Zarastanie nechtov na nohách

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa M@rt1n »

caute no a som v pi*i zase ale tentokrat je to prava noha ale zatial to vyzera len na zapal alebo nvm pri chodzi to neboli ked si to trosku stlacim tak hej je to take cervene co s tym?? bo netuzim ist zase k doktorovi stlacat to nebudem (radsej) tak pordte co na to alebo iba ten doktor :?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

M@rt1n napísal:caute no a som v pi*i zase ale tentokrat je to prava noha ale zatial to vyzera len na zapal alebo nvm pri chodzi to neboli ked si to trosku stlacim tak hej je to take cervene co s tym?? bo netuzim ist zase k doktorovi stlacat to nebudem (radsej) tak pordte co na to alebo iba ten doktor :?
daj si pod nechet vatu po celej dlzke tej strany kde to boli aby ti to ten nechet trochu nadvihlo a za 1-2 dni ani nebudes vediet ze si nieco mal, teda u mna to tak funguje
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

no vyskusam to a este zacalo ma to bolet ked som si vytrhol taku haluz :D proste daco mi tam trcalo a ja som to vysklbol a bolo
tusko
Novice
Novice

AU

Príspevok od používateľa tusko »

zaregistroval som sa sem iba kvoli tejto teme,pretoze mi budu sthavat nech a chcem vediet pravdu boli to ale bo nie :cry: +mam tam dive maso co stym spravia?bol som dneska u chirurga a on to chcel okamzite strhnut ale povedal som ocovi ze NIKDY!!!!sestricka ale kivala zhlavou ze to nettreba strhnut ...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: AU

tusko napísal:zaregistroval som sa sem iba kvoli tejto teme,pretoze mi budu sthavat nech a chcem vediet pravdu boli to ale bo nie :cry: +mam tam dive maso co stym spravia?bol som dneska u chirurga a on to chcel okamzite strhnut ale povedal som ocovi ze NIKDY!!!!sestricka ale kivala zhlavou ze to nettreba strhnut ...
Myslím si že doktor vie viac než sestrička :wink: a k tomu strhnutiu no mne strhávali nechet dostal som 2 inekcie ktoré fasa boleli ale dalo sa to vydržať a potom som už nič necítil :D čiže jediné čo na tom bolí je tá inekcia a potom už len keď prestane účinkovať to trochu bolí (ako koho mňa to nebolelo vôbec) :wink:
terry36
Novice
Novice

Príspevok od používateľa terry36 »

ETieNne napísal:Neviem či je to k téme ale čo robiť keď mi zmodral celý neht na nohe od behania? :D
Tak mam rovnaky problem , aj ked ono sa to ako problem nejavi, pretoze to vobec neboli ale je to divne, lebo najskor to bola len taka mala skvrna a za tyzden sa mi to roztiahlo na cely necht takze neviem fakt co s tym , ale nechcem to nechat len tak, kedze to uz mam viac ako tyzden a nemizne to. Vdaka za kazdu radu :)
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

tak ja s týmto mám problém už zhruba od 14 rokov(a to mám už 20),už som bol na 4 operáciách pričom už som to mal na oboch nohách,mojim najväčším problémom je že sa hrozne potím a potom sa mi to rýchlo zapaluje...no nič ale už som sa s tým nejak zmieril
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Ja som mal problem na palci lavej nohy, Odkedy si ale spravne striham nechty (dorovna) tak s tym uz problem nemam. Chvilu to trvalo ale uz je pokoj.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

meffisto napísal:Ja som mal problem na palci lavej nohy, Odkedy si ale spravne striham nechty (dorovna) tak s tym uz problem nemam. Chvilu to trvalo ale uz je pokoj.
presne tak :wink: ale ked som s tym mal problem tak som si to vyoperoval sam :D tak strasne som sa bal strhnutia nechtu ze som si to v bolestiax vystrihoval sam...bolest jak svina ale vydrzal som to..lepsie ako strhovat necht :aasmile19: ale je pravda ze treba velke sebazaprenie aby sa nato clovek odhodlal :)
mattdeamon24
Novice
Novice

