Identifikacne stitky
dog tag + retiazka, vsetko chir. ocel, moznost gravirovania laserom (cierny nezmazatelny popis) - pismo aj jednoduche obrazky. dog tag - 16,9 €, retiazka, priemer guliciek 2 alebo 3 mm, dlzka 40, 45, 50, 55 cm - 5,5 €.Fortune napísal:pytal sa na pliesky, a striebro zvykne tiez cerniet, zvyknu sa nosit retiazky z chirurgickej ocele alebo z cohosi takeho
vsetko to dam na www.js.okshop.eu, kto ma zaujem kontaktujte ma, prip. piste sem. v ponuke tiez klasicke plechove dog tagy, su na spominanej stranke, moznost aj bez graviru.
//autoeditácia príspevku ( 05 Dec 2009, 17:07 )
....este som zabudol - rozmer znamky 30x18 mm, cize mensie ako klasika...
identifikacne stitky
Ja mám doma také vojenské štítky aj s takov čiernov gumov okolo orig a dali mi to tiez razit na stroji podla mna je to chu**** dávať sin to gravírovaťlebo oni v zlatnictve vam najebu take ornamenti jaj to je na takom viete ako spatne

-
Fortune
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: identifikacne stitky
samozrejme si treba povedat co a ako chces vygravirovat, ze ano?jeck2010 napísal:podla mna je to chu**** dávať sin to gravírovaťlebo oni v zlatnictve vam najebu take ornamenti jaj to je na takom viete ako spatne![]()
![]()
![]()
Re: Identifikacne stitky
dog tags sa negraviruju!!!
to sa vyraza!
v skutocnosti je to velmi jednoduchy a rychly postup a je na to nieco ako pisaci stroj alebo pakovy stroj ktory to razi po pismenku
nasiel niekto v bratislave kde to razia? potrebujem dat orazit moje dogsy... dik
p.s. samozrejme ja hovorim o armadnych dog tags nie o takych co dnes nosia rappery a tvaria sa ze je to spert... to je uplne ina kategoria a to nie su dog tags ale ozdoba na krk...
a ta gumicka na nich bola z dovodu aby sa nezaryvali do teba a vzajomne neposkriabali v pripade ci uz padu alebo nejakeho pohybu...
na obrazku je ten druhy zo strojov, pakovy razic
to sa vyraza!
v skutocnosti je to velmi jednoduchy a rychly postup a je na to nieco ako pisaci stroj alebo pakovy stroj ktory to razi po pismenku
nasiel niekto v bratislave kde to razia? potrebujem dat orazit moje dogsy... dik
p.s. samozrejme ja hovorim o armadnych dog tags nie o takych co dnes nosia rappery a tvaria sa ze je to spert... to je uplne ina kategoria a to nie su dog tags ale ozdoba na krk...
a ta gumicka na nich bola z dovodu aby sa nezaryvali do teba a vzajomne neposkriabali v pripade ci uz padu alebo nejakeho pohybu...
na obrazku je ten druhy zo strojov, pakovy razic
mesiac po tom ako si dal vyrazit svoje v municaku som videl nove znamky nasich vojakov a su gravirovane, takze nieje mozne hadzat vsetky dog tagy do jedneho vreca 
-
Fortune
Light Professional
skor by som povedal aby necinkaliPolo-X napísal: a ta gumicka na nich bola z dovodu aby sa nezaryvali do teba a vzajomne neposkriabali v pripade ci uz padu alebo nejakeho pohybu...
to su, ale vyzera to divnejackb napísal:mesiac po tom ako si dal vyrazit svoje v municaku som videl nove znamky nasich vojakov a su gravirovane, takze nieje mozne hadzat vsetky dog tagy do jedneho vreca
no ono cinkanie to nebolo ani tak primarne kedze sa nosili pod uniformou kde nemali vela pohybu, ale samozrejme aj to bol ucel, cize uz tu mame tri ucely tej gumicky
a ja som hovoril o tagsoch z 2 sv a americkych
u nas sa tomu tusim hovori IDecka alebo IZ identifikacna znamka... ak to este ostalo, to neviem, zameriavam sa na 2 sv. vojnu nie na modernu armadu
a vlastne pri slovenskej armade dnes ani neviem ako vyzeraju...
