Nechcu mi dat rychlost netu do normalu:(pls

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nechcu mi dat rychlost netu do normalu:(pls

Príspevok od používateľa cinges »

Zdravim, dufam ze nedavam zle tuto temu..ide o to, ze byvam na dedine a mam internet riesieny cez jedneho providera, PROFINET cez mikrovlnnu antenu.. platim 13e za mesiac, za 756kbps internet s minimalnou hranicou 256kbps.. vsetko mi chodilo jakziv normalne, lenze teraz zrazu si zmysleli, ze udajne vela taham, preto ma nejaky shaper obmedzuje..( stiahol som 18GB do miesiaca, kde 90 percent dat som tahal v noci) uz neviem ako im vysvetlit, a ako ich donutit, aby mi dali rychlost internetu do normalu :( som fakt zufaly uz, nechcem menit providera, stoji to prachy, a tie nemam... vdaka moc za vsetky rady, ako na nich.. nieco z toho, co som im napisal a co mi odpisali oni..

ja som pisal
Zdravím, láskavo žiadam o vysvetlenie, prečo mi ide internet takto pomaly... Minimálna rýchlosť cez deň, čo máme v zmluve, je 1Mbps, pričom reálna rýchlosť, ktorú dosahujem je 256 kbps, čo je neúnosné.. Nijak cez deň po predošlom maili nezaťažujem internet, jedine, keď niečo ťahám, tak to ťahám v noci, kde mi rýchlosť vyskočí na max 1Mbps.. Na začiatku, keď ste nám internet zapojili som nikdy s tým problémy nemal, ba čo viac, ťahal som oveľa viac, ako doteraz.. Počítač mám úplne čistý, žiadne aplikácie mi zbytočne nezaťažujú internet, tak isto to aj vidieť na vašom grafe.. ak mi idete obmedzovať internet, láskavo chcem vedieť jasný dôvod, že prečo mi ho obmedzujete, a presné čísla, ktoré som prekročil, alebo presne chcem vedieť veci, čo som spravil, vďaka ktorým mam obmedzený internet.. Tak isto chcem mat prístup k mojim údajom, aby som si sám vedel kontrolovať dátový tok, aby ste ma znova neobmedzili.. Láskavo vás žiadam, aby ste si v tom spravili poriadok, a aby ste mi neobmedzovali internet len na základe vašich grafov, ku ktorým ja nemám prístup, a na základe toho ja nemám žiadnu možnosť si dávať pozor na môj dátový tok... vďaka za pochopenie...
ona odpisala
Rychlost ktoru opisujete je minimalna spodna hranica vo Vasom programe. Ono vzdy to tak bolo nakolko ziaden poskytovatel Vam neda nic neobmedzene. Internet je bud obmedzeny na data alebo cas. U nas je casovo aj datovo neobmedzeny, no vsak pri vacsom stahovani ho automaticky shaper obmedzi na spodnu hranicu ako sa to stalo vo Vasom pripade. Pokial mate zaujem o nejaku GARANTOVANU linku vieme Vam nacenit dany program. Dole mate pre islustraciu pripojeny nas program vo Vasom pripade 768 a podmienky za akych pripojenie funguje, ako je agregacia a upload.
Zial pokial Vam nase podmienky nevyhovuje bude asi nevyhnutne vyhladat poskytovatela, ktory vyhovie Vasim poziadavkam.

768 kbps až 4Mbit*
150,- € / 4518.9 Sk
13,- € / 391,64 Sk
SMS+web
896 kbps až 5Mbit*
100,- € / 3012.6 Sk
26,- € / 783,28 Sk
SMS+web
Všetky linky sú v agregované v pomere 1:5 pričom upload je pri každom programe 128kbps. Od programu 768 kbps je min. spodná hranica 256kbps.

· Ku každému programu je pridelená tzv." nočná linka" , kde pripojenie dosahuje maximálnu rýchlosť označenú * . Väčšinou je to v čase od 00.00 do 06.00 resp. je to závislé od vyťaženia siete.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Nechcu mi dat rychlost netu do normalu:(pls

Príspevok od používateľa Grim »

...vieš čo si podpisoval? ZMLUVU! Tak sa do nej pozri a prečítaj si čo tam je napísané. Ak tam o žiadnom obmedzovaní nieje zmienka tak si v práve a potom im ju bude treba asi oplieskať o hlavu...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:...vieš čo si podpisoval? ZMLUVU! Tak sa do nej pozri a prečítaj si čo tam je napísané. Ak tam o žiadnom obmedzovaní nieje zmienka tak si v práve a potom im ju bude treba asi oplieskať o hlavu...
v Zmluve je nieco napisane, druh internetoveho pripojenia, neviem ako sa to vola, ze ktory ma moze obmedzit pri vacsom stahovani, lenze ja neviem, co pre nich znamena vacsie stahovanie...ziadne cisla nic..
sk.aredak
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sk.aredak »

ten shape teda FUP [ Fair Usage Policy ] je normalna vec ale ak to nie je napisane v zmluvnych podmienkach
tak si v práve a potom im ju bude treba asi oplieskať o hlavu...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no v tom prípade je zmluva nejednoznačná a tu končia moje právnické znalosti...bohužiaľ...

