pozicka na byvanie
pozicka na byvanie
ahojte, chcela by som sa informovat aku pozicku by ste nam poradili...
potrebujem dokoncit dom, chceli by sme pozicku asi tak na pol miliona v slovenskych korunach s co najmensim urokom aby sme moc nepreplatili nejaku najlepsiu variantu...
a s moznostou predcasneho splatenia nakolko sa snazime predat pozemok a ked ho predame pozicku by sme hned splatili..
pozicku sme zatial nikdy nemali takze preto sa pytam na rady co by ste nam odporucili diky
potrebujem dokoncit dom, chceli by sme pozicku asi tak na pol miliona v slovenskych korunach s co najmensim urokom aby sme moc nepreplatili nejaku najlepsiu variantu...
a s moznostou predcasneho splatenia nakolko sa snazime predat pozemok a ked ho predame pozicku by sme hned splatili..
pozicku sme zatial nikdy nemali takze preto sa pytam na rady co by ste nam odporucili diky
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: pozicka na byvanie
Pytal som sa mamy, robi vo VUB, hovorila, ze najvyhodnejsie by bolo zobrat si hypotekarny uver, kde sa musi rucit nehnutelnostou, takze v tvojom pripade asi tvojim domom, urokova sadzba ze tam je okolo 5% a da sa v pohode predcasen splatit, alebo potom menej vyhodnejsia pozicka na byvanie, tam ze sa urokova sadzba vypocita podla toho kolko mas rokov, ake mas zamestnanie atd, ale avcsinou byva okolo 10% a vyssie, tam sa da tiez splatit predcasne.
nasi vraveli ze hypotekarna kde sa musi rucit domom je dost nebezpecna hmm? oni chcu nieco kde vela nepreplatia a nie je to nebezpecne a da sa to predcasne splatit povedzme ked to zoberu tearz a mozno o dva mesiace uz to cele splatime...
-
PAuLi3
Darca
tak ked sa ti nezda ta hypotekarna, tak asi ta druha, tak ale tam asi preplatis dost, kedze uroky sa tam hybu okolo 10%, co je pri cca 17000€,takze budes musiet risknut alebo pockat kym predas ten pozemok a tym ziskala peniaze dost
Pri ručení nehnuteľnosťou máš najnižší úrok, takže pokiaľ chceš preplatiť čo najmenej, tak sa to najviac oplatí. Inak si myslím, že najlepšie je informovať sa priamo v bankách alebo na internete, tam nájdeš najaktuálnejšie informácie.
treba si na to vyhradit pomerne dlhy cas, aj niekolko mesiacov a systematicky studovat vsetky banky a ich ponuky. A az po zvazeni vsetkych pre a proti sa rozhodnut. Osobne si myslim ze mozno robite chybu ked sa snazite predat pozemok-teraz je pre predavajucich asi to najhorsie obdobie..
tak potom snivajte s nami. Nechapem co je nebezpecne na hypoteke. Ked prides o pracu tak je suma fuk ci mas hypo alebo nejaky spotrebny uver. Dokonca pri velkej krize sa daju splatky hypo odlozit, resp. predlzit dobu splacania. Navyse rucenie vlastnym domovom je asi ta najlepsia motivacia ako co najrychlejsie splatit pozicku.macko9 napísal:nasi vraveli ze hypotekarna kde sa musi rucit domom je dost nebezpecna hmm? oni chcu nieco kde vela nepreplatia a nie je to nebezpecne a da sa to predcasne splatit povedzme ked to zoberu tearz a mozno o dva mesiace uz to cele splatime...
Tie bezucelove, bezblockove, bez potvrdenia o prijme pozicky su fajn, ale urok je 15-20%. co je sakra rozdiel oproti 5% pri hypotekarnom uvere.
Pri hypo navyse mozes robit predcasne/mimoriadne splatky a zalezi len na podmienkach banky kedy je ich mozne realizovat.
sundevil
predcasne splatit mozes bez poplatku vecsinu uverov co sa na financnom trhu ponukaju, resp. sa mi zda ze to nariadenie EU predpisuje, /resp. v najblizsom obodbi vstupi do platnosti
predcasne splatit mozes bez poplatku vecsinu uverov co sa na financnom trhu ponukaju, resp. sa mi zda ze to nariadenie EU predpisuje, /resp. v najblizsom obodbi vstupi do platnosti
-
hojko
Site Admin
gogo956: Momentalne mas za to penale, resp. urok za predcasne splatenie uveru ci hypoteky. Coskoro by sa to vsak malo zmenit, pretoze nariadenie EU je, aby tato moznost predcasneho splatenia bola bez poplatku/uroku/penale. Otazne je, ze kedy to zacne platit a ci sa to bude stahovat aj na tych, ktorym ostava napriklad 5 rokov do konca splatenia 20 rocnej hypoteky.
hojko
podla mna sa to bude vztahovat na vsetky uvery a hypo, aj na tie na 30rokov..
Poznam niektore uverove spolocnosti ktore tuto moznost predcasneho splatenia bez poplatku uz ponukaju dlho, z vlastnej iniciativy./nebudem robit reklamu/
podla mna sa to bude vztahovat na vsetky uvery a hypo, aj na tie na 30rokov..
Poznam niektore uverove spolocnosti ktore tuto moznost predcasneho splatenia bez poplatku uz ponukaju dlho, z vlastnej iniciativy./nebudem robit reklamu/
-
Holubar
Darca
A kedy to ma vstupit do platnosti? Ja mam jeden bezucelovy, kde je 4 % poplatok za predcasne...to by som radsej pockal, ak to je naozaj tak
//autoeditácia príspevku (27 Máj 2010, 0:28)
Tak ten zakon vstupuje do platnosti 11. juna. dnes som volal do CSOB s otazkou, ci sa to vztahuje aj na moj uver z decembra 2009. Zial nie, klucova je vraj zmluva, ktoru som podpisal a v nej su 4 %. Takze zvyhodneny poplatok za predcasne splatenie sa bude vztahovat az na nove spotrebitelske uvery poskytnute po 11.6.2010
//autoeditácia príspevku (27 Máj 2010, 0:28)
Tak ten zakon vstupuje do platnosti 11. juna. dnes som volal do CSOB s otazkou, ci sa to vztahuje aj na moj uver z decembra 2009. Zial nie, klucova je vraj zmluva, ktoru som podpisal a v nej su 4 %. Takze zvyhodneny poplatok za predcasne splatenie sa bude vztahovat az na nove spotrebitelske uvery poskytnute po 11.6.2010