v normandii v obchode dokonca predavaju aj ten raziaci stroj, ale ten co vyzera ako pisaci stroj akurat ze klepe na pliesky
gravirovat tagsy je podla mna zbytocne, razit je rychlejsie a jednoduchsie...
a ja som hovoril o tagsoch z 2 sv a americkych
u nas sa tomu tusim hovori IDecka alebo IZ identifikacna znamka... ak to este ostalo, to neviem, zameriavam sa na 2 sv. vojnu nie na modernu armadu
a vlastne pri slovenskej armade dnes ani neviem ako vyzeraju...
v normandii v obchode dokonca predavaju aj ten raziaci stroj, ale ten co vyzera ako pisaci stroj akurat ze klepe na pliesky
gravirovat tagsy je podla mna zbytocne, razit je rychlejsie a jednoduchsie...
Re:
si si isty tymi udajmi?Fortune napísal:ten obrazok nezodpoveda udajom ktore si pozadoval ty, to su americke, na slovenskych je toto:
SLOVENSKA REPUBLIKA
MENO
PRIEZVISKO
RODNÉ ČÍSLO
KRVNA SKUPINA
edit: inak si niesom celkom isty ci su slovenske znamky takto razene, lebo "SLOVENSKA REPUBLIKA" je vela pismen na jeden riadok, slovenske znamky som mal davnejsie v ruke a boli nejakou inou technologiou robene
co mam dat na druhy stitok?
chcel som si objednat razenie na municaku, ale pozrel som sa do jedneho armyshopu v nitre
POROVNANIE:
Miesto.........MUNICAK.SK__________NITRA
ID znamka....1,70€________________3,50€
Razenie........6,50€________________0,13€ za pismeno
Postovne......4,00€________________0€
Druh............Razenie na stroji_______gravirovanie (po mojom zmetenom/znechutenom vyraze ma ubezpecovala, ze je to velmi podobne vyrazeniu...som zvedavy...nemala nic na ukazku)
Obmedzenie...4 riadky po 14 pismen__neviem (ale kedze to nieje na stroji moze tam toho natlacit viac)
moja otazka znie, ako mam napisat krvnu skupinu "pozitiv" alebo iba "+" (zalezi mi na tom aby boli totoznes originalmi)
na municaku nerazia interpunkcne znamienka a ani "+-"
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2010, 14:25)
nasiel som nieco taketo...
[obrazok]
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2010, 14:35)
nasiel som tuto stranku: http://chcem.to.szm.com/
-
Fortune
Light Professional
Ano som si isty tymto udajom, ktory citujes, kedze to mam od slovenskeho vojaka
ja mam zas razene v Prahe, udajne original strojom
http://www.zbranebrymova.com/dogtag.php
vyzeraju ako na obrazku prilozenom, pismena su vrazene zhora
ja mam zas razene v Prahe, udajne original strojom
http://www.zbranebrymova.com/dogtag.php
vyzeraju ako na obrazku prilozenom, pismena su vrazene zhora
- Prílohy
-
- DogTag.jpg (46.83 KiB) 7357 zobrazení
Zdar,
Mam otazku na vas, tie us stitky co mate na obrazku take dnes nosi nasa armada v sucasnosti?
lebo nemam tusenie ze co dnes maju a ani co tam maju napisane... ???
a obrazok od Fortune to su razene stitky a od Rad8) su gravirovane... v sucastnosti vobec neviem co sa pouziva ale americania maju tusim stale razene aj v sucastnej armade... to vsak neviem isto.
