Mám taký "menší" problém. Odpálila sa mi elektronika na disku WD4000AAJS a nejak sa mi nedarí zohnať tento model. Bol by som rád ak by mi niekto poradil model s kompatibilnou elektronikou (ide len o dočasné riešenie kvôli záchrane dát).
Mám možnosť hodiť tam elektroniku z WD3000JS, to však jedine v prípade, že nezoženiem nič iné. Plošák na ňom totiž vyzerá dosť odlišne. S pripojením by som na stole problém síce nemal, ale obávam sa nekompatibility.
Vopred ďakujem za radu.
HDD WD4000AAJS - výmena elektroniky
-
wintermute
Light Star
Re: HDD WD4000AAJS - výmena elektroniky
nebolo by výhodnejšie dať disk firme ktorá poskytuje záchranu dát, než si zaobstarávať další disk?
Toto by mal byť jednoduchý úkon, takže to moc stáť nebude
http://www.zachrana-dat.sk
Toto by mal byť jednoduchý úkon, takže to moc stáť nebude
http://www.zachrana-dat.sk
-
wintermute
Light Star
Re: HDD WD4000AAJS - výmena elektroniky
keď si pozriem ich orientačný cenník tak s formátom ext4 by ma to vyšlo 100€ (v prípade, že by mi uznali zľavu na isic tak 70€) bez DPH samozrejme.
Po vytiahnutí obsahu disku môžem darcovi orgánov vrátiť jeho elektroniku späť a normálne ho nasadiť. V prípade že mi to nepodarí, tak mi stále ostáva možnosť zveriť to do rúk špecializovanej firmy, ktorá koniec koncov aj tak bude potrebovať médium, kam uloží dáta, ktoré z disku vytiahne. Čiže disk budem musieť kúpiť tak či tak a ak sa mi to podarí urobiť samému, tak ušetrím 70€ plus DPH. Ale aj tak ďakujem za odpoveď.
(komentáre k formátu ext4 a jeho nevýhodám pre tento prípad si prosím nechajte pre seba)
Takže jednoduchšie by to síce bolo, ale výhodnejšie určite nie.
Po vytiahnutí obsahu disku môžem darcovi orgánov vrátiť jeho elektroniku späť a normálne ho nasadiť. V prípade že mi to nepodarí, tak mi stále ostáva možnosť zveriť to do rúk špecializovanej firmy, ktorá koniec koncov aj tak bude potrebovať médium, kam uloží dáta, ktoré z disku vytiahne. Čiže disk budem musieť kúpiť tak či tak a ak sa mi to podarí urobiť samému, tak ušetrím 70€ plus DPH. Ale aj tak ďakujem za odpoveď.
(komentáre k formátu ext4 a jeho nevýhodám pre tento prípad si prosím nechajte pre seba)
Takže jednoduchšie by to síce bolo, ale výhodnejšie určite nie.