Ay linux do PC 400MHz, 256MB RAM

Všetko ohľadom Linuxu...
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ay linux do PC 400MHz, 256MB RAM

Príspevok od používateľa Brahmin »

Zdravim chcel by som sa opytat aky linux by ste mi odporucili na konfiguraciu
Celeron 400MHz
256 MB SDRAM
10GB HDD
PCI VGA ?
Nieco pre cloveka ktory pozna Windows XP a PC vyuzije na internet + jednoduche hry (napr. arkanoid, alebo nejake karty), prehravanie hudby.

Teoreticky by na tom slo aj XP, len som chcel nieco aby bol ten PC sviznejsi a myslim ze Linux je celkovo sviznejsi.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Ay linux do PC 400MHz, 256MB RAM

Príspevok od používateľa hrban »

asi najnižšie požiadavky má Puppy linux zaberá cca 100MB no neviem ako vyzerá, ako tam rozbeháš zvuk, grafiku...ale rozhodne skús ten by mal byť najsvižnejší
Ďalej je tu ubuntu/Xubuntu minimálne požiadavky spĺňaš no nebude to ono, ale je to asi najlepšie pre niekoho kto je zvyknutý na okná
btw je tu aj možnosť winXP fundamental edition to je pre staršie PC osekaná verzia XP
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

Ubuntu radsej nie. Skusal som to na podobnej zostave. Uz ked nejake *buntu tak urcite nie s gnome. Ale s niecim menej zravym. napr XFCE. samozrejme zakazat cim viac zbytocnych demonov/sluzieb. Ako odporuca kolega vyssie. Skus puppy a ked nepresvedci tak skusaj dalej. tu je clanocek, ktory by ta mohol nasmerovat http://www.linuxexpres.cz/hardware/linu ... -preco-nie
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Ubuntu, no miesto gnome LXDE. Nieje to az take konfigurovatelne ako gnome, no ma to naozaj minimalne naroky na HW.. existuje aj odnoz ubuntu, ktora pouziva LXDE ako default. Vola sa lubuntu. Neviem v akom stadiu je vyvoj, no LXDE prostredie sa da nahodit na akykolvek linuxovy system. Do ubuntu staci pridat repozitare, a nainstalovat. Pri prihlaseni si vyberies miesto gnome LXDE, a ficis.
http://lxde.org/
Flexor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Flexor »

Skus napriklad debian + e17 alebo nieco ine. Ale ak chces co najcisteksi system tak archlinux popripade naj ti pôjde gentoo ale to je strasne zlozite.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

No vzhladom na to ze dotycny pozna maximalne tak Win XP, Archlinux a Gentoo by som vobec nevytahoval ako moznost. (A chcem videt ako by si na tom 400Mhz CPU kompiloval aplikacky) Arch zamestnal aj mna samotneho na par dni (kym som ho nainstaloval a ponastavoval do konecnej podoby), a to sa nepovazujem za zaciatocnika.
e17 je dobra volba, no je natolko odlisne od vsetkeho ostatneho, ze by som ho osobne neodporucal. Ak ma ale clovek chut, da sa z toho vytrieskat fakt pekny desktop, pricom naroky su hadam este mensie ako pri LXDE.
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

skus toto

VectorLinux Light Edition:

The Light Edition maintains the VectorLinux philosophy of speed and stability, but is designed for older computers, for those with hard disk space concerns, for those who are not easily able to download a full 700MB ISO, or for those who appreciate bloat-free, fast computing. It is based upon the lightweight and fast JWM and Fluxbox window managers. It is supplied with Opera as the browser/email/chat client and also includes some of the applications found in our Standard Edition. This distro edition is usable on computers with only 64MB of RAM.

http://vectorlinux.com/products
Napísať odpoveď