aku maju vydrz procesory??

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

aku maju vydrz procesory??

Príspevok od používateľa typek61 »

minule som skusal kolko vydrzi moj postarsi procak.tak som vypol chladic a vydrzal teplotu 92 ° celzia.skusal som dat ruku ale sakra nevydrzal som.aku maju vlasne vydrz?to bol len test nic nechcem pokazit aby ste si nemysleli :D este som musel zapnut vytazenie procaka na 100% lebo by som taku hodnotu dostal velmi tazko
tu mate dôkaz 90 °
Prílohy
untitled.JPG
Curuj
Addict
Addict

Re: aku maju vydrz procesory??

Príspevok od používateľa Curuj »

:D musíš sa veľmi nudiť
procáky mávajú teplotnú poistku, aby sa neodpálili. býva to 90, 95 alebo 100°C, podľa modelu, výrobcu. tá hodnota sa samozrejme môže líšiť, nemusia byť tie tri. mne na notebooku sa prehrieval procák sa potiahol som na 95°C a potom sa vypol :D
presné údaje by si našiel na googli
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hej nudil som sa :D tak som vyskusal aj ked ma prekvapilo lebo v biose by to malo byt nadstavene na aku teplotu ak sa nemylim

inac napada ma jedna historka.ked som raz instaloval na jednom pc win tak som ho proste rozobral. kukol aky tam je procak a samozrejme zabudol som napojit kabliky na dosku.bolo to niejake amd 2 jadro teraz uz nepametam ale asik 4400+ a to sa vyplo pri starte win hehe :mrgreen: zacalo to pipat a ja som nechapal ze kvoli comu.tak som zapol zas a po 10 sekundach zase vypol :lol: tak som sa kukol reku,co to moze byt a potom som si vsimol,ze som zabudol napojit kable,takze ochranu tam maju urcite :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ked som mal este stary desktopovy komp s procesorom intel p4 prescott (ten bol preslaveny kurenim :D), tak som po case mal problem s doliehanim chladica a tak sa stalo, ze mal teplotu 110 C (uvidel som to v biose a po chvili sa sam vypol). Co Curuj vravi, s tou tepelnou poistkou, je pravda, ale vacsinou sa to da aj v biose nastavit, ze kedy sa ma vypnut.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

typek61 napísal:hej nudil som sa :D tak som vyskusal aj ked ma prekvapilo lebo v biose by to malo byt nadstavene na aku teplotu ak sa nemylim

inac napada ma jedna historka.ked som raz instaloval na jednom pc win tak som ho proste rozobral. kukol aky tam je procak a samozrejme zabudol som napojit kabliky na dosku.bolo to niejake amd 2 jadro teraz uz nepametam ale asik 4400+ a to sa vyplo pri starte win hehe :mrgreen: zacalo to pipat a ja som nechapal ze kvoli comu.tak som zapol zas a po 10 sekundach zase vypol :lol: tak som sa kukol reku,co to moze byt a potom som si vsimol,ze som zabudol napojit kable,takze ochranu tam maju urcite :D
Cudne, ten pasiv by to mal uchladit na par minut a nie hned sa vypnut.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aj ja si myslim ale vypol sa hmm :?
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PC-Man »

podla mna sa nevypol kvoli tomu, ze sa tak rychlo prehrial, ale vacsina MB resp. BIOSov detekuje, ci je na dosku pripojeny chladic CPU a meria jeho otacky... ak su otacky 0 (teda je zaseknuty alebo nepripojeny), automaticky sa komp vypne
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Môžeš oklamať bios :D
Káblik od ventilátora pichni do dosky , ale ventilátor odmontuj dole, nechaj na CPU len pasív. Bude sa točiť a bios bude spokojný , že je dostatok otáčok. A nevypne ho.

Len na vlastnú zodpovednosť !!! :lol:
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hehe taketo nejdem riskovat :D uz aj tak nemam ten pc takze,ze by som vyskusal kolko vydrzi amd k6 300 MHz? :D
Napísať odpoveď