necht

Príspevok od používateľa mattdeamon24 »

nazdar chcel by som poradit neviem ci je to zarastene ale je to trochu naopchnute a hnis tam nie je sem tam ale to uplne minimum mam to asi mesiac a pol a k*revsky sa bojim ist na to vytrhnutie ci operaciu ci co to je proste k chirurgovi ani ma to vobec neboli ked chodim alebo tak ale ked do niecoho s tym narazim tak to boli aj sa pusti krv rozmyslam ze pojdem na tu pedikuru lebo keby som mal ist za chirurgom za peniaze co by som na neho vyhodil by som si kupil devinku a zabil bud jeho alebo seba :D ale teraz fakt nejake rady by sa hodili ze ci pomoze ta pedikura bo na nejakom fore som cital prispevok od pediatricky a ta pisala ze uplne bez problemov a bolesti sa to da odstranit ten necht skalpelom takze HELP :)

//autoeditácia príspevku ( 23 Aug 2009, 22:35 )
nazdar chcel by som poradit neviem ci je to zarastene ale je to trochu naouchnute a hnis tam nie je sem tam ale to uplne minimum mam to asi mesiac a pol a k*revsky sa bojim ist na to vytrhnutie ci operaciu ci co to je proste k chirurgovi ani ma to vobec neboli ked chodim alebo tak ale ked do niecoho s tym narazim tak to boli aj sa pusti krv rozmyslam ze pojdem na tu pedikuru lebo keby som mal ist za chirurgom za peniaze co by som na neho vyhodil by som si kupil devinku a zabil bud jeho alebo seba :D ale teraz fakt nejake rady by sa hodili ze ci pomoze ta pedikura bo na nejakom fore som cital prispevok od pediatricky a ta pisala ze uplne bez problemov a bolesti sa to da odstranit ten nech skalpelom takze HELP :)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

v prvom rade daj foto jak to vyzera , neze chytis gangrenu :D
mattdeamon24
Novice
Novice

necht

Príspevok od používateľa mattdeamon24 »

to je ono co tam ten necht chyba to som si skusal vystrihnut ho inak co ja viem ani to neboli ani nic a je to uplne suche
Prílohy
00.jpg
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

