pocuj...7r. mam CRT monitor...kazdy den sedim pri pc 4h...a ked je nejake volno tak asi 12h....a ziadne zmeny zraku nepocitujem...vsetko je ako ma byt...podla mna je CRT lepsie nez LCDSilmer napísal:urcite si priplatit a kupit LCD monitor , ak ho uz nemas... a nepouzivat CRT monitor..kedze CRT monitory poskodzuju zrak urcite viac ako LCD
Zrak, oči a PC - dioptrie, šošovky, okuliare, starostlivosť
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Kazdy si stoji za svojim ...
To je rovnako ako CRT vs. LCD, Benzin vs. Diesel, Intel vs. AMD, nVidia vs. ATI
Niekto preukaze fakty ze jeden je lepsi ako druhy ... Vid. LCD vs. CRT a v priebehu 15min niekto trepne ze CRT je pre neho lepsie ze z LCD mu na ociach vybehli zili, ze ho stipu oci, ze ho boli hlava atd.
Pritom z Fyzikalneho hladiska je porovnavanie CRT a LCD jednoznacne vyhra pre LCD. Svetlo je Polarizovane, Rovnomerne, Stale pri akejkolvek obnovovacej frekvencii.
Pritom CRT je tvorene pomocou Elelktoronoveho dela ktore osvetluje vrstvu aktivneho Luminofloru, co vyzaruje do prostredia velke mnozstvo elektoronov, svetlo je nestale a prerusovane, + je vyzarovane do prostredia niekolko nasobne vacsie mnozstvo Elektromagnetickeho Ziarenia ako pri LCD.
Stale je tu omielane to ze niekomu sa zmeni zrak ...
Zrak sa meni tak ci tak, ci cumis do monitoru alebo nie to nemeni.
Zalezi to od zivotospravy, mnozstva svetla v miestnosti, frekvencie zmurkania, typu zobrazovacieho zariadenia, vzdialenosti od obrazu atd...
To je rovnako ako CRT vs. LCD, Benzin vs. Diesel, Intel vs. AMD, nVidia vs. ATI
Niekto preukaze fakty ze jeden je lepsi ako druhy ... Vid. LCD vs. CRT a v priebehu 15min niekto trepne ze CRT je pre neho lepsie ze z LCD mu na ociach vybehli zili, ze ho stipu oci, ze ho boli hlava atd.
Pritom z Fyzikalneho hladiska je porovnavanie CRT a LCD jednoznacne vyhra pre LCD. Svetlo je Polarizovane, Rovnomerne, Stale pri akejkolvek obnovovacej frekvencii.
Pritom CRT je tvorene pomocou Elelktoronoveho dela ktore osvetluje vrstvu aktivneho Luminofloru, co vyzaruje do prostredia velke mnozstvo elektoronov, svetlo je nestale a prerusovane, + je vyzarovane do prostredia niekolko nasobne vacsie mnozstvo Elektromagnetickeho Ziarenia ako pri LCD.
Stale je tu omielane to ze niekomu sa zmeni zrak ...
Zrak sa meni tak ci tak, ci cumis do monitoru alebo nie to nemeni.
Zalezi to od zivotospravy, mnozstva svetla v miestnosti, frekvencie zmurkania, typu zobrazovacieho zariadenia, vzdialenosti od obrazu atd...
