8-ročný vrah z USA: Prokurátor chce trest smrti!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
d4nt3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Pre taketo ťažke rozhodnutia som odmieatol isť študovať právo. Toto je bezvýchodisková situácia, akékolvek riešenie bude nepostačujúce a vyvolá vlnu nevôle medzi nie len právnikmi ale aj ostatnými ludmi. Vrah si život nezasluži, deti by sa popravovať nemali, ale nepotrestať by bola chyba, no omnoho vačšia potrestať a prepustiť...kde je východisko ? :?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Zaujímavá téma.......
Komplikovaný prípad......... Ako som sa už na fóre párkrát vyjadril, systém práva, súdnictva a trestov si predstavujem trošku inak ako funguje dnes..... Treba aby súdnictvo fungovalo rýchlo, efektívne, bez možností obštrukcii a prieťahov....... Veľmi jednoduchý systém.......
Spáchal niekto zločin????? Potom musí prísť trest....... trest musí byť adekvátny povahe zločinu a zároveň musí aj ochrániť spoločnosť (a rovnako jej aj pomôcť)........
Zistilo sa, že obžalovaný je nevinný????? Potom musí byť oslobodený z obžaloby......
Na zistenie dôkazov je potrebná polícia a štátno-bezpečnostné zložky. Potom na ich základe musí rozhodnúť súd (buď trest alebo oslobodenie)......

Pokiaľ sa medializované informácie o tom chlapcovi ukážu ako pravdivé (stále existuje prezumpcia neviny), tak potom jeho vek nie je dôležitý...... Dôležité je to, čo mal údajne vykonať (ak to nebola sebaobrana samozrejme) a výsledok (dvaja mŕtvi ľudia)......... Zo zatiaľ publikovaných informácii vyplýva, že sa jednalo o zámerný čin (nutná manipulácia so zbraňou pri streľbe)......... A tuto vek ako ospravedlnenie nestačí........ Ak vedel poľovať, tak logicky mi z toho vyplýva, že musel vedieť, že smrť je stav nezvratný......... Takže by som sa pripojil k názoru prokurátora........ pretože väzenie takéhoto človeka iba zhorší (skúste sa opýtať nejakého známeho čo sedel v base, či tam debatovali medzi sebou o svojej náprave......)
A kto by mal trest na odsúdenom vykonať (aj keď má len 8 rokov)?????? To je veľmi jednoduché......... Poverený zamestnanec predsa, ktorý má vykonávanie rozsudkov na starosti, nakoľko ide o jeho prácu.......
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Väzenie by malo v teoretickej rovine zločincov napraviť, avšak každý vie že takto to reálne nefunguje...
Mladý by dostal zrejme aj tak doživotie (ústav/väzenie alebo čo), poprava by bola "praktickejším" riešením
Spoločnosť ako taká by sa mala nad takýmto prípadom hodne zamyslieť
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tak ked poprava ako odstrasujuci priklad pre ostatne deti, tak najlepsie v priamom prenose a mali by to povinne vvysielat vo vsetkych skolach, alebo aspon tomu pripadu venovat par hodin vo vyucbe, aby to naozaj splnilo svoj ucel. Lebo vsak pochybujem, ze rodicia sa budu otvorene rozpravat so svojimi ratolestiami ako dopadnu, ked zoberu zbran a postrielaju vsetkych okolo - POPRAVIA TA. Skor si kazdy pomysli, ze ich deti sa to urcite netyka, lebo su normalne vychovane a nikdy by na nikoho nestrielali a budu sa ich snazit pred tym chranit.
Teda v pripade, ak ho odsudia na trest smrti. Ale o tom pochybujem, este sa do toho obuje cirkev a papez a Obama si myslim, ze sa tiez postavi proti tomu.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Je to taka novinarska kacica, hoci prokurator moze pozadovat trest smrti, tomuto decko ho nedaju, pretoze je mlady. Skvor pouzil ten vyraz na odstrasenie.

