Aky format hardisku pouzivate?

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.

Aky format hardisku pouzivate? - windows XP

NTFS
87
74%
FAT32
25
21%
Neviem
5
4%
Ext3
1
1%

Celkom hlasov: 118

IQpalenka
Light Professional
Light Professional

Aky format hardisku pouzivate?

Príspevok od používateľa IQpalenka »

tu piste svoje nazory :)

//hojko: pridany ext3
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lammer »

neviem sice nac je tato otazka ale samozrejme NTFS
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

FAT32: Je to zastaraly format hardisku ktory vyuziva operacny system WIN98... WIN98 nepracuje pod windows XP...

NTFS: Je to zatial najnovsi format ktory vyuziva windows XP... odporucam si naformatovat disk... nielen ze system bude rychlejsie pracovat... ale setry priestor na disku t.j netreba casto defregmentovat disk... Ak si chcete naformatovat disk na NTFS staci.. ak bootnete CD XP a zvolite kompletne sformatovanie cecka... mne 80gigovy disk formatovalo cca 40 minut GOOD LUCK :P :lol:
ado
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ado »

Jednoznačne NTFS - JE TO LEPŠIE A RÝCHLEJŠIE

PS - STAČÍ AJ RÝCHLE FORMÁTOVANIE DISKU...
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

toto akože čo má byť za téma. To už fakt neviete o čom sa baviť?
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lammer »

no je uz aj novsi format, sice vysiel len ako beta ale uz je
a ntfs je asi lepsie, dobre sa s nim pracuje ale aj tak to neni extra bomba.
no co narobime
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

aky je to format Ext3??? Hojko?? :?
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

CouldNEX napísal:aky je to format Ext3??? Hojko?? :?
pre linux

ak mate napisat do prispevku len ntfs alebo fat 32 tak staci len ak zahlasujete
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

pre billa pouzivam FAT32 , uz danvo cňsom chcel NTFS, lae sa mi nechce formatovat.....

pre linux Ext3, to je jasne asi
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

nema byt skor aku tabulku zapisu pouzivame?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

tabulku zapisu - dokonca, este co vymyslite.. Co takto filesystem?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

C: NTFS
D: FAT32 (quoli kompatidebilite)
E: NTFS
a dalej mam dva oddiely pre linux - jeden Linux Swap a dalsi ReiserFS :P

tak za ktory som mal hlasovat? :smt043
romano
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa romano »

1x swap
2x ext2
5x reiserfs
IQpalenka
Light Professional
Light Professional

kobalt napísal:pre linux

ak mate napisat do prispevku len ntfs alebo fat 32 tak staci len ak zahlasujete
Naco tu pises Kobalt formaty Linuxu ked som jasne napisal do diskusie ze sa hlasuje only windows XP :twisted:
ceco
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ceco »

CouldNEX napísal:FAT32: Je to zastaraly format hardisku ktory vyuziva operacny system WIN98... WIN98 nepracuje pod windows XP...

NTFS: Je to zatial najnovsi format ktory vyuziva windows XP... odporucam si naformatovat disk... nielen ze system bude rychlejsie pracovat... ale setry priestor na disku t.j netreba casto defregmentovat disk... Ak si chcete naformatovat disk na NTFS staci.. ak bootnete CD XP a zvolite kompletne sformatovanie cecka... mne 80gigovy disk formatovalo cca 40 minut GOOD LUCK :P :lol:
:lol: :lol:

tvoje argumenty si su zarazajuce - uz len to ze XP nefunguje pod fat32 ma naozaj pobavilo

aj to ze NTFS pracuje rychlejsie ako ako fat32
+ ten sposob konvertovania - fakt ze nice
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ked uz tak tak otazka mala zniet: "ake suborove systemy pouzivate" !!!

to nie je format HDD!!!

a ked uz chcel byt hojko mudry tak tam mal doplnit aj ostatne suborove systemy pre linux, ext2, XFS RaiserFS ... atd

a inak pouzivam samozrejme NTFS (a btw konvertovanie z FAT32 do NTFS mi na log. disku (30GB asi) s existujucimi datami trvalo par okamihov takze WTF? -- cez partition magic)
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

CouldNEX napísal:FAT32: Je to zastaraly format hardisku ktory vyuziva operacny system WIN98... WIN98 nepracuje pod windows XP...

fat32 bez problemov funguje pod w2k aj winXP pouziva sa najcastejsie na suflikovych diskoch kvoli prenasaniu dat medzi systemami ;)

pokial si nedal quickformat tak si cakal... :D
staci urobit aj quick format na FAT nainstalujes system a potom nasledne po nastartovani systemu nechas urobit convert...

