Pravidelne vypadky...Co stym?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Eko
Medium Expert
Medium Expert

Pravidelne vypadky...Co stym?

Príspevok od používateľa Eko »

nazdar...mam takyto problem...z routra D-link DWL-2100AP ide kabel do switcha ZyXEL ES-108A a z neho do ostatncyh PC,ale internet ide len chvilku takych 5 minut a potom napise ze ombedzene alebo ziadne pripojenie lenze ked vypnem z elektriky switch a po chvilke zapnem zasa to ide chvilku...a co je ceresnicka,ked dam kabel z d-linku priamo do sietovky na PC alebo NB tak to ide bez vypadkov..tak isto som to skusal aj s wifi routrom airlive WL-5460AP zapojim kabel od d-linku a z airlivu do switchu tak to chvilku ide a zasa to vypadne a po vypnuti switcha z elektriky zasa ide ,ale ked sa pripojim cez wifi tak to ide zasa normalne bez vypadkov...switch som kupoval novy tym to isto nieje .. nemate niekto takuto skusenost??kabel ma asi 120 metrov a islo to bez poruchy viac ako 3 roky. dik za rady..
Hextall
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hextall »

Mne to tiež robil router od Edimaxu. Pomohol nový firmware.
Eko
Medium Expert
Medium Expert

no lenZe ci zostanu nakonfigurovane porty ... lebo zevraj nie ,neviem co je na tom pravdy ,ale isto to vyskusam ... diky
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Preco by novy switch nemohol sposobovat to co pravdepodobne sposobuje? Chyba sa moze vyskutnut vsade, mne tiez novy router mrzol pravidelne v polhodinovych intervaloch - sunt od SMC. Skus si pozicat nejaky iny switch aby si vylucil prave tuto moznost.
Eko
Medium Expert
Medium Expert

vies islo to 3 roky bez problemov mal som daky mercury a teraz som kupil ten novy a robi to aj v tom aj v tom cize chybu v switchi by som vylucil lebo cez wifi router to tiez pada,ked je kablom zapnuty ,ale ked s wifi tak to nepada
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Problem:
1. Moze byt poskodeny kabel.
2. Robi to iba na tvojom PC?

Riesenie:
1.novy kabel.
2. novy pc
Eko
Medium Expert
Medium Expert

no novy kabel a novy PC to nieje riesenie ... lebo mne to ide ked si zapojim na priamo kabel stale ,ale on musi ist cez switch lebo nan su dalsi ludia pripojeny a ked je vo switchi ide takych 10 minut a koniec a uz nejde net vypnem/zapnem switch a zasa ide 10 minut...cize kabel nemoze byt poskodeny
Napísať odpoveď