TAk tymto som si bohuzial presiel aj ja a dam va jednu radu obiednat sa na pedikuru tam vam te nechet daju doporiadku ako mne chodil som chirurgovy s tym nechtom mal som tam uz zive maso a bolo to dost bolestive doktor mi tam ako keby vrtal takou voskovou ticinkou a dal mi nato jod a zafacoval . toto som podstupil asi 10 krat zakazdym to tak strasne bolelo no dovidenia . to ze sa da strhnut nechet som ani nevedel
A casom to zmyzlo no nechet rastol stale nahovno tak som chodil asi 1mesiac na pedikuru odbornicke . ostrihlaa mi pekne nechty proste profesionalne . teraz si hlavne nechty pilnikujem ostriham si ich tak opatrne len rovno a obrusim pilnikom . ono po takejto skusenosti si davate zalezat jak mate nechty ostrihane aspon ja .
Hlavne prajem pevne nervy komu sa nieco taketo stane a doporucujem v prvom rade is k chirurgovi ked ste poisteny tak mate vysetrenie zadarmo .
a v druhom rade minimalne 1mesiac chodit na pedikuru nieco to stoji , ale stoji to zato . ja som mal tento problem skoro Pol roka a vytrpel som si mrte raz sa mi to vratilo lebo som si ten nechet nevedel poriadne odstrihnut . a zacali sa problemy znovu preto doporucujem navstevovat nejaky cas pedikuru .
Ako posledne riesenie je tu strhnutie celeho nechtu stym chvala bohu nemam skusenosti
Ale ako som pisal vytrpel som si dost a asi 80% uspechu je spravne odtrihnuty ten nechet inac sa vam bude to zive maso stale robit a bude sa to len zhorsovat lebo nechet rastie rovno do ziveho masa preto sa to tak vola . cize ked na konci nechta mate ostru hranu ktora rastie do masa tak mate problem a je to dost citlive prave preto prve co treba spravit je odborne odstrihnut nechet , ja som to pokaslal a odstrihol som ho zle a musel som pockat kim mi dorastie lebo sa to nedalo odstrihnut . nemohol som hrat futbal ani moc behat . takze ked mate tento problem
v prvom rade navstivit chirurga
nehat si odstrihnut nechet tam alebo ist na profesionalnu pedikuru .
a obmedzit futball . a vsetko spolocne z behanim .
ono to zacne zacervenanim koze okolo nechta potom sa to zapali zacne to hnisat ale nemusi , zozciatku to troska boli no den co den sa to bude zhorsovat lebo nechet rastie a koza sa hoji ale nestiha sa zahojit lebo ked sa pohybujete tak mate palce v pohybe a nechty posobia tlak na tu oslabenu kozu okolo nechta a je viac nez pravdepodobne ze sa zapal zvacsii a cim je to vacsie tym to viac boli .
Mne osobne nechet odstrihli u chirurga a nasledne nato som chodil asi 1mesiac na pedikuru kde sa mi pekne starali o nechty aby rastli spravnym smeroma aby tam hlavne neboli ziadne ostre hrany. ono sa vam hned ulavi ked mate ten nechet spravne odstrihnuty.
no este stale sa musi zahojit ta koza okolo cize spravne odstrihnutie toho nechtu je podla mna 80% uspechu to zive meso sa uz nebude mat z coho robit ked je nechet spravne zastrihnuty .
hlavne treba dezinfikovat jodom , prilozit na postihnutu oblast gazu z jodom a zafacovat palec obvazom .
dufam ze moje rady niekomu pomozu tento problem som mal v 17tich rokoch a dodnes nemam z nechtami ziadne problemy. ale hlavne chodte hned chrirugovy lebo ked sa vam to velmi zhorsi tak nebude ina moznost ako strhnut cely nechet ale vzdy je moznost len ci zvladnete tolko bolesti .
sry za gramatiku :) ,ale pisal som to z iphonu z postele :D
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: necht

Príspevok od používateľa IMI »

mattdeamon24 napísal:to je ono co tam ten necht chyba to som si skusal vystrihnut ho inak co ja viem ani to neboli ani nic a je to uplne suche
odporucam palec poriadne vyumyvat a nechat vymocit vovode asi 30min , neskor na to naliat alpu a co sa da vystrihat noznicam az po maso od nechtu :P
filko33
Novice
Novice

Re: Zarastanie nechtov na nohách

Príspevok od používateľa filko33 »

