Mam take 2 mensie problemy.
Kupil som notebook ACER1410 s predinstalovanym Windowsom 7 a 250GB HDD:
1.ako zistím či je tam spravená nejaká zaloha alebo nejaky recovery disk alebo nieco podobne? problem je ze to nema cd-rom takze nemam k tomu ani instalacku win...
2.HDD nemam rozdelený, je tam iba jedna partícia a to "C" na ktorej je nainštalovaný win. Potreboval by som ho rozdelit na dva disky "C" a "D" bez toho aby som stratil nejake data a nemusel potom reinstalovat win.
Potom sa chcem este opytat, ked si spravim druhu partíciu "D", a neskor by som chcel nacitat tu zalohu, zmiznu mi data aj z "D" alebo iba z "C"?
diky
P.S. : Partícia "C" ma iba 220GB a pritom HDD ma 250GB. Podla mna je tych 30 urcenych na tu zalohu winu ale neviem mohol by mi s tym niekto poradit pls?
Acer 1410 - win 7 -rozdelenie HDD
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Acer 1410 - win 7 -rozdelenie HDD
Drivery najdes na tejto stranke teda ofiacialnej
http://www.acer.cz
Na rozdelenie mozes pouzit napr. soft paragon manager 10.
Co sa tyka toto ze ma 220 a nie 250 moze to byt tym ze tam mas nainstalovany win, nejaky ten soft a tiez to ze cely 250 nema 250 gb ale menej.
http://www.acer.cz
Na rozdelenie mozes pouzit napr. soft paragon manager 10.
Co sa tyka toto ze ma 220 a nie 250 moze to byt tym ze tam mas nainstalovany win, nejaky ten soft a tiez to ze cely 250 nema 250 gb ale menej.
takze zistil som ze zalohu windowsu to ma spravenu.
len sa chcem opytat ze ked rozdelím ten HDD a potom ked budem chciet obnoviť windows, zostanú mi data na tej novej partícii co vytvori?
len sa chcem opytat ze ked rozdelím ten HDD a potom ked budem chciet obnoviť windows, zostanú mi data na tej novej partícii co vytvori?
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ak rozdelis disk na viac casti tak tie novo vytvorene bude prazdne a ostatne veci budu na C: takze to staci len prekopirovat. Ale skor by som si spravil v acronicse zalohu potom mozes vsetko naformatovat a rozdelit disk vo win bez straty nejakych dokumentov kedze ich budes mat zalohovane na disku.