Prevod do zahraničia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Crank25
Light Expert
Light Expert

Prevod do zahraničia

Príspevok od používateľa Crank25 »

Zdravím,potrebujem previesť peniaze z mojho učtu na učet do zahraničia,no neak sa z toho celeho neviem vysomáriť a už mi dochádza trpezlivosť.
Mám učet v mBank aj v Sl. sporitelni.
Čo presne mi k tmu prevodu treba? Stačí mi čislo učtu?
Čo je to to "IBAN" a všetky tie ostatné kolonky? Čo všetko tam musím vyplniť,a čo to znamená?
Budem velmi vďačný za odpoveď.
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prevod do zahraničia

Príspevok od používateľa Holubar »

mBank posiela iba na slovenske ucty, takze treba pouzit SLSP. IBAN je cislo uctu, ale v medzinarodnom formate, cize pri prevode do zahranicia pouzivas prave ten. K uspesnemu prevodu potrebujes este SWIFT kod banky, do ktorej peniaze idu.

Ak posielas peniaze v EUR v ramci EU, tak vyuzi moznost platby cez protokol SEPA a bude ta to stat iba 15 centov, platba prebehne do 3 dni, zvycajne do 2.
Crank25
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Crank25 »

Holubar napísal:mBank posiela iba na slovenske ucty, takze treba pouzit SLSP. IBAN je cislo uctu, ale v medzinarodnom formate, cize pri prevode do zahranicia pouzivas prave ten. K uspesnemu prevodu potrebujes este SWIFT kod banky, do ktorej peniaze idu.

Ak posielas peniaze v EUR v ramci EU, tak vyuzi moznost platby cez protokol SEPA a bude ta to stat iba 15 centov, platba prebehne do 3 dni, zvycajne do 2.

Čiže od tej osoby na ktorej učet chcem platiť si čo musím vypýtať? IBAN jeho učtu a SWIFT kod? Nič iné? To "BIC" ?
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

BIC je to iste co SWIFT, cize tak ako si napisal, IBAN a SWIFT - to su dva udaje potrebne pre prevod penazi na zahranicny ucet
BIC - Bank Identifier Code = swiftový kód danej banky a skladá sa z kombinácie 8 až 11 alfanumerických znakov písaných vždy veľkými písmenami. BIC/SWIFT kód identifikuje príslušnú banku, kód krajiny, sídlo a príp. príslušnú pobočku banky.

Príklad: BIC/SWIFT kód pre OTP Banka Slovenska, a.s. = OTPVSKBX, pre Komerční banka, a.s. Praha = KOMBCZPP
Napísať odpoveď