Mám 16 rokov. Pred dvoma rokmi som pred Vianocami začal v palci na pravej nohe cítiť bolesť a za pár dní mi to zanisalo a strašne to bolelo. Vtedy som ani netušil čo to je. Mal som to na jednej strane palca. O tri mesiace, čiže niekedy v marci som bol na chirurgii v Nemocnici v Šaci (KE), kde mi najprv vyliečili zápal a potom mi lekár vystrihol po dĺžke časť nechta, ktorá bola zarastená.
Mnohí tu píšete, že zákrok hrozne bolel, injekcia nepomáhala a aj potom boli tie bolesti strašné. Neviem, či som mal len ja šťastie, ale nič z toho som nezažil. Je síce pravda, že injekcia bolela a dosť, ale to bola posledná bolesť čo som cítil. Keď sa bojíte, trochu klamstva neuškodí...keď sa ma lekár po injekcii pýtal či ešte cítim prst, tak som zaklamal a povedal že hej a pichol mi pre istotu ešte jednu injekciu :D . Aj po injekcii je to ešte stále váš prst, takže niečo cítiť budete. Bol to taký zvláštny pocit a tváril som sa pri tom asi dosť divne, lebo som s napätím čakal kedy to zabolí, no nič nebolelo. S tým tvárením som prestal až keď sa ma lekár opýtal či to bolí že sa tvárim tak divne :D . Prst mi obviazali a prišiel som domov, kedy injekcia vyprchala, to som nepocítil. Žiadna bolesť a trápenie. Po troch dňoch som išiel na preväz a po ďalšich troch nasledoval záverečný kúpeľ v harmačeku a slávnostné ukončenie môjho trápenia :D . Po celý ten čas od zákroku som fungoval normálne, bez bolesti som chodil, jedinou nevýhodou bolo to, že som si nemohol obuť topánku lebo obväz bol veľmi veľký.
Rok som mal svätý pokoj, ale presne pred rokom sa mi to vrátilo. Bolo to presne na tom prste na rovnakej strane a aby toho nebolo málo, tak sa to urobilo aj na druhej nohe, na obidvoch stranách palca. Až do dnes mám palce na nohách v takom stave. Bol to rok trápenia a múk. Teraz ľutujem, že som sa k chirurgovi nevybral skôr. Je to hrozná bolesť, niekedy viac, niekedy menej. Niekedy len keď chodíte, niekedy aj keď nehybne ležíte tak to bolí ako sviňa. A to nehovorím o zakopnutí-vtedy som si prial zomrieť :D . Ponožky som musel nosiť iba čierne, aby nebolo vidno presakujúcu krv a hnis. Hanbil som sa ukázať bez ponožiek, lebo to vyzerá naozaj hnusne. Tŕpol som pri každom kroku, aby mi náhodou niekto nestúpil na nohy. Niekedy sa mi len tak z ničoho nič pustila krv. A nebolo jej málo. Nepomohli ani babkine recepty (paradajka,slanina), ani rôzne mastičky, dokonca ani všemocný a všadeoslavovaný Vyšňovského balzam, ktorý sme zháňali na chirurgii a lacný nebol. Nepomohli ani viaceré domáce "samooperácie" kedy som sa snžil vybrať zarastajúci necht spod mäsa. Vždy sa mi zlomil niekde v polovici. Na istý čas to síce pomohlo, ale keď tá zlomená polovica dorástla tak som bol opäť na začiatku. A to nehovorím o tom, že po týcho "operáciách" naša kúpelňa,umývadlo a vaňa vyzerali ako po nejakej zabíjačke-všade sama krv. Niekedy som aj zo zúfalstva rozmýšľal, či si ten prst nebude lepšie odrúbať :D
Nakoniec som sa ale rozhodol, že zajtra idem definitívne na chirurgiu, nech mi hoci aj odreže celý prst bez umŕtvenia. Veď ten rok trápenia bol neplnohodnotný život v strachu a bolesti. Potom tu napíšem ako to dopadlo. Viem že to nebude trvalé riešenie, ale na istý čas budem mať pokoj. A keby už nič nepomohlo, možno naozaj pouvažujem o tej sekere a rúbaní .. :D :D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Nic mf idem do toho :D ziadne bocne strihanie ^^
filko33
Novice
Novice

Príspevok od používateľa filko33 »

