RAM - Otázka

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

RAM - Otázka

Príspevok od používateľa Nyssow »

Zdravím,

Mám Zákl. doska: Intel Rio Vista D945PVS (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN), Čipset zákl. dosky: Intel Lakeport i945P, a mám tam 2x512MB Kingston. A teraz by som si tam chcel dokúpiť ešte 2GB, asi 2x1GB KIT tiež Kingston. A chcem sa spýtať či je jedno na akej frekvencii budú tie 2GB, ktoré tam dokúpim, alebo majú mať takú istú frekvenciu tie 2 staré 512MB? Ďakujem.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nemusia mať rovnakú.. môžu mať aj vyššiu/nižšiu.. ale tie rýchlejšie sa vždy prispôsobia pomalším.
Mixalesko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Mixalesko »

brm napísal:Nemusia mať rovnakú.. môžu mať aj vyššiu/nižšiu.. ale tie rýchlejšie sa vždy prispôsobia pomalším.
ramky musia byt rovnakeho typu, myslim tym stare ddr=nove ddr, frekvenciu môzu mat rovnaku alebo vyssiu, ak je frekvencia vyssia prisposobia sa, ale nemoze to byt nejako vysoka hodnota, v manuale od dosky si zisti aku max. frekvenciu ram znesie doska
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Mixalesko napísal:... frekvenciu môzu mat rovnaku alebo vyssiu, ak je frekvencia vyssia prisposobia sa...
A nizsiu mat nemozu, ci ako? Ked vyberiem tu staru s nizsou frekvenciu, restartnem pc a dam tam potom tu staru s nizsou frekvenciou, tak mi uz nenabehne???
Mixalesko napísal:... ale nemoze to byt nejako vysoka hodnota...
Co je to vysoka? Ked zvlada vyrobcom udavany takt napr. 500Mhz pri DDR, tak nemoze ist napr. na 266? Hlupost.
Mixalesko napísal:... v manuale od dosky si zisti aku max. frekvenciu ram znesie doska
Toto je platne len ohladne setrenia financii, keby tam dal aj ramku s vyssou frekvenciou, ako doska zvladne, tak to vie v biose nastavit, ak sa tak nestane automaticky.
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

RAM

Príspevok od používateľa asterix3691 »

No kludne nemusia mat rovnaku frekvenciu len davaj pozor napr . na to ak budes kupovat lebo je 2 GB ram : DDR 1 , DDR 2 , DDR 3 tak aby si kupil taku aku mas dosku inak ti nepojde
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

DDR su mi jasne, chcel som vediet ako je to s tou frekvenciou, dakujem za odpovede.
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Daktyl napísal:DDR su mi jasne, chcel som vediet ako je to s tou frekvenciou, dakujem za odpovede.
Ram-ky nemusia mat rovnaku frekvenciu
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

takze: RAMky nemusia mat rovnaku frekvenciu, pobezia max. na frekvencii najpomalsej z nich.

Pekne ti to s tou RAMkou vyjde :) predpokladam, ze mas 32bitovy system, to tie 3GB su tak akorat ;)

So zapojenim dual-channel ale budes mat mozno problem. Teoreticky by to malo ist, ak das tie 512 na dual, aj tie 2x1GB. Velmi tomu ale neverim. Mozno by som teda zapremyslal nad jednym modulom 2GB. Neskor, ak by si presiel na 64bit system, by si mozno este vzdy mohol prikupit druhy 2GB modul.
Napísať odpoveď