GPS lokalizacia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
inkognitto
Star
Star

GPS lokalizacia

Príspevok od používateľa inkognitto »

Ahojte, chcel by som sa opytat, ci je mozne lokalizovat nejaky konkretny GPS primac.Ci to ma nejake unikatne vyrobne alebo nejake ine cislo, ktore je zameratelne trebars cez daku stranku, alebo program, alebo nevem ako. A este aby o tom zameriavany nevedel.
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

uz z nazvu gps prijimac sa da usudit, ze kedze signal len prijima tak sa neda lokalizovat inym prijimacom, gps signal je totiz "jednosmerny"
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Presne ako už bolo napísané. Výnimku tvorí snáď len systém na lokalizáciu, ktorý je na to priamo určený. Napríklad súčasť alarmov u niektorých modelov.

GPS prijímač iba zozbiera údaje o tom, kde presne sa nachádza satelit(y) vo vesmíre. A podľa ich polohy a času za ktorý dostane signál vypočíta svoju polohu. Teoreticky satelit ani nevie o tom, že od neho tvoja GPS berie signál, nemá ju teda ako lokalizovať.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Šéf mi dal dnes zaujímavú otázku ohľadom GPS, na ktorú som vedel odpovedať aj vďaka tejto téme.. :D ale ešte mám podotázku..

Je štandardnou výbavou bežne dostupných GPS systémov určených hlavne na autonavigáciu taká funkcia, ktorá si zapamätá pohyb? Tj. povedzme chodíte s navigačkou celý deň po Slovensku a potom večer by ste si mohli z tej navigačky pozrieť, kde všade ste boli, prípadne, o ktorej hodine ste v ktorom bode na mape boli?

Bol by to tiež spôsob lokalizácie, síce nie "on-the-fly", ale až potom dodatočne. Napr. na mobile mám soft SmartComGPS, v ktorom si môžem uložiť svoje trasy. Majú podobnú funkciu aj štandardné GPSka do auta?

:)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

brm napísal:Majú podobnú funkciu aj štandardné GPSka do auta? :)
Malo by to byť úplne bežné. Funkcia "Track log"
V iGo to je na 100% takže u všetkých navi typu Mio, Panasonic a podobne s tým počítaj, a mám pocit že som to v menu Garminu videl taktiež.

Existujú (ak to bol pokyn od šéfa) aj špeciálne zariadenia na trackovanie pohybu firemných áut, aj so softvérom, počítaním spotreby, kontrolou max. rýchlosti atď. Tie sú naviac neoj*bateľné, Tracking v GPS navigácii môžeš vypnúť kedy chceš.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Určite nebude kupované špeciálne sledovacie zariadenie, kúpi sa akurát jedna z najlacnejších a najobyčajnejších navigácii. Ale ak sa bude dať tracking vypnúť, je to OK..

Vďaka pekne.. ;)
Napísať odpoveď