Nyní budeme naším úkolem nakreslit ten kýžený sníh. Změňme si však ještě barvu pozadí na černou (nastavte černou barvu a Alt+Backspace), abychom viděli co kreslíme. Nyní vložme do obrázku novou vrstvu (Vrstva - Nová - Nová vrstva) a pojmenujme si ji třeba Sníh. Ujistěte se, že je uvedena jako první (tj. že překrývá vše). Nyní si klidně zvětšete obrázek (já jsem to udělal), vyberte bílou barvu, vezměte si do ruky (myši) štětec s nepříliš měkkým okrajem a jdeme na to. Chce to sice trochu cviku, ale jde to. Namalujeme bílou barvou sníh všude tam, kde může ve skutečnosti napadat. Nevadí, když písmo trochu překrývá, protože o přesnost zde příliš nejde - pravidelnost by beztak působila uměle. Pro doladění můžeme použít i menší tvary štětce.

Nyní ve stejné vrstvě dodáme ještě rampouchy. Vyberme nástroj čáru a ve volbách nastavme její tloušťku na 1 bod, a zaškrtněme vyhlazení a šipka: konec. Tvar šipky nastavme na šířku 500%, délku: 3000% a vydutost na 0%. Klepněme třeba nahoře na Z v bílé oblasti, držte klávesu SHIFT a táhněme dolů myší. Délku nechte tak, aby se nakreslila pouze šipka a ne už čára za ní. Nakreslete takto i několik dalších rampouchů o různých délkách (vždy nastavíme ve tvaru šipky - délka event. šířka).

Nyní na vrstvu Sníh aplikujeme dva efekty, aby získala na plastičnosti. V první řadě to bude Úkos a reliéf. Jednotlivé parametry nastavte podle následujícího obrázku:

Barvu stínu jsem zvolil světle modrou RGB (200, 200, 255), protože jak znáte, sníh (obdobně jako voda) nabývá této barvy díky tomu, že odráží nebe. A dále aplikujeme efekt Vržený stín o stejné barvě, aby i na bílém podkladu byl sníh patrný. Nastavení: režim: násobit, barva: RGB (200, 200, 255), krytí 75%, úhel 120, vzdálenost 0, rozostření 2 a intenzita 50.
Dále ještě můžeme upravit samotný nápis, aby nepůsobil tak nepřirozeně. Já jsem použil opět dva efekty. Tentokrát to byla Vnitřní záře, kterou jsem zjemnil okraje (nastavení: režim: závoj, barva: RGB (250, 250, 190), krytí: 75%, rozostření 5, intenzita 60, okraj), a pak Úkos a reliéf pro plastičnost (nastavení stejné jako na předchozím obrázku kromě barvy stínů: černá, krytí stínů: 75%, hloubky: 2 a rozostření: 5).
Změňme ještě pozadí (já jsem ho vyplnil barvou RGB - 220, 110, 110) a nástrojem rozprašovač na něj můžeme dodat několik bílých vloček (tvar vločky byste měli nalézt mezi stopami pro tento nástroj). A hotovo!