Mam otazku na vas, tie us stitky co mate na obrazku take dnes nosi nasa armada v sucasnosti?
lebo nemam tusenie ze co dnes maju a ani co tam maju napisane... ???
a obrazok od Fortune to su razene stitky a od Rad8) su gravirovane... v sucastnosti vobec neviem co sa pouziva ale americania maju tusim stale razene aj v sucastnej armade... to vsak neviem isto.
Hoj all... po prečítaní tohto vlákna, by som chcel prispieť aj ja svojou troškou do mlyna a uviesť aj pár vecí na pravú mieru, teda ak to nevadí.
Tak po poriadku. Najprv niečo z histórie: Názov Dog Tags (Psie známky), je zaužívaný od 19. storočia, kedy v Nemeckej cisárskej armáde vytvorili systém evidencie vojakov podla vzoru evidencie psov v Mníchove, a Berlíne
Ale kedže sa tu bavíme o US dog tags tak idem hlavne o tom. Len v krátkosti prvé náznaky nejakej identifikácie sa začali za občianskej vojny v USA kedy si vojaci všívali do uniforiem paieriky z menom a adresou aby v prípade smrti alebo zranenia mohli upovedomiž ich blízkych. V niektorých prípadoch ryly identifikáciu aj na vnútornú stranu pracky opasku.
Prvé štandartizované zavedenie známok v USA bolo v prvej svetovej vojne, uznesené ministerstvom vojny a boli považované ako súčasť výstroja každého vojaka a museli sa nosiť výhradne pod uniformou a každý vojak bol za svoj tag zodpovedný, boli kruhového tvaru vždy vo dvojici z identickou ražbou, zavesené na kožennom alebo plátenom remienku, známka na kratšej časti sa posielala pri smrti vojaka posielala na ministerstvo vojny alebo hlavné veliteľstvo aby sa mohli upovedomiť príbuzný a v konečnom dôsledku aj k sledovaniu štatistík, druhá známka zostávala na krku vojaka k neskoršej identifikácii, ak nebolo možné telo hneď prepraviť na územie USA.
Funkcia a postup pri odoberaní známok zostáva dodnes nezmenený.
Druhá svetová vojna
Samozrejme ako každá iná súčasť výstroja aj tags sa vyvíjali. V druhej vojne sa používali Dog tags tzv "notched" . Vyznačovali sa malým polkruhovým výsekom na konci známky. Robili sa vždy z kovu nepodliehajúcemu korózii a z kovu, ktorého bol v čase vojny momentálne dostatok, Hliník, ocel, alebo meď. Medzi US vojakmi v druhej svetovej vojne išla fáma, že výsek na konci známky slúži na násilné otvorenie ústnej dutiny kvoli vloženiu známky na neskoršiu identifikáciu. V skutočnosti však išlo o výrobný proces, pretože raziace stroje v 40-tych rokoch mali úchyt ktorý takúto stopu na známke zanechal.
Čo sa týka informácii razených na známky odlišovali sa podla ozbrojenej zložky, v ktorej daný vojak slúžil (ak by mal niekto záujem o presné znenie na požiadanie postnem)
Spravidla však vždy išlo o krvnú skupinu, meno, identifikačné číslo, vierovyznanie a rok očkovania proti tetanu. Vínimkou nebolo ani dodatočné razenie pri preočkovaní.
Vietnam
Počas vojny vo Vietname vznikla nutnosť "tichého" boja. Reakciou vojakou čo sa týka dog tags bolo, že si ich začali zlepovať dohromady čiernou páskou aby o seba plech nevidával žiadny zvuk. Druhou alternatívou bolo jednu známku nosiť na krku a druhú v bote. Obe alternatívy boli prijateľné. Populárnym sa stalo aj nosenie otvarača na konzervy P38 na retiazke so známkou.
V súčastnosti sa používajú tzv. Rubber bands(gumičky alebo tlmítka), ktoré dokonale spĺňajú tento účel.