//...ale napísala niekoľko hovadín. 6iadne firma ti nedá nič neobmedzene? Ja mám net od T-Mobile a je neobmedzený aj časovo aj dátovo...daľšia hovadina je to že internet, ktorý poskytujú je neobmedzený, ale keď prekročíš limit tak ťa obmedzia...to je skoro také isté ako keby som povedal že dostaneš to zadarmo, ale iba vtedy, keď mi dáš 10€...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

neviem teraz ci som blbec, ale ja som tam nic o obmedzeni nevidel.. to hlavne je v tom druhom papieri... ak by ste boli taki laskavi... :oops: som v prave ja ci oni..?
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja som tam tiež nič o obmedzení nevidel...a ani na ich stránke...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:...ja som tam tiež nič o obmedzení nevidel...a ani na ich stránke...
co s nima..? :( mozem na nich niekoho zavolat..? neskutocne nervy mam... Nikdy som nepretazoval internet, netahal, ako blazon, platilo sa vzdy na cas, nikdy sme ich nevolali koli nejakemu problemu, a teraz zrazu toto...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...asi osobka...cez telefón nevybavíš nič...a nedať sa odbiť vo dverách...
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

a co takto sa pozret este aj do vseobecnych podmienok poskytovania ktore mam pocit ze si vobec necital... nieje vsetko iba zmluva jej sucastou je este dalsi dokument kde najdes podla mna vsetko co ti nieje jasne
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

mathev napísal:a co takto sa pozret este aj do vseobecnych podmienok poskytovania ktore mam pocit ze si vobec necital... nieje vsetko iba zmluva jej sucastou je este dalsi dokument kde najdes podla mna vsetko co ti nieje jasne
dakujem, ale blbec niesom:) uz som precital vsetko.. jedine co o obmedzeni maju napisane, je zrazu na ich stranke.. http://www.profi-net.sk/internet/domacnost/cennik.html
Všetky linky sú v agregované v pomere 1:5 pričom upload je pri každom programe 128kbps. Od programu 768 kbps je min. spodná hranica 256kbps.
(Spodná hranica 256kbps sa prejaví vtedy, ak klient sťahuje dáta vo veľkom množstve . Táto agregačná skupina sa neprejavuje vo večerných hodinách od 00.01-06.59)
ale nemozu ma obmedzovat na zaklade ich domenky, ze ja vela stahujem...predtym som stiahol 200GB do mesiaca, a nic sa nedialo, teraz stiahnem ledva 20, a obmedzia ma na minimum??? .
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale ja tam nič také napísané nemám! Ak s prihlásený do ich klientskej sekcie pod svojim menom a heslom (ktoré získaš asi až po podpísaní zmluvy) tak tu ja jasne vidím odrbávačnosť...
Prílohy
Nepojmenovaný 1.jpg
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

nechapem co riesis :) zober sa a chod tam osobne, vypytaj si niekoho kompetentneho, predloz mu vsetky papiere ktore si podpisal ohladne internetu a ak ti v nich ten clovek nenajde nic o obmedzovani tak uz aj on sam bude vediet ako moze toto skoncit, bud ti zrusia obmedzenie alebo sa pojdes sudit :) pre nich bude stale vyhodnejsie ked ti obmedzenie zrusia...a to ze maju nieco napisane na stranke teba vobec nemusi zaujimat ak to nemas v papieroch :)

//este by si mohol zavolat nejakeho kamarata ktory sa navlecie do kvadra a bude hrat hlavnu ulohu pravnika :D
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

moja rada: odstúpenie od zmluvy a bye, nech si osierajú dakoho iného.

to isté som spravil Slovanetu - ktorý si účtoval kadejako a za hocičo....
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nabehni tam a povedz že odstupuješ od zmluvy pretože porušili §4 ods. 1 písmeno b Zákona o ochrane spotrebiteľa, §4 ods. 5 Zákona o ochrane spotrebiteľa, §5 ods. 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa, §7 ods. 4 Zákona o ochrane spotrebiteľa, §8 ods.1 Zákona o ochrane spotrebiteľa, §11 ods. 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa a §14 ods. 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa. A to som sa v tom nečičral, to som len rýchlo prebehol Zákon o ochrane spotrebiteľa. Upozorni ich na to, že ak ti neumožnia odstúpiť od zmluvy, budeš o ich praktikách informovať SOI, prípadne médiá a je možné že podľa §23 ods. 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa im bude uložená pokuta, ktorej výšku stanovuje §23 ods. 2 Zákona o ochrane spotrebiteľa. (Je to 10 000 Sk, ale neviem či za jeden priestupok, alebo za všetky dohromady. Ak by to ale bolo za každý, tak by zaplatili zrejme 50 000 Sk.)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Napisal som im list, v ktorom to pozadujem, inak to budem tak a tak riesit, to mi kamarat poradil, je pravnik..:P Takze, som zvedavy, ked mi daju odpoved, co to bude..:) vdaka chalami fakt moc;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

zmeň providera ak môžeš...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:zmeň providera ak môžeš...
v momente by som zmenil, lenze za noveho providera treba cvaknut 100, a momentalne mi je kazdy peniaz dobry..:) sak, ak mi neobnovia rychlost, tak budem musiet zmenit;)

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2010, 9:21)
takze, pomohlo..:D Dufam, ze uz nebudu robit ziadne hluposti..:) Rychlost v normalne, stacilo napisat list, kde bolo, ze co vsetko porusili, co vsetko im hrozi, a uz sa uvedomili..hadam;)
Napísať odpoveď