Kupovanie letenky cez net
Kupovanie letenky cez net
cauko. predvcerom (utorok 9.2.) som si kupil 2 letenky na stranke www.ryanair.com. platil som ich VISA kartou. Ucet mam v anglickej banke LLOYDS TSB. Uz je stvrtok a stale mi z uctu peniaze neubudli. Chcel by som sa spyta Vas ludi kt. mate skusenosti s kupovanim leteniek cez net a hlavne v Anglicku ze ci je to v poriadku...
dakujem
dakujem
-
tomasso
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kupovanie letenky cez net
ked som jja od nich bral letenky, tak mi peniaze vzalo az po 5 dnoch.
-
zuzkazuzka
VIP
Platil si debetnou či kreditnou kartou? Majú iný spôsob zúčtovania.
Každopádne, niekedy ti aj pri platbe v obchode debetkou, peniaze ubudnú z účtu o pár dní.
Každopádne, niekedy ti aj pri platbe v obchode debetkou, peniaze ubudnú z účtu o pár dní.
platil som debetnou... ked mi stahne tak napisem... dakujem vam
-
hojko
Site Admin
zuzkazuzka: Skor by som to napisal tak, ze pri platbe v obchode sa ti spravi okamzite rezervacia, take peniaze pouzit nemozes, ale medzi obratmi sa to objavi napr. az o tri dni.
...a zda sa mi ze platit kreditnou kartou sa cez net asi ani neda. niesom si isty. zda sa mi ze kreditna karta nema vzadu cisla kt. sa zadavaju pri platbe cez net.
kreditna ako napr. v unicredit bank pri ucte euro 26 vzadu cisla nema a tak sa s nou ani neda platit.
kreditna ako napr. v unicredit bank pri ucte euro 26 vzadu cisla nema a tak sa s nou ani neda platit.
-
zuzkazuzka
VIP
Na to si ako prišiel? Jasné, že má čísla a jasné, že sa ňou dá platiť za nákupy cez net. Ja napríklad na nete platím LEN kreditkou.
-
seth82
Darca
Tu nejde o to, či ti to strhli z účtu - priorita číslo jedna - došiel ti potvrdzujúci email? Ak áno, tak sa nemáš čoho obávať, ak nie, máš problém. Mimochodom, na debetných kartách v Lloyds sa to zobrazuje ihneď v rozdieli medzi aktívnym zostatkom účtu a dostupným zostatkom, vykryje sa to po 2 alebo 3 pracovných dňoch. Je jasné, že sa dá platiť samozrejme aj kreditkou, kreditky sú čo sa týka bonity jednotlivca na oveľa vyššej úrovni a preto nie je dôvod, prečo by tam mali byť také obmedzenia. Ja používam kreditky American Express, MasterCard, Visa Platinum a fungujú podobne ako debetné, akurát že v prípade ich použitia prechádzaš cez viacero bezpečnostných prvkov...
takze je piatok a peniaze mi uz stiahlo.
vsetko je ok aj ten mail mam s tym potvrdzujucim cislom kt. budem potrebovat na online check-in
dakujem vam vsetkym za rady
vsetko je ok aj ten mail mam s tym potvrdzujucim cislom kt. budem potrebovat na online check-in
dakujem vam vsetkym za rady
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
a nevie niekto ako je to u ryanair so stornovanim leteniek? vratia nieco?
http://www.ryanair.com/en/questions/can ... sed-flight
Mas tu letenku stornovat...tak ju radsej prebookuj na niekoho ineho, ponukni ju za nejaku dobru cenu na nete a snad sa ti niekto chyti. Zalezi od toho kam letenka je a v akej dobe, lebo tak mesiac dopredu sa da kupit letenka za 15€...co je fakt smiesna suma pri stornovani.
Mas tu letenku stornovat...tak ju radsej prebookuj na niekoho ineho, ponukni ju za nejaku dobru cenu na nete a snad sa ti niekto chyti. Zalezi od toho kam letenka je a v akej dobe, lebo tak mesiac dopredu sa da kupit letenka za 15€...co je fakt smiesna suma pri stornovani.
ja mám takýto problém: práve som si vytlačil letenky cez net, avšak na letenkách nemám žiaden travel document - čiže nemám tu napísané číslo pasu a ani občianskeho - ak tomu dobre chápem, tak na letenke si oni žiadajú, aby to tam bolo, avšak pri opetovnom tlačení ma už nepúšťa k vyplneniu týchto cestovných dokumentov a vždy mi píše: Passenger's details are already added. čo s tým, môžem ísť aj s týmito letenkami, na ktorý je iba meno, dátum a číslo rezervácie - nebude tam pokuta?
NIe, netlac si nic, chod na letisko s pasom a oni sa uz o teba postaraju!Totim napísal:ja mám takýto problém: práve som si vytlačil letenky cez net, avšak na letenkách nemám žiaden travel document - čiže nemám tu napísané číslo pasu a ani občianskeho - ak tomu dobre chápem, tak na letenke si oni žiadajú, aby to tam bolo, avšak pri opetovnom tlačení ma už nepúšťa k vyplneniu týchto cestovných dokumentov a vždy mi píše: Passenger's details are already added. čo s tým, môžem ísť aj s týmito letenkami, na ktorý je iba meno, dátum a číslo rezervácie - nebude tam pokuta?
Ano postaraju sa a radi, za manipulacny poplatok, ked robil check-in on-line tak to po spravnosti mal vytlacit.NIe, netlac si nic, chod na letisko s pasom a oni sa uz o teba postaraju!
@totim: zober tie boardtickets + pas, malo by to byt ok
oni sa už o teba postarajú: už sa raz o mňa takto postaralo sky europe (bastardi);
no neviem, lebo keď som posledne letel do štokholmu, tak čísla pasu som tam mal (teda ak sa dobre pamätám). teraz mám iba na letenke ten škaredý čiarový kód + meno + dátum odletu + destinácie... veď v pondelok uvidím na letisku
no neviem, lebo keď som posledne letel do štokholmu, tak čísla pasu som tam mal (teda ak sa dobre pamätám). teraz mám iba na letenke ten škaredý čiarový kód + meno + dátum odletu + destinácie... veď v pondelok uvidím na letisku
Zase az tak radikalne to neriesim
to je pravda, ale ku tomu passu/obcianskemu stale vytiahnem telefon a tam im ukazem mail, s kodom...
no, ale keď ryanair si vyslovene žiada, aby si letenku vytlačenú na A4 a spolu s číslom travel document... avšak mne tam píše, že moje cestovné dokumnety už boli skôr poskytnuté, tak je neviem....
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2010, 20:43)
no už som späť z výletu... bolo fajn a vôbec netrebalo mať na letenke čísla pasu a ani občianskeho... ináč brusel je fest v pohode...
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2010, 20:43)
no už som späť z výletu... bolo fajn a vôbec netrebalo mať na letenke čísla pasu a ani občianskeho... ináč brusel je fest v pohode...
peniaze nestrhnú hned mam tiež lloydsku debet a cestujem raynerom ale hore ti ukáže dostupny zostatok už mínus tie letenky
zaúčtuje ti to ale až o pár dní .,,.,.
jj na ryaneri je naprd že musíš mať vytlačeu letenku
a ked nemáš ako ja 40 € ale učíme sa na vlastných chybách
jj na ryaneri je naprd že musíš mať vytlačeu letenku