Samozrejme ,ze 8 rocny chlapes uz rozlisuje co je dobro a co zlo, a isto mal tento cin dobre naplanovany.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

8 rocny uz rozlisuje co je dobro a zlo ?
Ako vies ci mu to niekto vysvetlit ? Ako vies aku mal vychovu ?
Tak sa problemy nerieseia...ze ich zabijeme, odignorujeme.....
okovanec
Expert
Expert

Príspevok od používateľa okovanec »

trest smrti?? Osobne si myslim ze porovnavat 8 rocne decko z najomnymi vrahmi a vrahmi ktory chladnokrvne zabili ludi sa ozaj neda. Ak je to naozaj pravda tak americanom asi vymivaju mozgy. Ale chalan urcite patri na psychiatriu lebo tazko povedat co by z neho vyrastlo. A mala poznamka ako je mozne aby vobec odsudili 8 rocne decko? A ako je mozne ze jeho foter ho naucil strielat z pusky... 8 rocny to ocividne uz perfektne vedel
tonken
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonken »

trest smrti? urcite nie preboha... padli tu take nazory ze co z neho vyrastie... tak to mame odstranit kazdeho kto urobi nieco zle? ma 8 este si plne vsetko neuvedomuje chyba bola urcite vo vychove (a gta samozrejme :lol: ) mali by sa o chlapca len poriadne postarat nech si uvedomy co urobil sak je to este dieta... ohybaj ma mamko pokial som ja janko
chudak chlapec musi sa citit riadne stratene, nik ho teraz nema rad a ani si poriadne neuvedomuje preco
tonken
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonken »

fizz napísal:LOOL, dokaze strielat na ludi, kazdeho da dole 2 ranami a potom si neuvedomuje preco ho nikto nema rad? :lol:
mozno mal na tu vrazdu nejaky sialeny dovod a mysli ze urobil tak dobre :-D preto nechape
ja to decko obhajujem, dieta nemoze byt stelesnene zlo... moze byt neprijemne ale maly diabol to byt nemoze
a just zato moze gta a chlapec nepochopil rozdiel medzi realitou a hrou :-D, chcel len od oca nejake peniaze
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

To by ma zas zaujímalo koho idú humanisti obviňovať. Rodinu? Spoločnosť? Toto preberanie viny jednotlivca na kolektív nemá z dlhodobého hľadiska vôbec žiadny zmysel, ba naopak, je to kontraproduktívne. Nech by vymysleli čokoľvek, psychológa, psychiatra, väzenie, nejaký nápravný ústav, alebo neviem čo ešte tak z toho decka už nikdy normálny človek nebude a kto vie čo ešte môže v budúcnosti spôsobiť. Ja ako zástanca trestu smrti a zároveň odporca pozitívnej diskriminácie by som po podrobnom zvážení všetkých dôkazov a riadnom súdnom procese bol za popravu
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Podle me je to chyba rodicu !!
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Vesper,

súhlas........ Ako som sa už vyjadril, pokiaľ okolnosti a dôkazy sú jasné a súd rozhodne, pripájam sa k názoru prokurátora....... Nakoľko pokiaľ chlapec vedel loviť, tak isto musel vedieť, že smrť je stav nezvratný a svoje konanie si musel uvedomovať (manipulácia so zbraňou počas streľby)....... Vražda vždy ostane vraždou a vek páchateľa je irelevantná záležitosť........ Predstava čo sa z takéhoto človeka stane povedzme po 10 - 15 rokoch v kriminále je veľmi nepríjemná záležitosť........ a takéhoto suseda by som isto mať nechcel (možno niektorí "humanisti" áno, ktohovie)......

