Problém - potenie hlavy

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Problém - potenie hlavy

Príspevok od používateľa Forsaken »

zdravím

mám taký problém, že sa mi nadmerne potí hlava - to hlavne vlasová a tvárová časť, mám 21, žiadne vážne choroby, len mám citlivú pokožku (podľa lekára).

večer sa sprchujem, ráno zo mňa môžete zotierať pot, a to v podstate nič nerobím iba ležím a spím... cez deň je to horšie keďže vykonávam väčšinu činností, tak sa to len zhoršuje a "spotím sa" za 2-3 hodinky teda hlavne v oblastiach tváre a vlasov, ktoré sa potom rýchlo mastia.....

vedeli by ste mi poradiť, ako sa s tým vysporiadať, pretože skúšal som rôzne kozmetiky no kvôli citlivej pokožke moc neexperimentujem.

díky za tipy a rady.
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Re: Problém - potenie hlavy

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

prosím ťa a prečo si s tým nezbehneš na kožné alebo niekde za lekárom ale pýtaš sa na to práve tu na fóre ? myslím si, že lekár by ti vedel lepšie poradiť....
Forsaken
King
King

TeXnoFile napísal:prosím ťa a prečo si s tým nezbehneš na kožné alebo niekde za lekárom ale pýtaš sa na to práve tu na fóre ? myslím si, že lekár by ti vedel lepšie poradiť....
pretože, som za lekárom bol, brali mi krv niekoľkokrát robili testy atď... a nič nenašli...

a pretože, sa skôr jedná možno o životný štýl nevhodné jedlo, vodu mydlo alebo čo ja viem a pod., keď sa s tým nestretol ok, ale možno niekto zažil niečo podobné prípadne pozná niekoho a preto nevidím dôvod prečo to sem nedať.

ešte dodám, že zo mňa netečú kvapky potu ani nič podobné, len proste po 2-3 hodinách sa až moc lesknem a idem do červena viac ako aby sa patrilo si myslím...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Tento krem si skusal?
http://www.spirig.sk/careline/excipial_deoforte.html

Excipial je velmi dobra kozmetika, urcena hlavne pre citlivu a podrazdenu pokozku, pouziva sa aj u deti, takze by si mal krem bez problemov znasat. Musis ale presne dodrziavat pribaleny navod. :)
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Mne na lesknutie pokozky pomohlo ked som si na tie najhorsie miesta dal trosku alpy...Par kvapiek na vatovy tampon a potries.
Forsaken
King
King

@ Pryja nie neskúšal som, no skúšal som Clean and Clear a pod. no nemám s takýmito prípravkami dobré skúsenosti, ale ďakujem za tip, vyskúšam

@ peterxxx alpu som skúšal, no bolo to ešte horšie.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Zvlastne, este pouzivam Garnier Pure 3v1, je to peeling,maska a este nieco .Ja to pouzivam ako peeling a masku, a ked si to das ako masku tak to tiez pekne zmatnuje plet.Samozrejme treba na to niaky te tyzden, ale staci si to dat 1-2 x za tyzden.
Forsaken
King
King

práve tieto peelingy a masky pre moju pokožku nie sú dobrý nápad, tiež mam tento Garnier Pure a po asi mesiaci používania som nezbadal nič iné, ako po aplikácii asi 2-3 dni že som bol podráždený,a napr. pokožke na nose sa mi začala šúpať a preto je naďalej v kúpelke a zapadá prachom.

nechcel by som túto situáciu riešiť chémiou - teda prípravkami, tabletkami a pod.

skôr by ma zaujímalo v tomto prípade:

je správne umývať tvár teplou alebo letnou prípadne studenou vodou?
je správne používať nejaké sprchové gély alebo radšej obyčajné mydlá?
je správne ráno používať mydlo pri umývaní tváre a pod?
má to niečo spoločné s jedlom?
je možné sa vôbec potenia hlavy sa zbaviť?
čím a ako umývať správne vlasy - aby sa vlasová pokožka nepotila nadmerne, použiť letnú vodu alebo teplú?

a takéto nejaké zásady ma zaujímajú.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Najlepšie je umývať si tvár vlažnou vodou. Extrémne teplá a studená ti ju môže podráždiť, prípadne tá horúca vysušiť. Mydlom sa neodporúča umývať tvár. Len vodou a potom pretrieť pleťovou vodou. Ako si písal, tie všelijaké vody a krémiky ti nepomáhajú. Môže to byť tým, že v snahe zmatniť a vysušiť si pokožku, si ju vysušíš nadmerne a podráždiš a produkuje ešte viac mazu. Asi by bolo najlepšie skúsiť nejaký kozmetiku na citlivú pleť z lekárni. Tam ti priamo aj poradia. Na vlasy tiež vlažnú vodu a nepoužívať šampóny na mastné vlasy- zväčša majú snahu vysušiť vlasy a ako s pokožkou, začnú sa ti mastiť ešte viac. Neviem, či by to mohlo mať súvis s jedlom. To musíš vypozorovať sám na sebe, či ti niečo zhoršuje alebo nie. Celkovo vyvážený jedálniček nič nepokazí. Tuším sa odporúča vyhýbať sa pikantným jedlám. U akých lekárov si bol, ak môžem vedieť? Treba skúsiť kožného, endokrinológa, príčina môže byť rôzna. Neviem, či ti tu niekto poradí niečo konkrétne, ak niečo zaberie, daj vedieť. :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

Forsaken a na vysetreni ladvin si bol?
Nadmerne potenie moze mat za nasledok zla funkcia ladvin...
to ze sa na hlave potis a zacnes sa cervenat je aj dosledok ako si pisal toho ze mas precitlivelu pokozku tzv Prvy typ. Su 4 a prvy je najcitlivejsi a najbledsi typ, su to najcastejsie blondaci alebo rysavi ludia, casto maju aj pehy a su na slnko extremne citlivy a reakcia koze je podrazdenie a nie opalenie. 4 su potom ti hnedokozci ktorym zavidime ako su pekne opaleni v lete.
Ak sa tak potis na tvary, tak si kup tie vreckovky hygienicke a utieraj sa po case...
Forsaken
King
King

@ bolek obaja rodičia pracujú vo fachu s liekmi takže čo robí aký liek, na čo sa používa, a aké sú rôzne príznaky atď. je v rodine bežná diskusia :smt033 ale samozrejme navštívil som aj kožného.

všetko bolo odkazované na pubertu a vývojové zmeny, takže som len vždy tíško prikývol, teraz mi to však začalo vadiť.

s tým jedlom to je tak, že zjem všetko, a moc nepreberám - hlavne teraz na internáte.

momentálne skúšam studenú, vlažnú vodu - a zdá sa že to funguje - problém je však ten, že je to ako pri hrncoch a tanieroch - teplá voda rozpúšťa lepšie, takže umývať sa studenou je teraz menší boj.

@ Polo-X keď som si dával prihlášku do jednej nemenovanej organizácie, potrebovali zdravotné testy, brali mi krv asi 3x a nič sa nenašlo - osobitne na vyšetrení ladvín som nebol - ale myslím, že v tom predchádzajúcom teste by dačo našli.

Som blond - a po opálení nejdem do tmava ale do červena ako prasiatko :mrgreen: no na to som si už zvykol.

a tie vreckovky používam - no je mi to nepríjemné.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

pozri ja mam problem s ladvinami, je to dedicne
moje testy su normal a nic nenasli tiez

takze to mozu mat kludne za nasledok aj tie ladviny bohuzial :? a o nejakej uspesnej liecbe no to neviem nic :evil:
Napísať odpoveď