Takže pred dvoma týždňami v utorok som bol prvýkrát na chirurgii. Prvé čo lekár povedal keď zbadal moje prsty bolo že prečo som preboha neprišiel skôr. Povedal, že dnes urobí ten horší palec (kde som mal zarastené obidve strany) a niekedy nabudúce ten lepší. Mamu poslal čakať von do čakárne. Pichol mi injekciu-mesocain a nebolo jej málo. Injekcia dosť bolí, zvlášť keď s ňou v prste točí. Ľutoval som, že som neprišiel na chirurgiu skôr, lebo na prste som už mal rozšírený taký zápal a mal som tam toľko hnisu, že mesocain nezabral úplne. Keď dopichal aj poslednú injekciu, zobral kliešte a niekoľkými zúrivými pohybmi mi asi na trikrát strhol celý necht. Bol to dosť nepríjemný pocit, ale nenazval by som ho bolesť. Bolelo to až keď po strhnutí mi tam začal s niečím škrabať. Škrabal presne na tie hnisavé miesta, kde injekcia nezabrala a preto to tak bolelo. Prst mi zaviazali a po vlatných som došiel k autu. Cestou domov som ale musel ešte v aute zobrať Ibalgin, pretože prst začínal stále viac bolieť. Prišiel som domov, obväz bol celý krvavý, ľahol som si na posteľ, vyložil nohu vyššie a bolesť do 15 min. prestala. Nasledujúce dni som chodil s paličkou, ale nie kvôli bolesti, ale nechcel som nohu zaťažovať, aby mi prst nekrvácal. Medzitým mi lekár predpísal antibiotiká Augmentin proti zápalu, ktoré mali dosť nepríjemné vedľajšie účinky. V piatok som išiel na preväz, kde bola dosť nepríjemná sestrička a snažila sa mi bez odviazania strhnúť obväz z prsta v celku. Strašne to bolelo, krv tiekla ako pri zákroku. Lekár povedal, že druhý prst ešte nebude robiť, obviazal mi tento a poslal domov. Medzitým som si užíval ťažkosti s antibiotikami. Celý týžden mi od nich bolo zle, úplne som stratil chuť do jedla a vyvrcholilo to v sobotu neznesiteľnými kŕčami v bruchu, zvracaním a hnačkou. Tak som musel Augmentin predčasne vysadiť. Týždeň po zákroku-v utorok som išiel na druhý preväz, ten už ale nebolel. Ani vtedy mi ale nechcel spraviť druhý prst a tak som na dva dni išiel do školy. V piatok ma čakal tretí preväz a lekár sa rozhodol, že mi spraví aj druhý prst. Tam som mal necht zarastený iba na jednej strane. Opäť mi nepichal injekcie, tie boleli, ale potom som necítil už vôbec nič. Vytrihol mi 1/4 nechta po dľžke. Po príchode domov bol obväz tiež krvavý, ale nebolelo to skoro vôbec, nemusel som brať ani Ibalgin. Ten prvý prst som si už v nedeľu mohol sám rozbaliť a mal som si ho vykúpať v harmančeku a vyčistiť. To isté aj v pondelok. Dnes som bol na štvrtý preväz s prvým prstom a prvý s druhým :D . Tie prsty po zákroku nevyzerajú najlepšie, (na módnu prehliadku sa nechystám :D ) ale spoň to už nebolí. Obidva prsty si mám máčať v harmančeku a natierať si to prípravkom Scholl Toenail softening solution na zmäkčenie nechta. Na budúci týždeň mám prísť ešte raz na kontrolu a to je všetko. Takže po piatich návštevách chirurgickej ambulancie (+ jedna ma ešte čaká) , bolestiach s palcami aj bruchom, vymeškanými hodinami v škole je nakoniec so všetkým koniec. Dúfam, že nie zase len dočasne. Ale nabudúce budem vedieť, že nemá zmysel čakať, zbytočne si len spôsobujem ďalšie bolesti, ale treba prísť hneď, kým to ešte nie je také zlé. Odporúčam vám, nečakajte, čím skôr pôjdete, tým menej bolestivé to bude.
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

mne sa teraz stalo podobne ako tu kolegovi pri behani len s tym ze som bosou noho kopol do lopty a zle sadla... a teraz mi zacina modrat necht, da sa to nejako napravit alebo cakat kym vyrastie ??
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No modrého nechtu sa nezbavíš. Ak je modrý celý, tak trvá zhruba rok, kým celý odrastie. Mám s tým bohaté skúsenosti - už 2 - krát sa mi stalo, že som mal nechty úplne modré :D
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

zatial nie je modry, len namodraly, ono je to dva dni cerstve :-D a cely neni zasa len taka polovica zhruba
Napísať odpoveď