-
Trance.Boi
Light Expert
LCD nezari, oci z nej v extremnich pripadech boli az po 12 hodinach. Z CRT jsem trpel migrenama, zrak se mi zhorsoval. Doma mam LCD, v praci LCD a samozrejme notebook s LCD. vyjimecne sedim u CRT kdyz nekomu neco spravuju ale to neni dlouho. Takze oci me uz nepali, clovek neni tak unaveny.. pro ty co tvrdi ze CRT je lepsi... nebudu je presvedcovat, protoze je to asi jako presvedcovat fandy Intelovskych dvojadrovych kalkulacek, ze jejich pseudoprocesor nic neumi.. taky vam nebudou verit 
-
AXO
Professional
co je lepsie pre oko/mozog, alebo vseobecne, ked su zrenicky roztiahnute, alebo stiahnute ? osobne si myslim, ze asi tak niekde pri strede(ani to ani to)
mal som 3 roky 17" crt, potom 3 roky 17" lcd a teraz mam 22" lcd, kedze som pc nemal skor, tak som nebol zvyknuty, preto to tak asi bolo, ze som maval bolesti krcnej chrbtice, hlavy a unavz oci(rezanie, alebo ako to nazvat) ked to to vymenil za lcd, uz som nemal take problemy, takze to mohlo byt koli zvyknutiu, alebo monitoru(netrufam si to urcit sam), potom som zacal citat knihy, nemyslim ebooky, ale normalne tlacene, ked som bol zacitany a neuvedomoval som si ze postupne ubuda svetla a podobne, tak som musel stale viac zaostrovat a podobne..... nedavno v skole sme mali mapu(preberali sme maturitnu temu velka britania - AJ) a nejake keci o vlade tam boli, nemohol som na to zaostrit, takze si myslim, ze to moze byt skor knihami ako monitormi....
este sa chcem opytat, je lepsie mat farebne schema do modra ci cervena na monitore?
mal som 3 roky 17" crt, potom 3 roky 17" lcd a teraz mam 22" lcd, kedze som pc nemal skor, tak som nebol zvyknuty, preto to tak asi bolo, ze som maval bolesti krcnej chrbtice, hlavy a unavz oci(rezanie, alebo ako to nazvat) ked to to vymenil za lcd, uz som nemal take problemy, takze to mohlo byt koli zvyknutiu, alebo monitoru(netrufam si to urcit sam), potom som zacal citat knihy, nemyslim ebooky, ale normalne tlacene, ked som bol zacitany a neuvedomoval som si ze postupne ubuda svetla a podobne, tak som musel stale viac zaostrovat a podobne..... nedavno v skole sme mali mapu(preberali sme maturitnu temu velka britania - AJ) a nejake keci o vlade tam boli, nemohol som na to zaostrit, takze si myslim, ze to moze byt skor knihami ako monitormi....
este sa chcem opytat, je lepsie mat farebne schema do modra ci cervena na monitore?
-
The Calvin
Star
no tak zvykom urcite neprejdu bolesti a to vsetko cize podla mojho nazoru je to tym LCD a ktym kniham podla mna zalezi ze kolko krat si sa tak "zacital" a tym padom si si nevsiol stmavenie v miestosti ale zeby si mal neake take problemi od monitoru sa mi nezda cize to budu asi len tie knihy
btw tie schemy by ma tiez zaujimali lebo na nieco tam len su
btw tie schemy by ma tiez zaujimali lebo na nieco tam len su
Kód: Vybrať všetko
http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate_page.php?page_id=51289-
uplink
VIP
Re: PC vs Zrak
Nechcem zakladať novú tému, tak to šupnem sem. Prosím Vás neviete o nejakých prípravkoch, kvapkách, prírodných prípravkoch, čomkoľvek čo je kľudne aj drahé a ťažko zohnateľné čo podporuje zrak? Čiže uvoľnuje očné svalstvo, či už úponové, alebo priamo zrakové, vyživuje očný nerv a očné organely, atď. atď. atď...
Ďakujem za akékoľvek rady, v tejto sfére som trošku mimo, tak si nechám veľmi rád poradiť...
Ďakujem za akékoľvek rady, v tejto sfére som trošku mimo, tak si nechám veľmi rád poradiť...
Re: Zrak, oči a PC - dioptrie, šošovky, okuliare, starostlivosť
Tiež sa o toto v poslednej dobe zaujímam, zatiaľ používam večer očné kvapky Refresh, ktoré mi odporučila mama. Je to celkom príjemne pre oči, keďže ich mávam relatívne suché. Sú to v podstate "umelé slzy".
http://www.sosovky-kontaktne.sk/2/178/o ... 15-ml.html
Kód: Vybrať všetko
Očné kvapky Refresh poskytujú okamžitú upokojujúcu úľavu a dlhotrvajúci komfort. Očné kvapky Refresh nahradzujú vlastné slzy a poskytujú oku umelý ochranný film, a tým chránia Vaše oči proti škodlivým okolitým vplyvom ako sú smog, horko, vietor, klimatizované priestory, práca pred monitorom.
