Skús istotne Jiaogulan. Na mňa ukľudňujúco tiež vplýva Tai Mu Long Zhu. Ale na druhej strane, pokiaľ si hocijaký čaj pripravuješ aspoň čiastočne metódou Kung Fu Cha, tak už len celý ten samotný proces prípravy je antistresový.ColdRain napísal:Rozmyslam ci ma zmysel reagovat, ale povedzme, ze ano...pozadovany efekt nie je limbo...len sa pytam, ci je take nieco
Čaj - Čajová kultúra
Re: Čaj - Čajová kultúra
tak samozrejme existuju rozne antistres a na spanie bylinne cajove zmesi...ich ucinnost je ale dost otazna, skusal som rozne caje na vselico, vacsina tychto bylinnych zmesi mala totalne nulovy ucinok...teda okrem caju "stihla linia", z toho som s prepacenim presral cele popoludnie...ColdRain napísal:Rozmyslam ci ma zmysel reagovat, ale povedzme, ze ano...pozadovany efekt nie je limbo...len sa pytam, ci je take nieco
si kup nieco od cinanov...Merco_ napísal:Viete mi poradiť nejaký dobrý pu erh?
http://www.dragonteahouse.biz/
u nas dostanes len puerh vyrobeny novou technologiou a aj ten vacsinou len najnizsie sorty...
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Musim sa pochvalit. V Hong Kongu som si od takych milych tetusiek okrem ineho kupil za 100HKD 10 rocny pu-erh (nie kolac) a teraz jak som dosiel domov a otvoril som to, tak mi ta vyrazna vona dala po papuli. Chut je uplne genialna a pu-erh, ktore som pil na slovensku okolo toho ani nechodil. Neviem si predstavit co za chut musi byt 30/50 (uz si presne nepamatam) rocny kolac co mi ponukali, ale nemal som pri sebe uz dost penazi (900HKD) aby som to zistil :\
http://www.tee.sk/tee/eshop/7-1-OVOCNE- ... Energy-50g
Chcel by som si kupit tento caj no ide jar a leto a vtedy mi nepride moc vhodna doba na caje
. Ja som bol teraz chory a pil som kazdy den a zacali mi nejak chutit, na ake prilezitosti vy pijete caj, kedy sa vam hodi? Kolko krat do dna/tyzdna? A je to dobry caj co som si vybral?
Chcel by som si kupit tento caj no ide jar a leto a vtedy mi nepride moc vhodna doba na caje
-
TommyHot
Addict
Preco nie je vhodna doba na caje? Caje sa piju aj v teple a aspon to nie je sok pre telo, ked si v horucave das nieco ladove.. Tak ci onak mozes si kludne spravit aj vlastny ladovy caj, akurat sa to velmi dlho luhuje...
-
javatar
Hardcore addict
Telo si aj tak tekutiny zahreje kym ich pouzije a preto je dobre pit teple napoje aj ked ti je teplo. Teda aspon ked pijes od smadu. Pokial ti ide o osviezenie tak je to uplne ina vec...
Zdravim vospolok, mal som v cajovni caj s nazvom Miramíja, bolo mi povedane, ze je to salvia s ciernym cajom. Nemate niekto prosim presny recept? teda pomer jednotlivych rastliniek? Pripadne ak to pozostava este z niecoho ineho tak aj podrobnejsie z coho? 
Jasne, len tak to vacsina ludi vnima a je to blbost, je to skor taky celospolocensky zvykTommyHot napísal:Preco nie je vhodna doba na caje? Caje sa piju aj v teple a aspon to nie je sok pre telo, ked si v horucave das nieco ladove.. Tak ci onak mozes si kludne spravit aj vlastny ladovy caj, akurat sa to velmi dlho luhuje...
-
audiotrack
VIP
Toto co si si vybral nie je caj. Resp. ziaden caj to neobsahuje. Iba susene ovocie s matou. Tak tazko to nazvat dobrym cajom.Korag napísal:http://www.tee.sk/tee/eshop/7-1-OVOCNE- ... Energy-50g
Chcel by som si kupit tento caj no ide jar a leto a vtedy mi nepride moc vhodna doba na caje. Ja som bol teraz chory a pil som kazdy den a zacali mi nejak chutit, na ake prilezitosti vy pijete caj, kedy sa vam hodi? Kolko krat do dna/tyzdna? A je to dobry caj co som si vybral?
