Legal / Nelegal XP
Legal / Nelegal XP
Ako je to s legálnosťou (hlavne sa mi jedná, aby systém prešiel kontrolou cez overovanie na internete).
Keď mám teraz nelegálny kľúč v systéme (XP Pro, 32 bit.) a cez overovanie mi neprejde a pri zapnutí PC mi hlási, že to je nelegálne.
Stačí mi keby som si z nejakej licenčnej nálepky niekde (napríklad u kamoša a pod.) opísal CD-Key a zmenil ho vo Windowse? Prešlo by to potom cez overenie na webe?
Dik
Keď mám teraz nelegálny kľúč v systéme (XP Pro, 32 bit.) a cez overovanie mi neprejde a pri zapnutí PC mi hlási, že to je nelegálne.
Stačí mi keby som si z nejakej licenčnej nálepky niekde (napríklad u kamoša a pod.) opísal CD-Key a zmenil ho vo Windowse? Prešlo by to potom cez overenie na webe?
Dik
Re: Legal / Nelegal XP
Najistejšie prejdeš overením pravosti, keď si kúpiš legálny OS.
Keď si zoberieš od kamoša product key, tak overením pravdepodobne neprejdeš. Ak náhodou áno, tak zase kamoš po najbližšom reinstale jeho OS neprejde overením pravosti resp. aktiváciou.
Keď si zoberieš od kamoša product key, tak overením pravdepodobne neprejdeš. Ak náhodou áno, tak zase kamoš po najbližšom reinstale jeho OS neprejde overením pravosti resp. aktiváciou.
Goten > "ten kamos" by mi az tak nevadil. Nie je CD-Key nejako viazany na nejake instalacne cislo (co sa generuje instalaciou a pod.). U mna aktivacia velmi nehorozi, amm corporate verziu, bez aktivacie.
Lenze niekedy to bolo original, ale upgradoval som PC - v podstate novy a u MS uz som velmi nepochodil, ze som menil dosku a podobne kecicky..
Lenze niekedy to bolo original, ale upgradoval som PC - v podstate novy a u MS uz som velmi nepochodil, ze som menil dosku a podobne kecicky..
Product key je ako píšeš viazaný na hw, preto som písal, že ti je "kamošov" pravdepodobne na prt. Keď si mal legálny OS, tak si si to mal vybaviť s microsoftom (odišla ti doska musel si ju vymeniť bla bla) pokiaľ si neuspel, tak si sa slabo snažil 
Goten > Product key... Ale ked zoberiem kluc z inej verzie (nejakej retail) na moju corporate tak by problem v tomto pripade nemal byt. Tie aktivacie su problemom pri OEM licenciach - co som mal aj ja a nepochodil som.
Skús použiť key z toho winu, čo si mal zakúpený a "prepadol" ti kvôli výmene dosky, či ho nezoberie. Ak nie, kúp si nový win. Ďalšia diskusia, ako ti pomôcť s nelegálnou aktiváciou, obídením overenie pravosti alebo použitia nelegálneho product key je proti pravidlám tohto fóra.
Goten > Ten povodny key mi neberie. Nechcem tu ziaden navod ako obist validaciu cez web, to viem aj sam, ide mi o to ake to bude mat nasledky a ci to vobec pojde ked tam supnem iny key. Ide o to, ci sa mi oplati "sniffovat" niekomu PC skrinku aby som videl tu zazracnu nalepku:)
Keď ti neberie pôvodný key (ktorý už si použil na tvojom pôvodnom PC so starou doskou), nezoberie ti ani "kamošov", ktorý už je použitý na jeho PC.
Goten > ale keby som ho vkladal pocas instalacie? vtedy by to mohlo ist, nie? ale zasa neviem ako by to dopadlo keby som vlozil OEM key do retail instalacie.
Zbytočne nad tým polemizovať. Vyskúšaj a uvidíš. Aby si hneď na ostro nemusel reinštalovať pri odskúšavaní win, skús to na virtuálnom PC.
Goten > No jo, skusim a napisem potom ako to dopadlo.