Policajtska buzeracia
Re: Policajtska buzeracia
No snazim sa pre teba googlit, zatial sa mi nedari, niekde som to len cital, myslim ze aj tu na fore, nejaky ten piatok do zadu....zatial so mnasiel, len toto, ale aj to sa mi zda ako hlupost, necituju tam ziadne zakony ani nic...
Dopravná polícia podľa niektorých právnikov nemôže vyhotoviť fotografiu auta, ktoré prekročilo povolenú rýchlosť, pokiaľ na to nedostane písomný súhlas sudcu.
Dopravná polícia podľa niektorých právnikov nemôže vyhotoviť fotografiu auta, ktoré prekročilo povolenú rýchlosť, pokiaľ na to nedostane písomný súhlas sudcu.
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zaplatil som sek a ty dementny policajti nevedia ani vypisat sek tak som ho musel cely prepisovat na poste. Aspon toto mohli urobit poriadne ked len to robia.
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Zlaty moj, to je clanok z roku 2003
Pouzitie radaru ci inych technickych vymozenosti uz bolo upravene zakonom ci vyhlaskou, staci pogooglit a za minutu to mas urcite najdene.
Ok teda, zostava overenie/alebo neoverenie ostatnuch bodov a protokoloch a inych somarinach...mam pocit, ze to niekto pisal tu na fore, ake ma vodic prava voci policajtom, no nenajdem to ani keby som chcel.
-
hojko
Site Admin
Mas na mysli toto???: http://www.streetparty.sk/doc/pravne_info.htm
Nie nie, to som cital uz davnejsie...toto co si postol ty je take vseobecne, niekto tu raz postol v nejakej teme o autach ci dopravnych nehodach, alebo nieco s tym spolocne. Islo tam presne o to co musi policajna hliadka s radarom splnat nato aby bolo dane meranie pravoplatne, ale ked pises ze sa vyhlasky menili tak asi nic z toho uz.
-
Point
Professional
ano mas pravo si od nich vypytat ten papier resp potvrdenie, ze radar presiel nejakym atestom a podobne.. co je podla mna neskutocna blbost.. lebo ver tomu, ze kazdy radar presiel a myslim, ze kazdeho pol roka aj prechadza takymto testom .. a kazdy policajt ma ten papier.. taketo manevrovanie ti pomoze iba k tomu aby si dostal maximalnu sadzbu
.. ale vyskusaj
Je to celé na smiech. Vlakom chodím už roky každý deň do školy a nespočetne krát sa mi stalo, že keď som šiel vystupovať a prišiel som do chodby, dvere boli ročapené dokorán a to nie len na tých starých herkach, kde sú tie "plieskačky" ale aj na vozňoch, na ktorých by sa mali dvere samé zatvoriť pri rozbiehaní vlaku a byť zaistené.
V praxi je úplne bežné (nehovorím, že správne) presne to, čo si urobil aj ty - teda že ľudia otvárajú dvere, keď vlak ešte úplne nestojí (ale je už pri peróne). Proste mal si smolu na tých policajtov.
Legenda:
Obr1: Klasické plieskačky, ktoré idú otvoriť za jazdy. Niektoré novšie vozne s týmito dverami (a pantogtraf) mali aj poistku proti otvoreniu za jazdy.
Obr.2: Aj tieto dvere (so samozatváraním pri rozbehu a poistkou) som viackrát zažil dokorán počas jazdy.
V praxi je úplne bežné (nehovorím, že správne) presne to, čo si urobil aj ty - teda že ľudia otvárajú dvere, keď vlak ešte úplne nestojí (ale je už pri peróne). Proste mal si smolu na tých policajtov.
Legenda:
Obr1: Klasické plieskačky, ktoré idú otvoriť za jazdy. Niektoré novšie vozne s týmito dverami (a pantogtraf) mali aj poistku proti otvoreniu za jazdy.
Obr.2: Aj tieto dvere (so samozatváraním pri rozbehu a poistkou) som viackrát zažil dokorán počas jazdy.
-
ZappBrannigan
Darca
Frikso napísal:Je to celé na smiech. Vlakom chodím už roky každý deň do školy a nespočetne krát sa mi stalo, že keď som šiel vystupovať a prišiel som do chodby, dvere boli ročapené dokorán a to nie len na tých starých herkach, kde sú tie "plieskačky" ale aj na vozňoch, na ktorých by sa mali dvere samé zatvoriť pri rozbiehaní vlaku a byť zaistené.
Legenda:
Ten obr . 1 je to klasika stary osobny vozen Bdt, dvere otoris ale musis sa zapriet ako povedal Gangy
Ten obr. 2 to su vozne pre vozickarov so zdvihacov plosinou (tzv. Bdshmee), kde by si len tak nenastupil, mozno prestupit z vozna v ktorom sedis, a vystupit tam, ale tam to je o zivot, musis zoskakovat. Ku tym otvorenym dveram : proste bolo to myslene na :
1. ludi ktori otvarali dvere pocas jazdy, A NASTUPOVALI - pekne dlho jazdili na schodikoch, mali pokutu, a skoro sa zabili
2-------------------------||---------------------, A VYSTUPOVALI - dostali pokutu
ty fizli vam chcu iba dobre.