Hladam nejaky program na klasicke grafy so zavislostou x,y.
Ide o zaznamenane hodnoty kazdu sekundu (teplota, vykon, tlak, atd) kde tychto sekund je peknych par tisic. Preto je excel nepouzitelny (alebo ja neschopny).
Kazda hodnota teda ma rovnaku x-ovu os -> cas ale kazda hodnota ma iny rozsah hodnot (v exeli som vedel spravit len dva rozsahy, hlavna a vedlajsia os)
Program na grafy
Re: Program na grafy
Excel 2007 zvladne az milion riadkov, to nestaci? Ak nemas MS Office, tak rovnaky pocet riadkov by mal zvladat aj Calc v novom LibreOffice (ale nemam to overene).
Ak nie, tak by to malo ist cez matlab, ale ten je zlozitejsi.
Co sa tyka os, tak 2 rozsahy su logicke, viac by som tam nedaval a radsej by som pouzil viac grafov. Alebo ak ti ide cisto o krivky, tak mozes skusit niektoru z velicin niecim vynasobit/vydelit, aby sedela do rozsahu inej veliciny. Napr. ak mas teplotu v rozsahu 10 - 20 stupnov a a tlak v 100 - 200 kPa, tak tlak by som vydelil 10kou, v tom pripade by vsak bolo treba rucne upravit popis osi na [C] [10 kPa], co je trochu nestandardne.
Ak nie, tak by to malo ist cez matlab, ale ten je zlozitejsi.
Co sa tyka os, tak 2 rozsahy su logicke, viac by som tam nedaval a radsej by som pouzil viac grafov. Alebo ak ti ide cisto o krivky, tak mozes skusit niektoru z velicin niecim vynasobit/vydelit, aby sedela do rozsahu inej veliciny. Napr. ak mas teplotu v rozsahu 10 - 20 stupnov a a tlak v 100 - 200 kPa, tak tlak by som vydelil 10kou, v tom pripade by vsak bolo treba rucne upravit popis osi na [C] [10 kPa], co je trochu nestandardne.
Re: Program na grafy
Matlab, Origin, qtiplot(free), R(free),...