A k otazke ako casto pijeme, tak ja kazdy den rano podla chute, a niekedy si spravim este vecer
Viem, tak ale ja zelene a cierne caje moc nepijem, preto som dal tu zmes.
// No mne skor ide o tie porovnania ovocnych cajov( aj ked to caje v skutocnosti nie su), imho lepsie ako tie rozne ovocne caje v sackoch, co sa tvaria ako ''prave'' prichute a pritom tam vela krat nie je ani samotna ovocna zlozka, popripade obsahuje minimalne mnozstvo.
// No mne skor ide o tie porovnania ovocnych cajov( aj ked to caje v skutocnosti nie su), imho lepsie ako tie rozne ovocne caje v sackoch, co sa tvaria ako ''prave'' prichute a pritom tam vela krat nie je ani samotna ovocna zlozka, popripade obsahuje minimalne mnozstvo.
-
audiotrack
VIP
Tak v tom je pripade je dobry, ak chuti tebe 
-
TommyHot
Addict
Mne velmi chutia susene jablka. Len sa to mrte dlho luhuje, mozno by bolo najlepsie to rovno vyvarit vo vode?
alebo to skus na 24-48 hodin macerovat vo vode / mineralke a pit ako studeny caj...cez leto, ked byva +30 stupnov a vobec mi nechuti pit caj, si hodim par listkov zeleneho caju do flasky s obycajnou vodou a aspon tych 24hodin necham odstat, kludne aj v chladnicke, je to fajn, mozno to zaberie aj na tie jablka...TommyHot napísal:Mne velmi chutia susene jablka. Len sa to mrte dlho luhuje, mozno by bolo najlepsie to rovno vyvarit vo vode?
-
TommyHot
Addict
ephramko akurat som si hodil lapacho do flasky, uvidime co to povie o par hodin.. to s jablkom som este neskusal, kedze mam momentalne velmi vela cajov a nestiham to pit.. susene jablka vydrzia aj na neskor.
Inak neviem, ci sa to tu preberalo, ale kde skladujete caj? Teraz nemyslim v akych obaloch, ale na akych miestach? Ja mam byt otoceny na zapad a teda je tam od jari az po koniec leta neskutocne teplo a mam problem najst suche a hlavne chladne miesto. Co odporucate?
Inak neviem, ci sa to tu preberalo, ale kde skladujete caj? Teraz nemyslim v akych obaloch, ale na akych miestach? Ja mam byt otoceny na zapad a teda je tam od jari az po koniec leta neskutocne teplo a mam problem najst suche a hlavne chladne miesto. Co odporucate?
ja mam caje v plechovych krabickach v chladnicke...TommyHot napísal:ephramko akurat som si hodil lapacho do flasky, uvidime co to povie o par hodin.. to s jablkom som este neskusal, kedze mam momentalne velmi vela cajov a nestiham to pit.. susene jablka vydrzia aj na neskor.
-
TommyHot
Addict
Nazory na chladnicku sa roznia. Vraj je tam az prilis velke vlhko a hlavne smrad od roznych potravin. Jedneho casu som ich tiez maval v chladnicke, ale teraz ich mam tolko, ze sa mi do chladnicky ani nezmestia. Tak hladam nejaku optimalnu skrysu. Zatial ich mam v skrinke v kuchyni...
-
audiotrack
VIP
všetky v plechových krabičkách na čaj, a niektoré sú na poličke v kuchyni, a tie čo sa tam už nezmestia mám v izbe na stole v rohu. Priamo slnko nesvieti ani ne jedny (vlastne na nič v byte nám priamo slnko nesvieti, lebo keď svieti priamo slnko, tak preklopím žalúzie 
Ahojte chcem sa opytat kde by sa dal zohnat caj s prichutou kiwi neviem ho nikde najst
ladove caje...
najlepsi je ten s obsahom 0,01% extraktu z caju na flasu, co su asi 2 kvapky...
http://www.stream.cz/peklonataliri/6879 ... edove-caje
http://www.stream.cz/peklonataliri/6879 ... edove-caje
-
harrison314
Hardcore addict
Zdravim,
aky najlepsi Erl Grey ste pili?
aky najlepsi Erl Grey ste pili?