Dizajn web stranok

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
NTFS
Light Star
Light Star

Dizajn web stranok

Príspevok od používateľa NTFS »

Caute, chcel by som sa opytat hlavne tych, co robia stranky uz dlhsie. Myslim si, ze html a css ovladam celkom dobre, len mam taky problem, ze nic ma nenapada ako to spravit, resp. aky dizajn spravit. Odkail ste vy cerpali napady, ked ste zacinali? Dakujem
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Dizajn web stranok

Príspevok od používateľa KoCi »

Ak mas pristup na internet, co zrejme ano, urcite si videl vela stranok ktore sa ti pacili a mnoho detailov z nich ta napadne pri realizacii vlastneho projektu. Je to cele o napade, skusani a hrani sa. Ziadny design (aspon u mna) nevznika stylom - toto sa mi paci, toto okopirujem, tiez nevznika ani stylom - sadnem a za hodinu mam hotovo. Nieco nakreslis, vidis potencial na zlepsenie, ci doplnenie jednej veci, zmazanie ci presunutie dalsej veci, zmenu farieb, pridanie novych prvkov atd. Design sa neda naucit. Treba mat pre to cit, aby nevznikali gyce preplacane vsetkymi efektami z Photoshop Filter Gallery.

A hlavne - treba zacat. Niekto ma prvy zaciatok uz na papieri - ja som vsak nikdy nic uzitocne na papieri nevyprodukoval, rovno som skusal a hrajkal sa v PS. Mozno aj preto mi vsetko trvalo o tolko dlhsie, lebo castokrat som mal len velmi matnu predstavu toho, co vlastne chcem spiskat. A tiez rataj s tym, ze prvy design nebude skvely... ani ten druhy. Prakticky ktorakolvek moja praca, na ktoru sa pozriem s odstupom casu par mesiacov, sa mi nepaci - dnes by tom to ci ono riesil inym postupom/technikou. Cele je to o tom, ze zlepsujes sa postupne.
NTFS
Light Star
Light Star

jj, no viem ze moj prvy ani druhy design nebol najlepsi. Stranku, ktoru som zacal robit pred 2 rokmi no nedokoncil, a teraz som sa k nej vratil vobec sa mi to nepaci, kedze cele to bolo len cez css a header bola fotka. Takze som sa rozhodol to uplne prerobit a prave preto som sa pytal odkial zobrat inspiraciu. A este mam taku otazocku ked si spravim nejaky pasik resp. obdlznik vo photshope na menu. Podla coho tam dostat text? vlastne to by som asi vedel, ale ako spravit cast z toho pasiku odkazom? Diky
KoCi
Darca
Darca

bud si to nasekas, a vlozis v css ako pozadie elementov, alebo vlozis ako odkazy obrazkove, alebo spravis klikaciu mapu (nepouzivam). Pointa tvorby designu nie je len krasne si kreslit, ale rozmyslat pri tom, ako tu grafiku nasekas (tzv. slices v PS) a ako ju znovu spojis. Slusna znalost CSS je podmienkou.
NTFS
Light Star
Light Star

a ktora z tych metod je najjednoduchsia a najpraktickejsia?
KoCi
Darca
Darca

Ktora ti viac sadne, ktora sa viac hodi k danemu ucelu :) Vyhodou jednoduchsieho riesenia cez CSS je vyhnutie sa javascriptu (za predpokladu, ze sa ma obrazok zmenit pri prechode mysou ovsem), vyhodou javascriptoveho riesenia je moznost urobit si tzv. preload, kedy nedochadza k postupnemu doskakovaniu obrazkov pri prechode mysou, ale sa nacitaju hned spolu so strankou.

Ako sa robi preload - ja som na JS tupy, tieto drobnosti za mna riesi nastastie Dreamweaver. Je mozne, ze preload sa da spravit aj pre CSS riesenie, no tak daleko som nedosiel - kodeniu sa nevenujem uz skoro vobec.
NTFS
Light Star
Light Star

ok super diky :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hej chcel som sa aj ja opytat...ked robim stranku, teda ucim sa...a potrebujem tam dat dizajn, respektive chcem si to vyskusat :P Nakuskujem si to v PS, to mi je jasne...no ako to nahodim? polopate? Vlozim to do kodu ako obrazok, a v css to poposuvam tam kde to chcem mat? Pripadne, ked ide o nejaky button, tak k obrazku pridam aj hyperlink....je to tak ako si myslim, alebo sa mylim?
KoCi
Darca
Darca

V principe to funguje podobne ako pises, ale nie je to len o poziciovani obrazkov samotnych, stale sa naraba primarne s kontajnermi <div>, ktore maju definovanu svoju polohu a v tom mas obrazok bud priamo vlozeny v html, alebo nacitany ako pozadie kontajneru v CSS.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nahodou sa ti nechce mi pomoct cez icq? :P
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa: