sa to da zohnat a kolko to asi vyde. Dakujem.
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

takze ak mas priamu viditelnost a vzdialenost 1 kilometer bude ti stacit prepojit to cez napriklad ovislink WL5460 ky jeden bude v AP mode, druhy v client mode, anteny by som dal k tomu nejake 15dB jednu aj druhu, nasmerujes ich na seba a malo by to bezpecne fungovat.

v neyarusenom prostredi by si mohol dat aj anteny micro8 a malo by to ist

www.wificentrum.sk

cenovo ta to vyde
2x ovislink wl5460 - 2200sk
2x Anténa PW 15 - 2400sk
2x pigtail sma-rp N/(male-female) 5m - 700sk

dokopy 5300 sk material

plus nejake tie lan kable a konektory na ne to si pridaj sam kolko bude treba

samotna instalacia nieje nic zlozite a mal by to zvladnut priemerne technicky schopny clovek behom par hodin na jednej aj na druhej strane a takisto samotne nastavenie danej sietovej konfiguracie nevyzaduje nejake extra schopnosti....
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

mám lepšiu radu....

2x NANOSTATION 5 - 2x2368 = 4736,- Sk
2x LAN kábel s koncovkami o potrebnej dlžke cca 300,-

dokopy 5000,- jednoduché... samozrejme nezabudajme že to musi držať na nejakých konzolách z exterieru budovy....

http://1buducnost.ekatalog.biz/zbozi/na ... p=z:132535

je to 14dbi antena a AP v kope v jednej krabičke...
nepotrebuješ žiadny Picktail proste pichneš lan ... nastaviš APčko... jedno ako bod druhé ako client a možeš fungovať nielen v robote ale aj hocikde v okoli anteny s dobrou viditenlosťou do cca 3km pišu že 8km priamo ale to je blbosť.... samozrejme netreba zabudať na WEP ... a obmedzenie MAC
pepo83
Novice
Novice

Na to nanostation 5 to musim mat Linux? Lebo ja pouzivam vistu nebude v tom problem? A da sa to lahko nastavit?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Nie, nastavuje sa to cez webovský prehliadávač a nie je to závislé na operačnom systéme, keďže si to žije vlastným životom.

Záleží v akej lokalite to ide inštalovať, hoci ja by som osobne zvolil úzko smerovú anténu (a teda asi nie Nano Station) a nepražil by som výkon zbytočne do strán. Okrem toho možno by si vystačil @2,4GHz (nevravím, že je to šťastnejšie riešenie, ale nezabúdajme naň).
pepo83
Novice
Novice

Ja byvam v meste su tu nejake panelaky okolo ale ja mam priamu viditelnost,mozno jeden strom trochu zavadza ale len minimalne. Tak mam kupit teda to nanostation 5,alebo?
A nebude vadit ked jedna ta antena bude vo vyske cca.25m a druha cca.10m. To nanostation sa mi najviac pozdava v jednoduchosti,ale uz teraz fakt neviem.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Radsej to prenechaj nejakemu skusenemu kamosovi, ale si precitaj zaklady wifi siety.
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ten Nanostation 5 odporucam, montoval som to uz desiatky... spolahlive, jednoducha montaz, a vyhodou led ukazovatel signalu uz priamo na zariadeni => da sa uplne presne nasmerovat :smt023
pepo83
Novice
Novice

Dakujem za pomoc vsetkym,objednal som teda nanostation 5,nejako to hadam pojde. :)
Napísať odpoveď