switch a pristupovy bod
switch a pristupovy bod
ahojte na co je switch a pristupovy bod viem ze obe tieto vecicky obshuje router ale kedze ja este nezarabam nemozem si dovolit cely router potrebojem vytvorit wi-fi siet z mojho ethernetu a nemusite pisat navody ako zarobit
dakujem
dakujem
Re: switch a pristupovy bod
switch je switch a router je router, dve rozdielne krabicky
ake mas poziadavky na ten signal a rychlost? predpokladam ze skoro ziadny kvoli cene routra...za necelych 20€ mas dostacujuci router
ake mas poziadavky na ten signal a rychlost? predpokladam ze skoro ziadny kvoli cene routra...za necelych 20€ mas dostacujuci router
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak máš iba switch a nič iné, tak na vytvorenie wifi zabudni. Budeš si musieť kúpiť ten router. Tie nájdeš dokonca aj pod 20 (našiel som teraz v rýchlosti wifi router za 12.40). Ak to majú chytať ale kamaráti cez stenu, tak radšej do toho "investuj" a kúp aspoň za 30
ok takze switch neprichadza do uvahy aj ked som sa stale nedozvedel na co je a co ten pristupovy bod
-
audiotrack
VIP
switch je na smerovanie v rámci siete, pracuje na druhej vsrstve ISO/OSI modelu, a smeruje podľa MAC adries. Ale toto všetko by si našiel aj keby to hodíš do googla. Laicky povedané slúži na vytvorenie lokálnej siete, ale bez prístupu do internetu. Prepojenie viac počítačov ak sa chcú hrať/komunikovať/zdielať tlačiareň a podobne. Ak tam ale chceš mať prístup do netu, tak ti treba router. A tým vyriešiš aj tú wifi, lebo 95% routrou má už v dnešnej dobe automaticky wifi
a prístupový bod typ pripojenia do siete. Takže to môže byť aj ten router, môže to byť počítač s wifi, môže to byť sieťová tlačiareň.. Ale väčšinou sa používa práve v spojení s wifi routrom ktorý poskytuje nezabezpečený prístup do internetu. Prídeš, pripojíš, surfuješ, odídeš. Napríklad na námestiach a kaviarnach
a prístupový bod typ pripojenia do siete. Takže to môže byť aj ten router, môže to byť počítač s wifi, môže to byť sieťová tlačiareň.. Ale väčšinou sa používa práve v spojení s wifi routrom ktorý poskytuje nezabezpečený prístup do internetu. Prídeš, pripojíš, surfuješ, odídeš. Napríklad na námestiach a kaviarnach
aha takze na to aby som vysielal svoje lan pripojenie cez wifi mi uplne staci toto http://www.alza.sk/tenda-n3-d291613.htm ?
-
audiotrack
VIP
áno, stačí. Ale treba si aj uvedomiť KAM to chceš vysielať. Ak ti ide iba o prepojenie notebooku s počítačom a podobne, tak fajn. Ale ak to pôjde cez panely v byte alebo dokonca to chceš mimo bytu/domu napríklad na záhradu, tak už môže byť problém so stratou signálu a radšej kúpiť niečo kvalitnejšie
dakujem toto som potreboval vediet staci mi ked to bude vramci izby ked je niekto nakompe aby som mohol surfovat aspon na mobile alebo na notebooku bez toho aby som tahal kabel cez pol izby
-
audiotrack
VIP
prečo keď je niekto na kompe?
u nas doma sme styria mama, oco, brat a ja aj ked komp bezi cely den som tam len na chvilu
-
audiotrack
VIP
no tým som chcel povedať že lepšie by to bolo napojiť nie na komp, ale ešte o jednu úroveň ďalej. K samotnému modemu alebo ako máš riešený net. A potom komp nepripájať na net káblom, ale ten kábel strčíš do toho AP. Tuším tam bol aj jeden port na LAN. A takto by si získal, že ti pôjde wifi cez net aj keď bude počítač vypnutý
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2013, 10:31)
hej, má to WAN aj LAN port. Takže do wan pôjde kábel od netu, do LAN pôjde kábel z počítača (ak máš na PC wifi kartu, tak LAN môže byť neobsadené a budeš sa aj z PC pripájať cez wifi) a ostatné sa pripájajú na wifi.
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2013, 10:31)
hej, má to WAN aj LAN port. Takže do wan pôjde kábel od netu, do LAN pôjde kábel z počítača (ak máš na PC wifi kartu, tak LAN môže byť neobsadené a budeš sa aj z PC pripájať cez wifi) a ostatné sa pripájajú na wifi.
ved presne tak som to myslel aj ja