btw, to mas 4200ot disk? moja 120gb bola hotova za 10min pri plnom formate...

takze ja mam NTFS + fat32 + ext3
sombon1987
In memory
In memory
Kontaktovať používateľa:

list babke

Príspevok od používateľa sombon1987 »

Drahá moja stará mama,

Úvodom svojho listu ťa pozdravujem a hneď sa pýtam, prečo sa stále neozývaš. Naposledy si mi písala, že nie celkom chápeš, prečo je SYNC pri pri IDE/ATA integrovaný na úrovni jednotlivých príkazov ATAPI, keď pri MFM na ST506 od Sígejtu bol osobitne riešený známou dvojkáblovou rošádou. A tiež si písala, že Azorko ti rozhrýzol ten nový U320 kábel na tvojom Adaptecu (lapaj jeden) a preto bude problém mailovať. Dnes by som ti chcel priblížiť spôsob, ako je naformátovaný pevný disk (tá malá hranatá karabička na konci tebe už známeho kábla). Inak - otec sa drží - nepije - mamu nebije. Ale aby som nepísal iba o strastiach a radostiach našej famílie:
Formát stôp magnetických platní tvojho disku je kružnicovo sústredený okolo fluidného ložiska rotora pohonu. Stopy na platniach sú uložené tesne vedľa seba počínajúc vonkajším okrajom (u tých bohatších - sklenenej, u teba hliníkovej) platne až po jej vnútorný okraj. Zápis prebieha iba v pevne určených (zmagnetizovaných) úsekoch stopy - sektoroch. Do sektorov zapisuje radič disku integrovaný vo forme elektronickej dosky na korpuse disku metódou RLL. To čo máš na základovej doske prípadne v PCI slote nie je radič (tak to bývalo pri MFM/ST506) ale iba jednoduchý prekladač (interfejs) ATA/ATAPI príkazov putujúcich priamo z takto preťaženého procesora (tí bohatší tam majú nízkozáťažové SCSI, čo nie je interfejs a ani radič, ale - napodiv - autonómna zbernica). A iba na okraj: zápis je možný vďaka (tebe ako pilotke dobre známemu ) aerodynamickému javu, keď je teleso nad rýchlo rotujúcou platňou nadnášané prúdom strhnutého vzduchu (inak známy ako bernoulliho efekt).

Toľko vyčerpávajúca informácia o formáte môjho disku pre teba, lebo viem že naozaj nemáš na robote nič iné ako sa baviť písaním o takýchto blbostiach.

Na otázku z tvojho posledného listu odpovedám: Nie. Naozaj nie je vhodné formátovať alebo mazať údaje na disku tým obrovským magnetom v drevárni, čo si dedko priniesol ešte z dráhy keď tam robil rušňovodiča. Nebojím sa ani tak o ten disk, ako skôr o tvoj kardiostimulátor.

Apropo.... dedko. Ešte stále leží na ARO ? No vidš. A že som ho stále presviedčal, ale on si nedal povedať. Keby mal NTFS tak ten infarkt by nebol taký rozsiahly. No čo už. Odkáž mu, že s FAT súborovým systémom mu prajem ešte veľmi dlhý život spestrený lost clustermi, crosslinkami a neverending zacyklenými vnoreniami ich adresárových štruktúr, vyvracajúc zákony prírody o tom že vetva sa môže rozrastať iba smerom od rootu a nie naopak a určite nie donekonečna-dookola.

Tebe, veľkej NTFS-HPFS-extXY-AmigaFFS-HFS fanúšičke by som rád blahoprial s tým, že je úplne jedno aký z týchto FS používaš, pretože sa líšia iba maximálnm adresným priestorom, adresným priestorom pre max. veľkosť súboru, max.dĺžkou v názvoch, natívnou podporou clusteringu (RAID) a pod. A že v umývačke riadu (alebo ako naposledy - v práčke) sa tieto malé rozdiely aj tak veľmi rýchlo zotrú.

Pozdrav Azorka. Posielam ti nový SCSI kábel aj z terminátorom (musím ťa sklamať, ale Arnie nemal čas, naozaj si to zle pochopila)

Už musím končiť, pretože by som chcel ešte zistiť, čo mi to tak neúprosne klepe v bedni pod stolom (..... zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZ......) NO DO PI bcXX$#hhhjkadjklj ja kok... sjdkjz65GFZSghb bedňa jedna skur... jjkhdujsdgksVNBVjhgjasgjhgadajhdgsôlkasjjkahsdghkghbvvbv.

Tk....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

je neuveritelne ako dokaze niekto napisat vetu "NTFS&Co. je lepsie ako FAT" na celu obrazovku :lol: :lol:

ale inak skladam poklonu :smt023
Napísať odpoveď