Kvapky Refresh bránia vysýchaniu povrchu oka a pomáhajú odplavovať prachové častice. Refresh neobsahuje konzervačné látky, ich použitie je teda veľmi šetrné. Môžu sa používať i bez lekárskeho predpisu.
-
uplink
VIP
Ďakujem za radu, hmm ja mám opačný problém, mne večer oči slzia a jemne hrejú. Čiže by som potreboval skôr niečo čo by mi oči odkrvilo a schladilo, ale nechcem moc chémiu. Nepoznáš nejaké prípravky, tabletky, nejaké špeciálne kvapky, alebo dačo? Visine je fajn, ale nie na každodenné použitie 
Visine je marketing. Behni do lekarne a kludne sa porad s magistrou, predlozi ti aj znacky co si v zivote nepocul. Alebo sa informuj u ocnej lekarky. Nepodcenuj ani ocne gely - aspon zo zaciatku to sice nie je nic prijemne, ale da sa na to zvyknut. Kazdy vecer ked lahnes spat, si to prsknes pod mihalnice, zavries oci a spis.
-
uplink
VIP
KoCi presne na to som myslel. Hmm, že zbehnem do lekárne a uvidím čo mi poradí. Spýtam sa na tie gély. Som písal viacmenej preto, že mám známeho ktorý bol v tibete či akej ázijskej diere a tam sa naučil špeciálne cviky na oči - zrak. A teraz po pár rokoch čo to cvičí nepotrebuje okuliare, a ako mu telo stárne, tak mu sa mu zrak zlepšuje. Známy je ale v keli niekde a s ním aj jeho cviky + mu tam poradili nejaké bylinky. Tak som myslel niečo na ten štýl.
-
MrMarosko14
Novice
noo ked som kazdy den sedel za Bookom tak ma oci neboleli. teraz sa stale ucim aaa oci mi idu rachnut. a stale mam okuliare. takze ucenie je horsie... inak v izbe mam 120 w svetla 2x 60 w ziarivky. najhorsie je ked mam knihu a je leskli papier. strasne... potom vecer mam pocit ze pismenka vytahujem z papiera. mam oci ako vevericka p...
aa riesenie v lete si dam zoperovat oci dioptrie pojdu prec aaa dufam ze potom sa mi to nebude zhorsovat.
Lesklý papier, to je strašné, našťastie keď tak rozmýšľam stretávam sa tým hlavne pri časopisoch. Ja som si kúpil skvelé moderné lesklé plasty na monitore (Samsung T220) a klávesnici (Razer Arctosa). Už som to aj oľutoval. Nie je to až také zlé, no nabudúce už len matné materiály.
Mne oči slzia keď to preženiem s PC. Povedzme, že som tak 4 hodiny (pracovné dni) na PC normálne. A v ten deň som 5 a viac. (ráta sa do toho aj PC, mobil atď .., ale hlavne som na PC).
No oči mám suché stále. S tým že mám aj problémy so sklovec-om. Prejavuje sa asi ako drobné pohybujúce sa nečistoty v očiach keď pozerám na bledé farby (biela stena, obloha). Niektorý majú až blýskanie v očiach (mne sa to už asi tiež parkrát stalo, hlavne keď mám veľmi suché oči). Koho to zaujíma nech si pozrie viac na nete o tom. Zatiaľ na to používam ten refresh, no asi pôjdem za očným, sú na to aj nejaké silnejšie kvapky (suchý sklovec).
Potom sem pls uplink hoď keď Ti niečo poradia, aj nejaké cviky keď nájdeš. O tej operácií dioptrií rozmýšľam aj ja, ale až po 18.
Mne oči slzia keď to preženiem s PC. Povedzme, že som tak 4 hodiny (pracovné dni) na PC normálne. A v ten deň som 5 a viac. (ráta sa do toho aj PC, mobil atď .., ale hlavne som na PC).