Zloženie a podoba:
Dog tags sa skladajú z dvoch plieškov obdĺžnikového tvaru s identickou ražbou na dvoch retiazkach, jedna je dlhčia 60 cm a druhá kratšia 10,25 cm (štandart US Army)
Retiazky boli spočiatku klasického očkového tvaru z klipom na pripnutie známky.
Neskôr sa začali používať tzv ball-chain, čiže guličková retiazka s identickými rozmermi avšak s možnosťou individuálnej úpravy pre každého vojaka.
Zaujímavosť: Zajatý americký vojaci si pomocou guličiek na retiazke zaznamenávali dni v zajatí(kratšia znamenala týždne, dlhšia dni)
Pri odchode z armády každému vojakovi jeho dog tags ostávajú.
btw:ja som si svoje tags dal robiť v ČR na origo US stroji , vyzerá to teda aspoň identicky
s prácou som spokoný, no bohužial retiazka, ktorú k tomu dávajú a ktorú kúpiťe aj v každom Army shope je na prd, pretože neni stalines steel ale iba mosadzná a postriebrená, zaprvé je z toho zelený krk a zachvílu zozelená až zčernie. takisto nie su dodržané rozmery, ale to si každý môže upraviť ako potrebuje veľká retiazka sedí, ale malú tam dávajú 14 cm čo vyzerá hrozne pretože druhá známka potom moc visí. Ja som ju upravil na 12 a pripadá mi to ideálne...to len pre info.
Takisto rátajte s tým, že tlmítka(gumičky) sa po čase v strede roztrhnú, ale v každom lepšom armyshope sa to dá kúpiť zvlášť aj retiazka aj gumičky stojí to pár halierov.
Tak po poriadku. Najprv niečo z histórie: Názov Dog Tags (Psie známky), je zaužívaný od 19. storočia, kedy v Nemeckej cisárskej armáde vytvorili systém evidencie vojakov podla vzoru evidencie psov v Mníchove, a Berlíne
Ale kedže sa tu bavíme o US dog tags tak idem hlavne o tom. Len v krátkosti prvé náznaky nejakej identifikácie sa začali za občianskej vojny v USA kedy si vojaci všívali do uniforiem paieriky z menom a adresou aby v prípade smrti alebo zranenia mohli upovedomiž ich blízkych. V niektorých prípadoch ryly identifikáciu aj na vnútornú stranu pracky opasku.
Prvé štandartizované zavedenie známok v USA bolo v prvej svetovej vojne, uznesené ministerstvom vojny a boli považované ako súčasť výstroja každého vojaka a museli sa nosiť výhradne pod uniformou a každý vojak bol za svoj tag zodpovedný, boli kruhového tvaru vždy vo dvojici z identickou ražbou, zavesené na kožennom alebo plátenom remienku, známka na kratšej časti sa posielala pri smrti vojaka posielala na ministerstvo vojny alebo hlavné veliteľstvo aby sa mohli upovedomiť príbuzný a v konečnom dôsledku aj k sledovaniu štatistík, druhá známka zostávala na krku vojaka k neskoršej identifikácii, ak nebolo možné telo hneď prepraviť na územie USA.
Funkcia a postup pri odoberaní známok zostáva dodnes nezmenený.
Druhá svetová vojna
Samozrejme ako každá iná súčasť výstroja aj tags sa vyvíjali. V druhej vojne sa používali Dog tags tzv "notched" . Vyznačovali sa malým polkruhovým výsekom na konci známky. Robili sa vždy z kovu nepodliehajúcemu korózii a z kovu, ktorého bol v čase vojny momentálne dostatok, Hliník, ocel, alebo meď. Medzi US vojakmi v druhej svetovej vojne išla fáma, že výsek na konci známky slúži na násilné otvorenie ústnej dutiny kvoli vloženiu známky na neskoršiu identifikáciu. V skutočnosti však išlo o výrobný proces, pretože raziace stroje v 40-tych rokoch mali úchyt ktorý takúto stopu na známke zanechal.