A pre tých, ktorý z nejakého dôvodu veria, že kriminál človeka napraví, by som odporúčal pokecať si s niekým, kto v base sedel a opýtať sa ho, čo tam so spoluväzňami preberali....... či to, ako sa napraviť a byť dobrý a poctivý alebo to, ako nabudúce vraždiť a lúpiť tak, aby sa na to neprišlo........ Povedzme si to rovno, hlavnou úlohou trestu nie je "napraviť" kriminálnika, ale ochrániť spoločnosť pred nebezpečnými osobami (ideálne by ale bolo nasadiť odsúdených do výkonu práce, aby ich pobyt vo väzení nebol stratový a rovnako aby svojou prácou urobili niečo dobré aj pre spoločnosť) ........ V prípade trestu smrti ide o elimináciu osôb, ktorých existencia je stálym nebezpečím pre ostatných.........
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

smrt.. jednoznacne.. vyrastie z neho individum podobne t-bagovi z pb prinajlepsom.. na psychiatrii ho dokopy nedaju, a v base tiez nie.. smrt.. myslim ze amerika dalsei podobne individuum nepotrebuje k stastiu
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Pre vsetkych tych, ktori hovoria "Ukrizuj ho!" - na nete je kazdy frajer, chcem vidiet jak by ste ho vy popravili... :roll:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Cakal som, kto pouzije tento "uzasny" argument. Bravo. Inak povedane, tu sa nebavime o tom, kto by to spravil, chapes? Ale ak je toto Tvoj jediny argument, gratulujem, svetove sudnictvo Ta potrebuje...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no ketze vsetky info ohladom toho kto popravy vykonava ostavaju utajene, tak by som to urobil, si pis ze mam na to gule nakoniec ja by som bol len "nastroj" ziadna zodpovednost by nevisela na mne, nepozeram na to ci chlap abo zena mlady abo stary, skratka je psychopat pozabijal ludi zasluzi si to.. v podstate je to job. ako kazdy iny. zase ale sudcom by som byt urcite nechcel, aj ket zastavam nazor ze najlepsie pre toho typka bude smrt.
nakoniec niekto musi robit aj take veci..
ps: uz sa tesim na karmu down...
Sculptus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sculptus »

Tak uznavam, ze zabit dvoch ludi a styrikrat prebit je trochu neadekvatne, trochu dost.
Ale Mary Bell tiez vrazdila, a to ked mala 11, a diagnostikovali jej chorobu, poslali ju na cvokaren, kde bola do dospeleho veku, pustili ju a teraz ma rodinu a zije sporiadany zivot. A teraz si predstavte maleho osemrocneho chalana ako caka na trest smrti a pocuva vsetky tie procedury ako stat nariadil aby zomrel a usmrti ho injekcia :? to mi pride trochu silnejsia kava ako ta vrazda - a do velkej miery ignoranstvo voci nemu. Hovorim, neni za seba zodpovedny, su zanho zodpovedni rodicia. Ktovie ci mu ten foter vysvetlil uplne vsetko. Pripomenulo mi to Ostre Ocko (Deadeye Dick) od Kurta Vonneguta..
Ja nie som za trest smrti uz vseobecne, a pri tom malom uz toboz nie.. :roll:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

IMO psychiatríu, ak doktor uzna ze to nie je vychovou, ale psychickou poruchou, potom mozno ten trest smrti...
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

boa co tu niektory pichuju, ze nemal ho co ucit so zbranou. LOL :!:

v amerike mozes legalne polovat s dozorom od 11 rokov, pomery su tu trocha ine. a nech nikdo nehlada v tomto chybu, resp., ze mal pristup k zbrani, alebo ze ho v mladom veku naucili obsluhovat zbran. ja som ten pristup mal prakticky odmalicka, so zbranami som vyrastal, A NIKDY V ZIVOTE SOM ANI NEPOMYSLEL, ze by som ju coilen chytil bez povolenia, nieto na niekoho namieril a spustil.

JEDNOZNACNE CHYBA VYCHOVY, otec svoj trest uz dostal, mlady ho len vykonal... lenze bohuzial to je nelegalne, a povedzme si narovinu, pre spolocnost z neho asi vela nebude. ael co s nim? ja sam neviem povedat
26lukas26
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 26lukas26 »

Trest 3-5 rokov v nápravnovýchovnom zariadení. By bolo ok
Napísať odpoveď