No oči mám suché stále. S tým že mám aj problémy so sklovec-om. Prejavuje sa asi ako drobné pohybujúce sa nečistoty v očiach keď pozerám na bledé farby (biela stena, obloha). Niektorý majú až blýskanie v očiach (mne sa to už asi tiež parkrát stalo, hlavne keď mám veľmi suché oči). Koho to zaujíma nech si pozrie viac na nete o tom. Zatiaľ na to používam ten refresh, no asi pôjdem za očným, sú na to aj nejaké silnejšie kvapky (suchý sklovec).
Potom sem pls uplink hoď keď Ti niečo poradia, aj nejaké cviky keď nájdeš. O tej operácií dioptrií rozmýšľam aj ja, ale až po 18.
vela ludi ospevuje tuto knihu http://dobry-zrak-bez-bryli.wgz.cz/file/13645123 osobne som to neskusal ale idem to skusit v najblizsom case
// kniha v prilohe
// kniha v prilohe
- Prílohy
-
- dobry_zrak_bez_bryli.pdf
- (449.45 KiB) 123 stiahnutí
-
Grim
Darca
...na tú stránku sa dostanete tak že kliknete v ľavom menu na Texty a potom tam je len jedno pdfko, tak to je ono...
Skusal cviky podla tej knihy niekto?
Ja som skusal, ale nie podla tejto knihy, ale podla inej, od tusim polskeho autora(samozrejme prelozena), mimochodom podobna ale osobne sa mi zda lepsia, hlavne cviky, ktorych je omnoho viac ako v tejto knihe. Mama bola na jednom lieceni kde vsetky tieto cviky boli vyucovane priamo autorom knihy v prirode(odtial zobrala knihu ale uz neviem ci zadarmo alebo ju kupila
). Ale jej to dajak vyrazne nepomahalo(skoro vobec), nemala taku vydrz, ale zas nosi dost silne dioptrie, takze mozno u nej treba sa tomu viac venovat. Uz prve cviky vam dodaju ociam ulavu(mne teda dodali) a budete sa citit lepsie a pri vacsom usili by sa vam mal zlepsit(ak nosite okuliare) aj zrak(mne zatial nie, ale uz dlhu dobu necvicim a nie vsetky cviky som cvicil). A ked nie zlepsit, tak aspon udrzat. Ja ich uz necvicim, ale poslednu dobu sa k nim vraciam.
Kniha http://www.martinus.sk/?uItem=69921
Kniha http://www.martinus.sk/?uItem=69921
Re: Zrak, oči a PC - dioptrie, šošovky, okuliare, starostliv
ja osobne pouzivam uz druhy rok pripravky s obsahom Luteinu- co je prirodny karotenoid a mozem povedat ze unava a ostrost videnia sa vyrazne zlepsila. Konkretnu znacku nebudem uvadzat nakolko som vyskusal niekolko vyrobkov a vsetky sa mi zdali rovnako ucinne, pripadne dalsie info cez spravu..
-
Soviet
Darca
Dovolim si obnovit temu po par rokoch, nakolko si vsimam, ze v praci, kde clovek sedi za PC ma poslednu dobu fakt unavenejsie oci atd.
Pouzivate nejake okuliare? Zacal som sa pokukovat po Gunnar-och, ktore su vychvalovane, len clovek si nieje isty ci je to to najvhodnejsie pre oci. Kludne dajte nejake vase postrehy ci zvyklosti, ked dlhsie sedite za pc . Normalne brile nenosim, ale do prace by som kvoli tomuto nejake asi mal.
Pouzivate nejake okuliare? Zacal som sa pokukovat po Gunnar-och, ktore su vychvalovane, len clovek si nieje isty ci je to to najvhodnejsie pre oci. Kludne dajte nejake vase postrehy ci zvyklosti, ked dlhsie sedite za pc . Normalne brile nenosim, ale do prace by som kvoli tomuto nejake asi mal.
Pouzivam Gunnare uz nieco vyse roka a musim povedat, ze sa citim lepsie, ked ich mam. Jedine ked robim nieco s grafikou, tak ich davam dole, inak pri praci/hrani ich stale pouzivam (casto v kombinacii s Flux appkou). Cenovo mi zo zaciatku prisli drahe, ale nelutujem kupu...