Čo sa týka informácii razených na známky odlišovali sa podla ozbrojenej zložky, v ktorej daný vojak slúžil (ak by mal niekto záujem o presné znenie na požiadanie postnem)
Spravidla však vždy išlo o krvnú skupinu, meno, identifikačné číslo, vierovyznanie a rok očkovania proti tetanu. Vínimkou nebolo ani dodatočné razenie pri preočkovaní.
Vietnam
Počas vojny vo Vietname vznikla nutnosť "tichého" boja. Reakciou vojakou čo sa týka dog tags bolo, že si ich začali zlepovať dohromady čiernou páskou aby o seba plech nevidával žiadny zvuk. Druhou alternatívou bolo jednu známku nosiť na krku a druhú v bote. Obe alternatívy boli prijateľné. Populárnym sa stalo aj nosenie otvarača na konzervy P38 na retiazke so známkou.
V súčastnosti sa používajú tzv. Rubber bands(gumičky alebo tlmítka), ktoré dokonale spĺňajú tento účel.
Zloženie a podoba:
Dog tags sa skladajú z dvoch plieškov obdĺžnikového tvaru s identickou ražbou na dvoch retiazkach, jedna je dlhčia 60 cm a druhá kratšia 10,25 cm (štandart US Army)
Retiazky boli spočiatku klasického očkového tvaru z klipom na pripnutie známky.
Neskôr sa začali používať tzv ball-chain, čiže guličková retiazka s identickými rozmermi avšak s možnosťou individuálnej úpravy pre každého vojaka.
Zaujímavosť: Zajatý americký vojaci si pomocou guličiek na retiazke zaznamenávali dni v zajatí(kratšia znamenala týždne, dlhšia dni)
Pri odchode z armády každému vojakovi jeho dog tags ostávajú.
btw:ja som si svoje tags dal robiť v ČR na origo US stroji , vyzerá to teda aspoň identicky
s prácou som spokoný, no bohužial retiazka, ktorú k tomu dávajú a ktorú kúpiťe aj v každom Army shope je na prd, pretože neni stalines steel ale iba mosadzná a postriebrená, zaprvé je z toho zelený krk a zachvílu zozelená až zčernie. takisto nie su dodržané rozmery, ale to si každý môže upraviť ako potrebuje veľká retiazka sedí, ale malú tam dávajú 14 cm čo vyzerá hrozne pretože druhá známka potom moc visí. Ja som ju upravil na 12 a pripadá mi to ideálne...to len pre info.
Takisto rátajte s tým, že tlmítka(gumičky) sa po čase v strede roztrhnú, ale v každom lepšom armyshope sa to dá kúpiť zvlášť aj retiazka aj gumičky stojí to pár halierov.
kowler dik za info, v podstate som vsetko vedel okrem jednej veci a to ten vysek na tych plieskoch a konecne si mi zacelil medzeru na co to tam skutocne bolo
konecne to na vojenskej akcii budem moct povedat chalanom
som rád , že som pomoholPolo-X napísal:kowler dik za info, v podstate som vsetko vedel okrem jednej veci a to ten vysek na tych plieskoch a konecne si mi zacelil medzeru na co to tam skutocne bolo![]()
Chcem si objednať ID štítky z municak.sk ale aby mi prišlo s nápisom.
Tam piše že bez razenia ale dá sa že si objednam štítky,vyrazia nápis a pošlu mi do dobierkou.
PLS pomôžte

Tam piše že bez razenia ale dá sa že si objednam štítky,vyrazia nápis a pošlu mi do dobierkou.
PLS pomôžte
Kód: Vybrať všetko
http://www.identifikacniznamky.cz/Re: Identifikacne stitky
kowler napísal:skus toto ja som objednaval od tial vide ta to sice cca 14 € ale s robotou som mimoriadne spokojnýKód: Vybrať všetko
http://www.identifikacniznamky.cz/
Daš mi nejaké foto tych značiek, a približ nápis.